"Ταις αγγελικαίς" κατ΄ήχον, σε εκτενές μέλος, για τη Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου..

Θέλοντας με την είσοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής να κάνω ένα ακόμη "ψυχικό" στην αγάπη σας, έφτιαξα τα "Ταις αγγελικαίς" όλων των ήχων σε εκτενέστερο μέλος από το σύνηθες, ώστε να καλύπτεται ο χρόνος για την περίπτωση (όπου αυτή τηρείται φυσικά, όπως στην ενορία μου) που ο λειτουργός εισερχόμενος στο Άγ. Βήμα μετά την Μεγ. Είσοδο και αφού αποθέσει και θυμιάσει τα Τίμια Δώρα, χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω για την ανάγνωση της ευχής, ειδικά εκείνης του Μεγ. βασιλείου που είναι εκτενέστερη από αυτήν του Χρυσοστόμου. Πιστεύω ότι θα φανούν χρήσιμα, πολλώ μάλλον στους Λαμπαδαρίους, τις ερχόμενες Κυριακές.

Το μέλος είναι συρραφή θέσεων από διάφορες συνθέσεις κλασικών μελοποιών. Σε κάποιες περιπτώσεις νομίζω ότι θα αναγνωρίσετε από που προέρχονται (πχ. τα Αλληλούια του πλ.β΄και βαρέος).

Αφιερώνεται η παρούσα εργασία εις μνήμην Αντωνίου, συζύγου της αδελφής της γιαγιάς μου Θεοδώρας, κατοίκου Χαλανδρίου Αττικής, του οποίου η εξόδιος Ακολουθία ψάλλεται σήμερα Τρίτη 19/02.

Καλή Σαρακοστή!
 

Attachments

  • Ταις Αγγελικαίς εκτενή.pdf
    791.9 KB · Views: 317
  • Ταις Αγγελικαίς εκτενή.mel
    26.7 KB · Views: 46
Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Ὁ Θεός νά τήν ἀναπαύσει!

Τό ἑπόμενο "ψυχικό" θά εἶναι «"Άξιον και δίκαιον" κατ΄ήχον, σε εκτενές μέλος, για τη Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου...»;;;

Συγγνώμη Χαράλαμπέ μου...

Ἄντεύχομαι!


 
Ευχαριστώ Πάτερ. (να "τον"αναπαύσει θέλετε να πείτε)
Όσο για το "άξιον και δίκαιον", το ψάλλω πάντα σε β΄, μια και ακολουθούν τα γνωστά λειτουργικά και συγκεκριμένα λέγω το του Βασιλείου Νικολαΐδου.
 
Last edited:
Top