Το Μέγα Απόδειπνον, Η θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων, Ο Ακάθιστος Ύμνος, 1968

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Μου ζητήθηκε το παρακάτω και αφιερούται σε όλους τους αφανείς προσφέροντες στο forum.Πάντα γειά απο την έμορφη την Κρήτη με τους κουζουλούς ανθρώπους.Α όσοι είναι ΠAOK να επικοινωνήσουν μαζί μου (ασχετο θα μου πείτε;Οχι και τόσο αν δείτε που εκδοθηκε το βιβλίο του κυρ Βασιλάκη και απο που προέρχεται η ομαδάρα μας)
 

Attachments

  • ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ_ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ.pdf
    10.3 MB · Views: 1,611
Last edited:

filomousos

Παλαιό Μέλος
Αντωνης Μιχελουδακης;66187 said:
(...)Α όσοι είναι ΠAOK να επικοινωνήσουν μαζί μου (ασχετο θα μου πείτε;Οχι και τόσο αν δείτε που εκδοθηκε το βιβλίο του κυρ Βασιλάκη και απο που προέρχεται η ομαδάρα μας)

Με 43(ευχαριστώ) /211(εμφανίσεις) ακόμα πιστεύεις ότι πας για κούπα;
:p
 
Last edited:

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Μα αυτό δείχνει πόσο μας φοβούνται γαύροι και βάζελοι....Δεν πειράζει όμως εμείς είμαστε μεγαλόψυχοι και ανεβάζουμε για όλους.ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί....
 
Μόλις πριν από λίγες μέρες ολοκλήρωσα την αντιγραφή του χειρόγραφου βιβλίου ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ-ΠΡΟΗΓΙΑΜΕΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ που είχε ανεβάσει στο φόρουμ ο κ. Μιχελουδάκης, χρησιμοποιώντας το πακέτο συγγραφής ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ του κ. Στ. Σουλδάτου (βελτίωση του πακέτου ΕΖ του π. Εφραίμ).

Επειδή αφενός δεν γνωρίζω καλά τα θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και αφετέρου κάπου είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι ο σύλλογος Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως έχει αναλάβει να επανεκδώσει τα χειρόγραφα του Άρχοντα Β. Νικολαΐδη, θα ήθελα να ρωτήσω τους συντονιστές εάν επιτρέπεται να ανεβάσω το αντιγραμμένο αρχείο, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Γιά προσωπική ἐργασία καί ἀντιγραφή δέν ὑπάρχει πρόβλημα.
Μᾶλλον ἐσύ θά ἔχεις πνευματικά δικαιώματα στήν ἀντιγραφή σου:)
Συγχαρητήρια γιά τόν κόπο σου καί τή σκέψη νά τόν μοιραστεῖς μέ τήν κοινότητα.


 
Κατόπιν της προτροπής και από τον π. Μάξιμο ανεβάζω το αρχείο προς κοινή ωφέλεια των μελών του φόρουμ, αλλά και ως δείγμα ευγνωμοσύνης (κατά το δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε) για το εξαιρετικό υλικό που έχω και εγώ ο ίδιος κατά καιρούς αντλήσει μέσα από το φόρουμ

Επισυνάπτω επίσης ένα αρχείο με κάποιες διορθώσεις που έκανα σε σημεία που δεν "έβγαινε" η μουσική φράση (όχι στην ορθογραφία) ώστε να τεθούν υπό την κρίση πιο έμπειρων μελών. Ορισμένες από τις διορθώσεις μπορεί να οφείλονται σε εσφαλμένη ανάγνωση του χειρογράφου, ωστόσο κρίνω σκόπιμο να τις αναφέρω ώστε εάν κάποιος κάνει αντιπαραβολή με το χειρόγραφο να μην αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.

Τέλος, αν κάποιο μέλος διαπιστώσει τυχόν λάθη ή παραλείψεις στην αντιγραφή ή έχει πιο αντικειμενική άποψη για τις διορθώσεις παρακαλώ να με ενημερώσει για να διορθώσω το κείμενο.

Καλή Σαρακοστή

[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Το τελικό αρχείο στό #10
 
Last edited by a moderator:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ευχαριστίες πολλές! Θα μου επιτρέψετε κάποιες διορθώσεις και επισημάνσεις επί των διορθώσεων. Στην επισύναψη θα βρείτε δίπλα από κάθε διόρθωση ένα bubble. Πηγαίνοντας πάνω του διαβάζετε τα σχόλια.

[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Το τελικό αρχείο στό #10
 
Last edited by a moderator:
Ευχαριστίες πολλές! Θα μου επιτρέψετε κάποιες διορθώσεις και επισημάνσεις επί των διορθώσεων. Στην επισύναψη θα βρείτε δίπλα από κάθε διόρθωση ένα bubble. Πηγαίνοντας πάνω του διαβάζετε τα σχόλια.

Ευχαριστώ πολύ. Ξανανεβάζω το αρχείο διορθωμένο σύμφωνα με τις επισημάνσεις σας

[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Το τελικό αρχείο στό #10
 
Last edited by a moderator:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Άριστη εργασία σε ένα πολύ δύσκολο για πληκτρολόγηση κείμενο (έχω και γω μια ιδέα από τη δυσκολία). Το ευχαριστώ είναι λίγο, Γιάννη. Να είσαι καλά!
 
Λόγω επικαιρότητας και αφού έγινε ήδη η αρχή, ανεβάζω και το τελικό αρχείο με όλες τις απαραίτητες διορθώσεις που έγιναν, ώστε να υπάρχει η κατά το δυνατόν πιστότητα με τα χειρόγραφα του Άρχοντα Β. Νικολαΐδη και οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

α. Απαλοιφή πολλών παρεστιγμένων που ενσωματώθηκαν αυτόματα από το πρόγραμμα συγγραφής κατά τη μορφοποίηση του μουσικού κειμένου καθώς και τοποθέτηση ορισμένων παρεστιγμένων που έλλειπαν.

β. Διόρθωση σε ορισμένα σημεία των μουσικών γραμμών λόγω εσφαλμένης ανάγνωσης του χειρογράφου και προσθήκη χρονικών μέτρων που έλειπαν

γ. Διόρθωση κάποιων εσφαλμένων μαρτυρικών σημείων και φθορών.

δ. Διατήρηση της ιδιαίτερης ορθογραφίας του συμπλέγματος: ολίγον με κεντήματα από πάνω και δίγοργο στα αριστερά, στα σημεία που υπήρχε και στο χειρόγραφο.

Για όλες τις διορθώσεις θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες σε εξέχον μέλος του φόρουμ (που μου ζήτησε να διατηρήσω την ανωνυμία του), το οποίο με πολύ επιμέλεια και σχολαστικότητα εξέτασε τα σχετικά χειρόγραφα και μου έστειλε τις επισημάνσεις. Ελπίζω και εύχομαι η παρούσα ανάρτηση που αφορά ένα μικρό μέρος των χειρογράφων του Β. Νικολαΐδη να συντελέσει και στην ευρύτερη γνωστοποίηση και μελέτη του έργου του Άρχοντα, κάτι που πιστεύω ότι θα πραγματοποιήσει σε ευρεία κλίμακα και θα φέρει εις πέρας ο σύλλογος Μουσικοφίλων της Κωνσταντινούπολης με την επιμελημένη έκδοση των χειρογράφων που θα είναι απαλλαγμένα από τις όποιες αδυναμίες.

Καλή Σαρακοστή
 

Attachments

  • ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ-ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ -Τελικο.pdf
    592.1 KB · Views: 494
Top