Τσατσαρώνης Γεώργιος

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ξανακούγοντας τις ηχογραφήσεις του Γεωργίου Τσατσαρώνη που επιβράβευσε ο ίδιος ο Πρίγγος και ανέβηκαν εδώ, διαπίστωσα για άλλη μια φορά πως πρόκειται για δεινότατο εκτελεστή της μουσικής μας. Θα παρακαλούσα, εάν έχει κάτι στο αρχείο του κάποιος φίλος, είτε να το ανεβάσει, είτε να επικοινωνήσει μαζί μου. Πιστεύω, πάντως, πως αξίζει να ανεβεί κάτι παραπάνω από αυτόν!
 

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής
Ψάχνοντας στο αρχείο μου βρήκα ηχογράφηση της ακολουθίας του Β' Κατανυκτικού Εσπερινού. Έλαβε χώρα στη Χρυσοσπηλιώτισσα περί τα τέλη της δεκαετίας '70, αρχές '80.

Λόγω ηλικίας, ο Γ. Τσατσαρώνης, δεν έχει την ίδια φωνητική άνεση με τις ηχογραφήσεις που παρέθεσε ο Γιάννης παραπάνω. Όπως και να έχει πρόκειται για μία σπάνια ηχογράφηση που αξίζει να αναρτηθεί.

Βιογραφικά στοιχεία του σπουδαίου αυτού δασκάλου υπάρχουν εδώ.
 

Attachments

  • 01-Eirinika.mp3
    4.6 MB · Views: 115
  • 02-Kekragaria-Katanyktika_Stichera.mp3
    15.1 MB · Views: 193
  • 03-Edokas Kleronomian.mp3
    3.6 MB · Views: 112
  • 04-Edokas Kleronomian (Triton).mp3
    3.7 MB · Views: 95
  • 05-Idiomelon_Deyte Ekatharomen.mp3
    8.5 MB · Views: 134
  • 06-Doksa_Kai Nyn-Ta Ourania.mp3
    1.5 MB · Views: 63
  • 07-Apolytikia.mp3
    2.1 MB · Views: 94
  • 08-Panton Prostateveis.mp3
    7.6 MB · Views: 110

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Πολύ ωραίος, παρά την κάμψη λόγω ηλικίας! Αξίζει να έρθει στο φως και άλλο υλικό!

Λοιπόν, επί της χρονολογήσεως:
Ψάλλει στιχηρά του Αγ. Θεοφυλάκτου. Άρα η επομένη είναι 8 Μαρτίου. Έτσι, η ημέρα που γίνεται η Ακολουθία είναι Κυριακή της Ορθοδοξίας 7 Μαρτίου, κάτι που συμβαίνει για Πάσχα στις 18 Απριλίου. Πιθανά έτη είναι το 1971, το 1982 και το 1993. Προσωπικά θα προέκρινα το 1993, εκτός κι αν έχουμε στοιχεία ότι τότε δεν έψαλλε καθόλου ή δεν μπορούσε. Πάντως, ήταν στη ζωή σίγουρα, αν και οι βιογραφίες του (η παραπάνω και αυτή) δεν αναφέρουν έτος κοιμήσεως.
 

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής
Ευχαριστίες Γιάννη!

Τα αρχεία που ανέβασα προέρχονται από προσωπική ηχογράφηση του πατέρα μου. Από τις τρεις χρονολογίες που παρατέθηκαν η μόνη δυνατή είναι το 1982.

Λίγες παραπάνω πληροφορίες για την ηχογράφηση. Τη περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής καλούσαν στη Χρυσοσπηλιώτισσα ψάλτες εγνωσμένης αξίας να ψάλλουν στους κατανυκτικούς εσπερινούς. Από την ίδια σειρά εσπερινών υπάρχει και ηχογράφηση με τον Δημ. Παικόπουλο την οποία θα ανεβάσω κάποια στιγμή.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μάλιστα! Και πάλι ευχαριστούμε!
Από τον Παϊκόπουλο κάτι έχει ανεβεί εδώ. Αν αυτά στα οποία αναφέρεσαι είναι διαφορετικά ή έχεις καθαρότερα τα όμοια, θα τα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Ὁ Γ. Τσατσαρώνης πρέπει νά κοιμήθηκε τό 1998 ἤ 99. Ἔχω γράψει ἀλλοῦ ὅτι ἐρχόταν στό Ναό μας, συνδεόμενος μέ τόν Πρωτοψάλτη μας, καί τώρα μοῦ ἔλεγε ὁ Καραγιάννης: πῶς δέν εἴχαμε γράψει; Ψάχναμε καί τά βιβλία του, ἀλλά δυστυχῶς μετά τό θάνατό του καμμία μέριμνα δέν ὑπῆρξε. Καί ἔπαιρνε ὁ κ. Βασίλης τηλ. στό Φαρμακεῖο καί κανείς δέν ἀπαντοῦσε. Ἔτσι δέν ἐκδόθηκε ό Ὄρθρος. Πολλῶν ἔργα ἔχουν χαθεῖ, ὅταν δέν ὑπῆρξαν κατάλληλοι κληρονόμοι νά τά διαχειριστοῦν.
Ὅταν τά τελευταῖα χρόνια ὀργάνωνε ἐκεῖνος τούς Κατανυκτικούς καί ἔβγαζε τό πρόγραμμα, εἶχε ὁρίσει καί τόν δικό μας κάποια χρονιά σέ κάποιο κατανυκτικό (μετά τό 1989). Τότε δέν ἔψαλε ἐκεῖνος.
Καμμία σχέση δέν ἔχουν τά χρόνια πού ὅριζε ἐκεῖνος, μέ τό 1982 πού ἦταν ἕνας ἀπό τούς κληθέντες.

Σημ.: Τό 1971 ἀποκλείεται, μνημονευομένου ἀρχ/που Σεραφείμ.


 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ανεβάζω άλλη μία ηχογράφηση του δασκάλου αυτού. Προέρχεται από το αρχείο του δασκάλου μου κ. Μιλτιάδη Παππά τον οποίο και ευχαριστώ θερμά! Δυστυχώς ο ήχος είναι σε πολύ χαμηλή στάθμη εγγραφής. Το δυνάμωσα και το έκανα μονοφωνικό, διότι στο ένα από τα δύο κανάλια ο ήχος ήταν πολύ χαμηλός και είχε παράσιτα από άλλη εγγραφή. Όσο τον ακούω διαπιστώνω πόσο μεγάλος ψάλτης ήταν και με πόσο δυσανάλογη προβολή (τουλάχιστον στο Διαδίκτυο). Aπολαύστε!
 

Attachments

  • 01 Έλαμψεν η χάρις σου, Ιακώβου Πρωτοψάλτου.mp3
    5.9 MB · Views: 219
  • 02 Δεύτε εκκαθάρωμεν, Ιακώβου Πρωτοψάλτου.mp3
    5 MB · Views: 108
  • 03 Χαλινούς αποπτύσας, Ιακώβου Πρωτοψάλτου.mp3
    5.8 MB · Views: 125
  • 04 Θεοτόκε Παρθένε, Πέτρου Μπερεκέτου, Ήχ. α'.mp3
    4.5 MB · Views: 174
  • 05 Χαίρε Κεχαριτωμένη, Πέτρου Μπερεκέτου, Ήχ. λέγετος.mp3
    3.7 MB · Views: 102
  • 06 Μαρία, Πέτρου Μπερεκέτου, Ήχ. γ'.mp3
    2.9 MB · Views: 115
  • 07 Και ευλογημένος, Πέτρου Μπερεκέτου, Ήχ. α'.mp3
    5.3 MB · Views: 119
  • 08 Ότι Σωτήρα, Πέτρου Μπερεκέτου, Ήχ. βαρύς.mp3
    5 MB · Views: 120
  • 09 Απολυτίκια Κατανυκτικών Εσπερινών.mp3
    2.7 MB · Views: 94
  • 10 Πάντων προστατεύεις.mp3
    3.3 MB · Views: 102

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Ανεβάζω άλλη μία ηχογράφηση του δασκάλου αυτού. Προέρχεται από το αρχείο του δασκάλου μου κ. Μιλτιάδη Παππά τον οποίο και ευχαριστώ θερμά! Δυστυχώς ο ήχος είναι σε πολύ χαμηλή στάθμη εγγραφής. Το δυνάμωσα και το έκανα μονοφωνικό, διότι στο ένα από τα δύο κανάλια ο ήχος ήταν πολύ χαμηλός και είχε παράσιτα από άλλη εγγραφή. Όσο τον ακούω διαπιστώνω πόσο μεγάλος ψάλτης ήταν και με πόσο δυσανάλογη προβολή (τουλάχιστον στο Διαδίκτυο). Aπολαύστε!

ΘΗΣΑΥΡΟΣ! Ακούω το Θεοτόκε Παρθένε του Μπερεκέτου (αν κ ελλιπές), και απολαμβάνω όντως!

Θερμότατες ευχαριστίες στον Παναγιώτη για την ανακίνηση και ανάρτηση του θέματος, αλλά και στον αρχειομανή φίλτατο Γιάννη, για μια ακόμη σπάνια προσφορά του.


Δ.
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Πολύ ωραίος όντως. Ευχαριστούμε πολύ!
 

tb---

τσοπάνης
Ο Τσατσαρώνης είχε πραγματοποιήσει κάποιες συναυλίες με βυζαντινό χορό στο Ηρώδειο την περίοδο 1985 - 87 , χωρίς μεγάλη σιγουριά οι ημερομηνίες . Το θυμάμαι αμυδρά ,γιατί είχα παραστεί σε κάποια από τις πρόβες. Ίσως να υπάρχουν και σε βίντεο αυτές οι συναυλίες, κάπου στα ράφια του αρχείου της ΕΡΤ.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Αφού εκφράσω εκ νέου την επιθυμία να ανεβούν και άλλες ηχογραφήσεις του ηδυτάτου αυτού τεχνίτη, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν ανάμεσά μας άτομα που μαθήτευσαν σε αυτόν ή που να ξέρουν άλλα άτομα που μαθήτευσαν σε αυτόν. Υπάρχει λόγος που το ρωτώ, καθώς ασχολούμαι λίγο με το έργο του και θα ήθελα κάποιες διευκρυνίσεις για να καταλάβω το πνεύμα του σε κάποιες ασαφείς λεπτομέρειες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια ανταπόκριση! Εννοείται πως γι' αυτό περιμένω απάντηση σε ΠΜ.
 
Top