"Τη υπερμάχω" σπάνιο αργοσύντομο

Diogenes

Νέο μέλος

Τη υπερμάχω, ΣΠΑΝΙΟ, Αργοσύντομο, Κωνσταντίνος Πρίγγος

Ψάλλει ο ΑΠΜΧΕ Κωνσταντίνος Πρίγγος κατά το έτος 1956-1958
Επρόκειτο για πρωτοεμφανιζόμενη ηχογράφηση.
Θεωρώ μοναδική και απίστευτη την ερμηνεία που δίνει εδώ ο Άρχοντας, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός που έχει αναφερθεί από τον μαθητή του Άρχοντα, Σταμάτιο Παπαμανωλάκη για το πόσο σημαντικό ήταν και το ψαλσιμο για τον Άρχοντα, το ζούσε. Ειδικά και στους Χαιρετισμούς της Παναγίας.
Αναφέρει σε συνέντευξή του για τον Πρίγγο, ο Σταμάτης Παπαμανωλάκης τα εξης:
Είχαμε πάει μαζί με τον Πρίγγο να ψάλλουμε τους Χαιρετισμούς σε μια μικρή εκκλησία, καθότι ήταν διαφορετική η ώρα που ψάλλονταν στο Πατριαρχείο και διαφορετική στις λοιπές εκκλησίες.
Δεν ήθελε ο Άρχοντας να φανεί, αλλά να προσευχηθεί.
Την ώρα του Άσπιλε, ψάλλαμε οι 2 προαναφερθέντες. Ο δε Πρίγγος έψαλε το ασπιλε, γονατιστός μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.
Σημαντική ήταν και η πληροφορία, πως ο Πρίγγος έκανε μια ιδιαίτερη θέση στο Τη Υπερμάχω, το αργό. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πλέον κάτι για τη συγκεκριμένη αυτή θέση, καθότι ο μοναδικός που την είχε καταγεγραμμένη σε χαρτί ήταν ο Σταμάτιος Παπαμανωλάκης, ο οποίος έχει αποδημησει προς Κύριον... .

(Από το κανάλι https://www.youtube.com/@kostasgiatas9394)
 

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Χριστός Ανέστη! Σε αυτό το ηχητικό αριστούργημα, κοπίασε ο διδάσκαλός μου, ο Εμμ.Σουργιαδάκης, για την μέγιστη αποτύπωσή του στο χαρτί και σήμερα σας το κοινοποιώ επισημαίνοντας να δώσετε μεγάλη προσοχή στις σημειώσεις που το συνοδεύουν. Καλή σπουδή!
 

Attachments

  • Τη υπερμάχω στρατηγώ Κ. Πρίγγος.pdf
    1 MB · Views: 90
Top