Τιμητική Εκδήλωση 20ετηρίδος από την Εκδημία Γεωργίου Τσατσαρώνη, Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου.

Euterpios

Κωνσταντίνος Πολίτης
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 20 ΕΤΗΡΙΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ, ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

Μαθητές του αειμνήστου Γεωργίου Τσατσαρώνη, Άρχοντος Μουσικοδιδάσκαλου του Οικουμενικού Θρόνου διοργανώνουν μουσικοφιλολογική εκδήλωση, για τα είκοσι χρόνια από την εκδημία του.
Ο Γεώργιος Τσατσαρώνης ο Φωκαεύς - φαρμακοποιός στο επάγγελμα- υπήρξε σπουδαίος πρωτοψάλτης και διδάσκαλος της ψαλτικής τέχνης που άφησε σημαντικό αποτύπωμα τόσο στην μελέτη όσο και στην μελοποιία
Πολλοί σημαντικοί δάσκαλοι της εποχή μας ευεργετήθηκαν από την δράση του αλλά και εκατοντάδες άλλοι μυήθηκαν στην θεία τέχνη του Δαμασκηνού από την ωδειακή διδασκαλία του.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Ιδρυτής της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών, με την οποία παρουσιάστηκε σε πολυάριθμες συναυλίες.
Η ΟΜΣΙΕ υποστηρίζει τη σπουδαία εκδήλωση, στη μνήμη του, Γεωργίου Τσατσαρώνη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 7.00μμ στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Παπάγου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μουσικές συνθέσεις του, που θα εκτελέσει πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.
(Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.)
 

Attachments

  • Τσατσαρώνης.jpg
    Τσατσαρώνης.jpg
    204.8 KB · Views: 19
Top