Συναυλία στην Μελβούρνη το 1989

Παιδιά έχω σε μια κασσέτα (η οποία δεν ξέρω πού βόσκει, αλλά θα τη βρω) ένα "Τον Δεσπότην" από μια παλιά ηχογράφηση του Ταλιαδώρου. Από τις καλύτερες - μετρημένες στα δάχτυλα εκτελέσεις που έχω ακούσει!
Επίσης, λέει φοβερά το αλληλουάριο σε πλ. α' που είναι (ή ήταν) σήμα μιας εκπομπής στο σταθμό της Εκκλησίας (το γνωστό "Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού").

Παρακαλώ αν έχει κανείς τα ανωτέρω δύο κομμάτια να τα παραθέσει. Ευχαριστούμε για τις ηχογραφήσεις!

Στυλιανε, συγνωμη! Δεν θελω να χαλασω την εικονα ενος αξιοθαυμαστου ιεροψαλτη της ΜΤΧΕ. Ο Θεος να του δωσει υγεια για να τον ακουμε για πολλα χρονια.
Να και τα υπολοιπα κομματια της συναυλιας στην Μελβουρνη το 1989.

Φανταστειτε, μετα την συναυλια ηρθε στο σπιτι του πατερα μου με τον Αρχιεπισκοπο Αυστραλιας να φανε, ψησαμε αρνι στη σουβλα, τραγουδισε ο ΧΤ μερικα δημοτικα τραγουδια. Εγω ημουν 14 χρονων, και δεν ειχα καμια ιδεα για το ποιος ηταν!!!!

Attachments

• Eno tin imera ekeinin.mp3
    4.6 MB · Views: 216
  • O poson agathon.mp3
    5.5 MB · Views: 193
  • Se ton tis parthenon Yion.mp3
    1.4 MB · Views: 181
  • O tis psihis rathimian.mp3
    1.8 MB · Views: 176
  • Prosilthe giny disothis.mp3
    1.6 MB · Views: 328
  • H amartolos.mp3
    2.6 MB · Views: 349
  • Exethisan Me.mp3
    3.4 MB · Views: 600
  • Kai eulogimni.mp3
    5.9 MB · Views: 238
Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;

Και τι αλογα !! Καθαροαιμα !! Ο Αρχωντας ειναι 82 προς 83 ετων και κρατα
αξιοθαυμαστα για τετοια ηλικια . Μαλλον το μεθεπομενο Σαββατο 5-4-08
θα τον εχω στην εκπομπη μου (Κυριακη Σταυροπροσκυνησεως στις 26-3-06) .
Λιγο υπομονη .

Ο Ταλιαδώρος είναι δάσκαλος του δασκάλου μου και επομένως μουσικός "παππούς" μου. Από τις πιό χαρισματικές φωνές των τελευταίων χρόνων. Στο σημείο που μιμείται τους Πατριαρχικούς είναι υπέροχος. Όταν ξεφεύγει (άχρονος) και καινοτομεί (τρίφωνα μέλη, εναρμονισμένα ισοκρατήματα, διασκευές κλασσικών μελών κ.α.) δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εδώ είναι το αφιέρωμα που του είχαμε κάνει παλαιότερα στο Αναλόγιον (στα Αγγλικά μόνο προς το παρόν). Έχει αρκετές ηχογραφήσεις. Και άλλες μπορείτε να βρείτε στο αφιέρωμα του Δ. Χούπα. Και ένα άρθρο του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου για αυτόν.

Last edited by a moderator:
Και κάτι που μου έλεγε φίλος:
Πόσο καλύτερες θα ήταν οι ηχογραφήσεις Ταλιαδώρου μετά χορού (ακούγαμε τότε μαζί το υπέροχο βινύλιο 1960 μεγάλης διαρκείας με τον ωραιότερο εκδεδομένο μεγαλοβδομαδιάτικο Ταλιαδώρο που έχει υπάρξει ... πολύ καλύτερη από τις μετέπειτα κασέτες και νυν CD) αν στερούνταν το... φοβερό -και δυστυχώς δυνατότερο του μεγάλου Χαρίλαου- ηχόχρωμα του λαμπαδάριου... Μα δεν τον ενοχλούσε; Παρόμοια δυστυχώς ισχύουν και για άλλα μεγάλα ψαλτικά τζάκια της πόλης μου. Κορυφαίοι ερμηνευτές που πλαισιώνονταν και πολλές φορές καλύπτονταν εν χορώ φωνητικά από ...αγγελοφώνους εκλεκτούς τους που τους χαλούσαν μεγάλο μέρος από το ηχόχρωμα. Απορώ.

Last edited:
[Σημ. συντ.] Αὐτό τό θέμα, ἀπό τά παλαιότερα, εἶχε γενικό τίτλο "Χαρίλαος Ταλιαδώρος".
Δόθηκε συγκεκριμένος τίτλος καί ξεχωρίσθηκαν ἀρκετά παλαιά θέματα, περιεχόμενα σέ αὐτό τό παλαιό θέμα.

Back