[Ανακοίνωση] Τιμητική Εκδήλωση Ιεροψάλτου στο Βόλο

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, και ώρα 11,30πμ, στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου, Κ.Καρτάλη-Ανθ.Γαζή, παρουσία του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Ιγνατίου, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου "Ιωάννης ο Κουκουζέλης", τιμά τον παλαίμαχο Ιεροψάλτη και Δάσκαλο επί πολλά έτη της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεώς μας (παράρτημα επαρχίας Αλμυρού), κ. Δημήτριο Μαργαρίτη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου "Ιωάννης ο Κουκουζέλης", υπό την χοραρχία του Ἀρχοντος Μουσικοδιδασκάλου τΜτΧΕ κ. Κυριαζή Νικολέρη.
Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Το Δ. Συμβούλιο​
 

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τιμήθηκε, μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο παλαίμαχος Ιεροψάλτης και Δάσκαλος της Βυζ. Μουσικής κ. Δημ. Μαργαρίτης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου κ. Ευστάθιος Γραμμένος παρουσίασε το βιογραφικό του τιμωμένου Ιεροψάλτου, ο οποίος διακρίθηκε ως Χορωδός, Ιεροψάλτης και Δάσκαλος της Ελληνικής Εκκλησιαστικής Μουσικής, ιδιαίτερα στην πόλη του Αλμυρού όπου δίδαξε επί πολλά χρόνια ως καθηγητής του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, αφήνοντας κατά την αποχώρησή του πλειάδα Ιεροψαλτών, μαθητών του, που κοσμούν τα αναλόγια της περιοχής και όχι μόνο. Προικισμένος με ξεχωριστή φωνή και διαθέτοντας βαθιές μουσικές γνώσεις, εργάστηκε για της διάδοση της Ιεράς Τέχνης του Δαμασκηνού με αξιοθαύμαστο ζήλο, αφοσίωση και όρεξη.

Στο τέλος ο τιμώμενος απέδωσε τον Τρισάγιο Ύμνο Βαρέως εκ του Δι του Σταντίτσα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας, όπου έχει αναρτηθεί η όλη εκδήλωση.
 

Attachments

  • Τρισάγιος ύμνος Βαρέως εκ του Δι Στανίτσα Δ. Μαργαρίτης.mp3
    1.4 MB · Views: 26
Top