Τη Υπερμάχω αργόν δίχορον

Haris Tsarouxis

Μέλος
Εις αίνον και δόξαν της Κυρίας Θεοτόκου και ως δέησις για προσωπικό μου ζήτημα.
Εύχεσθε!

Καταπληκτικό!!! Εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος να σας δώσει την εξ ύψους βοήθεια και λύση στο ζήτημά σας. Καλή Σαρακοστή!
 

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Με πολλές ευχαριστίες στον αγαπητό Ιωάννη για το υπέροχο μάθημα και με ευχές για να δοθεί λύση άνωθεν στο προσωπικό του ζήτημα, ανεβάζω μια πρόχειρη ζωντανή ηχογράφηση του παρόντος από την πρόσφατη Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας Χανίων.

Δεξιός χορός: Γιάννης Σκαλιδάκης, Τηλέμαχος Χαιρετάκης
Αριστερός χορός: Δημήτρης Σκαράκης, Μιχάλης Λαγουδάκης
Ο ένας χορός κρατάει το ίσον στον άλλο.

Κι ένα προσωπικό σχόλιο για την σύνθεση: μου άρεσε ιδιαίτερα η χρήση της τεχνικότατης εκείνης θέσης που θυμάμαι να έχω δει μόνο στο "Τότε λαλήσει" του Ιωάννου Κουκουζέλη (δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού), όπου το μέλος επανέρχεται από τον βαρύ στον πλ. δ' με μικρή διάβαση από τον α' (ελπίζω να μην τα γράφω λάθος). Αναφέρομαι στις φράσεις: Η ΠΌλις σου, ΤΟ ΚΡΆτος, ΚΙΝΔΎνων. Αξιοσημείωτη επίσης και η χρήση θέσεων εκ του Γα (πλ. δ' τρίφωνος;) στα σημεία έξαρσης σε αντιπαραβολή με το αρχαίον μέλος όπου οι αντίστοιχες θέσεις είναι εκ του Δι (άγια;).

Και πάλι, θερμές ευχαριστίες!!!
 

Attachments

  • 04-TiYpermaho-Arvaniti.mp3
    12.2 MB · Views: 115

Diogenes

Νέο μέλος
«Τη Υπερμάχω: από την πρώτη του καταγραφή στο σήμερον ψαλλόμενο «αρχαίον, αργόν, δίχορον»»

F739C2AC-E21E-41E4-81CC-941CFE67CCBC.png

Ο Δρ Ιωάννης Αρβανίτης αναπτύσσει εισήγηση με θέμα:«Τη Υπερμάχω: από την πρώτη του καταγραφή στο σήμερον ψαλλόμενο «αρχαίον, αργόν, δίχορον»». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του «Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου, Μουσικολογικού και Ψαλτικού-Μορφολογία – Αισθητική», του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έλαβε χώρα το τριήµερο 18–20 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

https://www.pemptousia.gr/video/ti-...to-simeron-psallomeno-archeon-argon-dichoron/
 
Top