[Ψάχνω] Τριώδιον Χρυσάνθου Θεοδοσόπουλου

petrosg

Petros Gonatas
Καλημέρα, Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλα τα μέλη του forum.

Καθότι πλησιάζει η (καλύτερη κατ' εμέ, ψαλτικά) περίοδος του Τριωδίου, υπάρχει το εν λόγω βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή; Εννοείται για προσωπική και μόνο (το τονίζω) χρήση.

Ευχαριστώ.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
...

.... Υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα ασφαλώς, τα οποία έχει η κληρονόμος, σύζυγος του μακαριστού Άρχοντα, Χρυσάνθου, κ. Μαρία, για όλα τα βιβλία του (και τις ηχογραφήσεις που εξέδωσε ή εκδίδει).

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα το έχουμε το βιβλίο σε έντυπη μορφή, αγορασμένο. Και όσοι δεν το διαθέτουν, οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια. Φυσικά όμως και η ψηφιακή του μορφή θα ήταν ευπρόσδεκτη. Χρειάζεται όμως προσοχή.

Δ.

Υγ Στη σύγχρονη εποχή υποστηρίζουμε το pdf και κάθε τι ανάλογο, αλλά παραμένουμε και υποστηρικτές έμπρακτοι των εκδοτικών προσπαθειών. Πιο απλά: συνεχίζουμε απτόητοι να αγοράζουμε αυθεντικές, έντυπες εκδόσεις. Μόνο έτσι θα συνεχίσουν να υπάρχουν, και να κυκλοφορούν.
 

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Παιδιά απλά να πω μια άποψη .....ίσως κάποιοι έχουν αντίθετη γνώμη αλλά δεν είναι κακό να διαφωνούμε.......ένα βιβλίο που κάποιος το σκανάρει και το ανεβάζει πχ στο ψαλτολόγιον ή στο σύλλογο ιεροψαλτών Χαλκιδικής κλπ δεν πρέπει να ΦΟΒΙΖΕΙ ......τους συγγενείς του συγγραφέα (ότι θα χάσουν χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου) επειδή αυτό υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στο ίντερνετ. Όταν πχ. η Λειτουργία του Καραμάνη (εντελώς τυχαίο παράδειγμα)είναι γύρω στις 350 σελίδες και κοστίζει 25-30 ευρώ .....από το να κάθεσαι να τυπώνεις 350 σελίδες ( βάλτε και τα έξοδα για χαρτί -μελάνι) για να έχεις ένα βιβλίο σε χαρτιά Α4 το οποίο στην καλύτερη περίπτωση άντε να το δέσεις κ με κανα-σπιραλάκι .....Ε! δίνεις μερικά χρήματα και αγοράζεις αυτούσιο το βιβλίο .....Αλλά καλό είναι να υπάρχει κ σε ηλεκτρονική μορφή (μπορεί πχ μια φορά να θελήσεις από ένα βιβλίο 3-4 σελίδες ΜΟΝΟΝ)από το να είσαι αναγκασμένος για 3-4 σελίδες να πρέπει να αγοράσεις ένα βιβλίο που κατά τα άλλα δεν σε ενδιαφέρει ή να αρχίζεις να ρωτάς γνωστούς αν το έχουν να στο δανείσουν ......θα μπορείς κάλλιστα από εδώ να τυπώνεις μόνο τις σελίδες που θες.....
Είμαστε ΟΛΟΙ υπερ της αγοράς των αυθεντικών βιβλίων και εγώ πρώτος και καλύτερος .......και λέω δημόσια πως έχω κατεβάσει από εδώ πάρα πολλά βιβλία βυζ. μουσικής ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ .....μόνο διάσπαρτες σελίδες από ορισμένα ......και προσπαθώ με την 1η ευκαιρία να αποκτήσω το κανονικό βιβλίο ...........ΑΥΤΑ !
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία απευθύνεται κάθε φορά κάποιος που ψάχνει να κατεβάσει κάποια βιβλία, ή σελίδες, ή cds.
Τι το καλύτερο από την βιβλιοθήκη του καθενός μας; Εάν βεβαίως θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ψάλτες.

Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων επισύρει ποινές και σε αυτόν που ανεβάζει, αλλά και σε αυτόν που κατεβάζει αρχεία.

Πρέπει να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή εδώ μέσα και να μη φερόμαστε σαν παιδιά που ανεβάζουν και κατεβάζουν παιχνίδια από το internet.
 
Επειδή συμφωνώ με τα #2,#3,και#5 μηνύματα επιτρέψτε μου να καταθέσω δυο σκεψεις μου. Η αγορά ενός μουσικού βιβλίου, εκτός του ότι είναι ευγενής στήριξη, άμιλλα και οικονομική βοήθεια, αλλά και αναγνώριση προς τον συνθέτη, ή τον εκδότη ή τον κοπιάσαντα τέλως πάντων, να φέρει εις πέρας το έργο και να κυκλοφορήσει, επιπροσθέτως δηλώνει και την προσήκουσα τιμή και σεβασμό που πρέπει να έχει εκ μέρους μας, εκφράζοντάς τον έμπρακτα στο αναλόγιο. Νομίζω ότι, φτιάχνοντας ο καθένας μας μια μουσική βιβλιοθήκη, θέτει κάποια κριτήρια, πριν αρχίσει να αγοράζει βιβλία ξοδεύοντας ένα σωρό χρήματα. (δηλ. Σε τι δάσκαλο έμαθε 1ον και βασικότερο, τι ακούσματα έχει, ποιοί ψάλτες του αρέσουν, τι ύφος, σε ποιό επίπεδο κινείται η φωνή του κ΄άλλα). Ομαδοποιεί κάπως τα πράγματα ως προς τους μεγάλους ψάλτες και συνθέτες και αναλόγως πράτει. Τι ωφελεί να έχει εκατό βιβλία και να μπορεί να ψάλλει μόνο τα πέντε;
Η δεύτερη ένστασή μου ως προς το ψηφιακό βιβλίο αφορά στην κακή μεταχείρισή του από εμάς όταν το πάρουμε "στα χέρια μας". Με τις τεράστιες δυνατότητες που μας δίνει ο υπολογιστής, (αν και δεν έχω αυτές τις ικανότητες), επεμβαίνουμε στα μέλη, βάζουμε διέσεις, υφέσεις, κάθε λογής ισοκρατήματα, χρώματα πράσινα και κίτρινα και μπλέ, αλλάζουμε τα απηχήματα, τις καταλήξεις και ένα σωρό άλλα. Ερωτώ γίνονται αυτά φίλοι μου; Δυστυχώς κατά την αποψή μου γίνονται και πάει περίπατο ο σεβασμός προς τον συνθέτη και μελοποιό. Επομένως τι ωφελεί να έχουμε δεκάδες αρχεία αποθηκευμένα και να σκουριάζουν στις μνήμες των υπολογιστών αφού δεν τα ψάλουμε;
Τέλος νομίζω πως αγοράζοντας τα βιβλία που καταλήξαμε και ταιριάζουν στη φύση μας και στη φωνή μας και στο λαρύγγι μας, φτιάχνουμε το δικό μας ύφος χωρίς να επιζητούμε κανενός την αναγνώριση, αλλά ούτε και να επαιρόμεθα πως μπορούμε να ψάλλουμε σύμφωνα με το ύφος του Πρίγγου, αλλά και του Ναυπλιώτου, αλλά και του Στανίτσα, του Ταλιαδώρου, του Θεοδοσόπουλου, αλλά και του Αγγελόπουλου ταυτόχρονα. Με το δικό μας ύφος ψάλουμε; Αυτά και συγνώμη για την φλυαρία.
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Χαίρε κ. Γιώργο,χρόνια πολλά και καλή χρονιά.και τα χαίρε μου στον διδάσκαλο.....:)

Καλή χρονιά κ. Φώτη,

Εχεις τις ευχές του Αρχοντος.
 
Last edited:

petrosg

Petros Gonatas
Καλημέρα.

Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα δημιουργείτο τόση αναστάτωση με τη ζήτησή μου. Για άλλη μια φορά (και για να μην παρεξηγηθώ), το ότι κατέφυγα σε αυτή τη ζήτηση βοηθείας ήταν μόνο επειδή δεν μπορώ (στην Αθήνα) να βρώ το εν λόγω βιβλίο. Αν κάποιος γνωρίζει που, ευπρόσδεκτο. Επίσης αν μπορώ να επικοινωνήσω με τη χήρα του εκλιπόντος Άρχοντα για να μου το στείλει και πάλι ευπρόσδεκτο.

Αυτά και Συγνώμη.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία απευθύνεται κάθε φορά κάποιος που ψάχνει να κατεβάσει κάποια βιβλία, ή σελίδες, ή cds.
Τι το καλύτερο από την βιβλιοθήκη του καθενός μας; Εάν βεβαίως θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ψάλτες.

Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων επισύρει ποινές και σε αυτόν που ανεβάζει, αλλά και σε αυτόν που κατεβάζει αρχεία.

Πρέπει να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή εδώ μέσα και να μη φερόμαστε σαν παιδιά που ανεβάζουν και κατεβάζουν παιχνίδια από το internet.
Καλά κάνει ο άνθρωπος και το ζητάει. Οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι κομμένοι και ραμμένοι για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών. Εάν ο νόμος πορεύεται με λογική του προ-προηγούμενου αιώνα, με γειά του με χαρά του. Εμείς όμως θα ακολουθήσουμε την εποχή μας (τουλάχιστον για προσωπική μας χρήση, όχι δημοσίως, για να μην μπλέξουμε), την εποχή δηλαδή του διαδικτύου και των ψηφιακών ευκολιών, που επιτρέπει την ακώλυτη πρόσβαση στην πληροφορία. Εάν ο φίλος μας βρισκόταν στην Ελβετία ή την Ολλανδία, το αίτημά του θα ήταν απολύτως νόμιμο, αφού εκεί επιτρέπεται το κατέβασμα βιβλίων, ταινιών, παιχνιδιών κλπ. για προσωπική χρήση. Καλά κάνει λοιπόν και ρωτάει για το αν υπάρχει σε ψηφιακή μορφή ένα βιβλίο, αφού μπορεί να μην έχει δικαιώματα, είτε επειδή επιτρέπει ο συγγραφέας ή ο κληρονόμος ή ο εκδότης την ψηφιακή διάδοσή του είτε επειδή έχει περάσει η χρονική περίοδος προστασίας (είτε επειδή θέλει να... ταξιδέψει στην Ελβετία για να το κατεβάσει! :D). Απλώς λοιπόν τον πληροφορούμε ότι το συγκεκριμένο έχει και δεν μπορεί ν' ανέβει στο Ψαλτολόγιο και από κει και πέρα όποιος το έχει σε ψηφιακή μορφή το στέλνει με ΠΜ στο συνάδελφο για να βολευτεί για την προσωπική του χρήση και να τυπώσει τις σελίδες που θέλει για την Κυριακή που θα ψάλει. Τόσο απλά.
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
από κει και πέρα όποιος το έχει σε ψηφιακή μορφή το στέλνει με ΠΜ στο συνάδελφο για να βολευτεί για την προσωπική του χρήση και να τυπώσει τις σελίδες που θέλει για την Κυριακή που θα ψάλει. Τόσο απλά.

Τόσο απλά!!!

Με πμ δεν παρανομούμε!!! Ας το στείλουμε σε καμμιά δεκαριά και εκείνοι σε άλλους τόσους.

Ειναι σοβαρά πράγματα αυτά;
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Τόσο απλά!!!

Με πμ δεν παρανομούμε!!! Ας το στείλουμε σε καμμιά δεκαριά και εκείνοι σε άλλους τόσους.

Ειναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Συνάδελφε, μιλάμε για μια κατάσταση όπου παρανομούν ακόμα και όσοι εισηγήθηκαν και ψήφισαν αυτούς τους νόμους. Εσύ ξέρεις πόσες "παρανομίες" έχεις στον υπολογιστή σου, είτε σε προγράμματα είτε σε αρχεία ήχου; Αν ήθελες να είσαι κατά πάντα νόμιμος, αυτό θα σου κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ, που είναι στην ουσία μια δωρεά στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα (και όχι σ' αυτούς που το έφτιαξαν!) τι ψάχνεις τώρα; Όσο παράνομος λοιπόν είσαι εσύ, που τα χρησιμοποιείς ιδιωτικά, άλλο τόσο παράνομοι είναι και όσοι ανταλλάσσουν αρχεία με ΠΜ, που είναι κι αυτό ιδιωτικό.
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Εσύ ξέρεις πόσες "παρανομίες" έχεις στον υπολογιστή σου, είτε σε προγράμματα είτε σε αρχεία ήχου;

Γνωρίζετε εάν παρανομώ και τολμάτε να με κατηγορείτε δημοσίως;
Και πρός τι ο ενικός; Είμαστε φίλοι και δεν το γνωρίζω;

Απαιτώ την συγνώμη σας και εύχομαι να μη έλθει η ώρα να αντιμετωπίσετε συνέπειες νόμου περἰ πνευματικών δικαιωμάτων.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
[Σημ. συντ.] Παρακαλώ να μην συνεχιστεί η συζήτηση. Τα πράγματα εἰναι λελυμένα:

Με αφορμή πρόσφατες επισυνάψεις από ψαλτικά βιβλία που κυκλοφορούν στο εμπόριο, θα υπενθυμίσω σε όλους να μήν ανεβάζουν υλικό που μπορεί να παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Ανεβάζοντας τέτοιο υλικό προσθέτετε έγνοια στους συντονιστές και κίνδυνο επιπτώσεων στο διαχειριστή.

Είναι περισσότερος κόπος αλλά εάν πρέπει να στείλετε κάτι και δεν είστε σίγουροι οτι δεν θα προκύψει θέμα δικαιωμάτων, προτιμήστε να αντιγράφετε το μουσικό κείμενο στον υπολογιστή σας ή στο χέρι και να το επισυνάπτετε έτσι.

Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συντονιστών για την κατανόηση.

Παρακαλώ επίσης να τακτοποιηθούν μηνύματα σε προσωπικό επίπεδο.
 
κ.Σιαπερόπουλε ένα μουσικό βιβλίο με δικές σας συνθέσεις δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το εμπορεύεται και να το διακινεί πειρατικά. Το βιβλίο όμως ενός νεκρού (π.χ. Πέτρος, Χουρμούζιος, Χρύσανθος) ή ενός ζωντανού,που βρίθει από συνθέσεις άλλων, δεν έχει κανένας το δικαίωμα στην εποχή μας να το προστατεύει λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, εφόσον το "πνεύμα" που το δημιούργησε, έχει ήδη οδεύσει προς άλλας μονάς.
Παρόλα αυτά αυτά που αναφέρει ο Διαχειριστής νομίζω ότι μας (σας) καλύπτουν.
 
Καλημέρα, Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλα τα μέλη του forum.

Καθότι πλησιάζει η (καλύτερη κατ' εμέ, ψαλτικά) περίοδος του Τριωδίου, υπάρχει το εν λόγω βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή; Εννοείται για προσωπική και μόνο (το τονίζω) χρήση.

Ευχαριστώ.


Φίλε μου το εν λόγω βιβλίο, όπως και όλη τη σειρά του αείμνηστου, το πήρα το καλοκαίρι από το βιβλιοπωλείο της αποστολικής διακονίας στην Αθήνα. Επίσης μπορείς να το βρεις και στο ίδιο βιβλιοπωλείο στου Ζωγράφου μέσα στη Θεολογική σχολή. Για όσους δεν γνωρίζουν όλη η σειρά Χρύσανθου και Καραμάνη διατίθεται από την Αποστολική.
Να είσαι καλά
 
Top