Το υπόμνημα της Π.Ε.Π.Ε.Μ. "ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ"

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
ΥΓ Παρακαλώ τους κ.κ. συντονιστές αν θεωρήσουν καλό, να μεταφέρουν το μήνυμα του κ. Κωνσταντίνου εδώ!

Προτείνω να μεταφερθούν εδώ και τα υπόλοιπα μηνύματα που αφορούν στο θέμα, για την αλήθεια του πράγματος.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
[Σημείωμα συντονιστή] Μετέφερα κάποια προηγούμενα μηνύματα από το θέμα του Δ' συνεδρίου εδώ. Δεν έχω διαβάσει τα συννημένα. Από μία ματιά όμως στη «συζήτηση» που εξελίχθηκε και γνωρίζοντας ήδη πικρή εμπειρία από «συζητήσεις» επί παρομοίων θεμάτων θα κρούσω τον κώδωνα. Σε τελική ανάλυση, ας αφήσουμε τα στοιχεία που παρατέθηκαν σαν ενημέρωση και μόνο για όποιον ενδιαφέρεται.

Παρακαλώ όσους έγραψαν ώς τώρα σε αυτό το θέμα προσωπικές εκφράσεις και σχολιασμούς περί αυτών να επισκεφθείτε τα μηνύματά σας και να τα τροποποιήσετε. Λάβαμε αρκετές διαμαρτυρίες από συντονιστές και μέλη για αυτά ήδη.

Ευχαριστώ.
 

konstantinou

Γιώργος Ν. Κωνσταντίνου
Σε απάντηση του παραπάνω μηνύματος του κ. Γιώργου Κωνσταντίνου

κ. Γιάννου, Γ.Γ. Π.Ε.Π.Ε.Μ. "ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ"

δε νομίζω να είχατε ανακοινώσει πουθενά, πριν την ανάρτηση του Υπομνήματος από την πλευρά μου, το έγγραφο υπόμνημα που παραθέτετε εδώ. Επομένως, ο προβληματισμός μέσω της ερωτήσεώς σας "Προς τί η ανακοίνωση..." μάλλον ρητορικός είναι. Εάν το είχατε κάνει, ζητώ συγνώμη που δεν το βρήκα να το διαβάσω.

Στην ερώτησή σας, η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Η ανάρτηση από την πλευρά μου έγινε για τις ενέργειες της ΟΜΣΙΕ και όχι για τις διαδικασίες των Υπερμάχων. Μπορεί, διαδικαστικά, η ΟΜΣΙΕ να σας "εξέθεσε" αλλά με το έγγραφό σας εξηγείτε (εσείς) τα συμφωνημένα (προφορικά) που δεν εκπλήρωσε γραπτά η Ομοσπονδία. Και μόνο από αυτό, δεν έπρεπε να αναρωτιέστε όπως αναρωτιέστε. Απευθυνθείτε στην Ομοσπονδία για τη μή τήρηση των συμφωνημένων.

Εξηγούμαι λοιπόν.
Όσον αφορά τα "περί του κώνωπος και της καμήλου":

δεν αναφέρονται τα κυκλάκια στους Υπερμάχους αλλά στην ενέργεια της ΟΜΣΙΕ, η οποία ενώ συμφώνησε, όπως γράφετε, να υπογράψει το Υπόμνημά σας δεν το έπραξε, στέλνοντάς το στους συλλόγους για υπογραφή αφήνοντας την εντύπωση ότι σας εξυπηρετεί και σας αβαντάρει (αφού υπάρχει το λογότυπό της στο Υπόμνημα) . Το Υπόμνημα δικαιολογεί τα λεγόμενά σας αλλά όχι τα διαμειφθέντα εκ μέρους της. Η ΟΜΣΙΕ αποστέλλει αρχές Νοεμβρίου το έγγραφο ανυπόγραφο από τη μεριά της και χωρίς ημερομηνία συνεδρίασής της που να δείχνει τη συμπαράστασή της στην προσπάθειά σας να επιτύχετε αυτό που επιζητούσατε. Εάν το υπέγραψε ή όχι μέχρι τώρα, από επίσημα χείλη δεν το έχουμε ακούσει.

Οι κόκκινες υπογραμμίσεις λοιπόν αναδεικνύουν κατ' εμέ, το αντιφατικό των γραφομένων από την κίνηση αυτή της ΟΜΣΙΕ και όχι εάν το Υπόμνημα των Υπερμάχων είναι σωστό ή λάθος. Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Εάν διαβάσατε τα μηνύματά μου, απήντησα για πιο λόγο έγινε η ανακοίνωση στο forum.
Το λάθος της ΟΜΣΙΕ, κατ' εμέ, είναι ότι έστειλε ανυπόγραφο έγγραφό της προς τους συλλόγους, δείχνοντας ότι δεν έχει πάρει θέση ("εκθέτοντας" εν μέρει εσάς τους Υπερμάχους που άλλο πιστεύατε ή σας είπανε) σε ένα θέμα που κατ' εσάς είναι μειζον(ότατον) και το οποίο απασχολεί "όλον τον ιεροψαλτικόν κόσμον και σύμπαντα τον ελληνισμόν".
Πάντως, όσο μπορώ να καταλάβω από τα γραφόμενα στην 4η παράγραφο του εγγράφου σας, σκοπός ήταν να είναι δική σας η κίνηση αυτή αλλά "πιεστήκατε", προφανώς, από την ΟΜΣΙΕ να προηγηθούν οι δικές τους υπογραφές, κίνηση που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, όπως αποδεικνύουν τα αποσταλλέντα στους Συλλόγους έγγραφα.
Με λίγα λόγια, κατά τις εξηγήσεις σας, η ΟΜΣΙΕ άλλα σας υποσχέθηκε και άλλα έπραξε αφού
1) ούτε υπέγραψε αυτό που της αποστείλατε
2) γνωστοποίησε το Υπόμνημά σας προς τους Συλλόγους με λύση Ποντίου Πιλάτου ανατρέποντας τη θεώρησή σας ότι η ΟΜΣΙΕ αντιπροσωπεύει τον ιεροψαλτικό κόσμο και μπορεί να πάρει μόνη της μια τέτοια απόφαση ερήμην του
3) σας αιφνιδίασε (αρχές Νοεμβρίου), αφού μετά από δύο συζητήσεις που είχατε (όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό των Υπερμάχων) και με μεσολάβηση κάποιων ...μηνών (τέλη Αυγούστου όπως εξηγείται εσείς) σας ζήτησαν να προηγηθούν οι υπογραφές τους, δεν το τήρησαν αφήνοντάς σας έκθετους στην κοινή γνώμη, και να αιωρείται η εντύπωση ότι εσείς τα καταστρώσατε έτσι αφού στο διαβιβαστικό της προς τους Συλλόγους αναφέρεται ξεκάθαρα ότι "Το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να σας αποστείλει αυτούσιο το εκ τεσσάρων σελίδων παραληφθέν υπόμνημα".
Βέβαια, με τις διευκρινίσεις σας αφήνετε έκθετους τους υπευθύνους της ΟΜΣΙΕ η οποία (κατά τα γραφόμενά σας)
1) δεν έμεινε πιστή στα όσα συμφωνήσατε και
2) έκανε την κίνηση αυτή ως "πρωτοβουλία του κ. προέδρου της" και όχι ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της (βέβαια το διαβιβαστικό το υπογράφει και ο Γραμματέας της κ. Νικολαΐδης).
Θα περιμένουμε και από αυτήν τις ερμηνείες της.

Δεν είναι απρεπές νομίζω, ύστερα απ' όλα αυτά να ξέρει το σώμα της ΟΜΣΙΕ τα όσα διαμείβονται για διάφορα θέματα, όταν αυτά λαμβάνουν σάρκα και οστά, και για ποιές "ασυμφωνίες" της κατηγορείται αυτή, εμμέσως πλην σαφώς. Άλλωστε, γιατί να μην είναι γνωστές τέτοιες ενέργειες αφού τα έγγραφα είναι πρωτοκολλημένα και με υπογραφές, αλλά πρέπει να τις γνωρίζουν μόνο οι "υπεύθυνοι"; Είναι κακές ή κρυφές;

Μετά τιμής
Γιώργος Κωνσταντίνου
 
Top