Τρισάγια & Δύναμις σε όλους τους ήχους (Θεόδωρος Βασιλικός)

George

Ιεροψάλτης
Είδα ότι δεν υπάρχει καθόλου Βασιλικός στο φόρουμ και είπα να βάλω και εγώ κάτι που ψέλνω κάθε φορά, ελπίζω να σας αρέσουν τα μαθήματα αυτά.
 
Last edited:

petrosgrc

Πέτρος Γαλάνης
Εμένα πάντως αυτά τα κομμάτια μου φαίνονται κάπως ...αντιγραφή. Το να παίρνεις αυτούσια "Άγιος ο Θεός" και ασματικά δοξολογιών και να αλλάζεις μια δυο γραμμές (στον α΄ και στον δ΄ βγάζει μάτι!) δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι κάνεις καινούρια σύνθεση... Επίσης το να παίρνεις αυτούσιες θέσεις "Τριάδι" στο δύναμις και πάλι δε σημαίνει ότι έκανες καινούρια σύνθεση. Τέτοια κομμάτια γράφω κι εγώ. Ασχολίαστο βέβαια το γεγονός ότι μπήκε στον κόπο να γράψει νέα σύνθεση του "Άγιος ο Θεός" σε β΄ ήχο... (βέβαια αυτό το έχει κάνει και ο Χρ. Θεοδοσόπουλος αλλά ουσιαστικά πρόκειται περί διασκευής του παραδοσιακού και όχι περί νέας σύνθεσης όπως του Βασιλικού)
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Για να γράψεις κάτι καλό, πρέπει να "τό 'χεις" κιόλας... Ο Βασιλικός δεν "τό 'χει"!
 

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης

Attachments

  • Τρισάγια και Δύναμις κατ' ήχον - Θεοδώρου Βασιλικού.pdf
    722 KB · Views: 1,661

Αλέξανδρος_Α.

Νέο μέλος
Ευχαριστούμε για την ανάρτηση. Αν είναι εύκολο μία διευκρίνηση στο τρισάγιο του βαρέως ήχου. Στο άγιος αθάνατος έχει μία ύφεση στο νη' στην αρχή του. Προφανώς πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και το θέλει στο Ζω,έτσι;
 

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Ναι, έτσι νομίζω κι εγώ, η ύφεση πρέπει να είναι για το Ζω στα δεξιά. Αλλά φυσικά τον λόγο τον έχει ο αναρτήσας το αρχικό κείμενο.
 
Top