Σῶμα Χριστοῦ πλ. Α'.

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Φίλος ζήτησε αυτό και είπα να μην του χαλάσω το χατήρι...
Τώρα, αν χρησιμεύσει και σε άλλους....
Καλό ψάλσιμο!
ΥΓ Η πληκτρολόγηση με το πρόγραμμα ΜΚ του κ. Παπαδόπουλου.
Η θέση "αθανάτου" με ... ταλαιπώρησε λίγο, αλλά το αποτέλεσμα μετράει και αυτό θα το κρίνετε εσείς!!!:D.
Έχω ξαναπεί ότι το Θράσειο όργανο δεν καταγράφεται επακριβώς, απλά πρέπει να διακρίνει κανείς τη μουσική θέση που εκτελεί ο άρχων στην κλασική της μορφή, και να προσπαθήσει να καταγράψει τις κυριώτερες αναλύσεις που εφαρμόζει το ... όργανο:wink::D.. και μπορεί να καταγράψει ο .. γραφιάς:D Το αν τα κατάφερε δεν θα το πει ο ίδιος.
 

Attachments

  • Σῶμα Χριστοῦ Θρ. Στ. πλ Α..pdf
    133.7 KB · Views: 445

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Όλοι ευχαριστούμε θερμά!

Το ίδιο μέλος σε πληρέστερο ήχο, αν και με λίγο φύσημα, έχει ανεβεί εδώ, από το θέμα αυτό με την ηχογράφηση της Κυριακής της Σαμαρείτιδος 24-5-1970.

Σε λίγο θα το δείτε και σε βιντεάκι στο youtube.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης

Το ανέβασα, γράφοντας τα παρακάτω:

Πρόκειται για το Κοινωνικό των Κυριακών του Πεντηκοσταρίου «Σώμα Χριστού μεταλάβετε» όπως το έψαλε ο αείμνηστος Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Θρασύβουλος Στανίτσας στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων Αθηνών την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 24-5-1970.

Το κείμενο αποτελεί καταγραφή του μέλους από τον κ. Νικόλαο Γιάννου, μαθητή και συνεργάτη του Άρχοντος. Το ανέβασε σε pdf στο forum «Ψαλτολόγιον» και, συγκεκριμένα, εδώ: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=37263. Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Έχω ξαναπεί ότι το Θράσειο όργανο δεν καταγράφεται επακριβώς, απλά πρέπει να διακρίνει κανείς τη μουσική θέση που εκτελεί ο άρχων στην κλασική της μορφή, και να προσπαθήσει να καταγράψει τις κυριώτερες αναλύσεις που εφαρμόζει το ... όργανο.. και μπορεί να καταγράψει ο .. γραφιάς αν τα κατάφερε δεν θα το πει ο ίδιος.»

Η πλήρης ηχογράφηση ανέβηκε εδώ: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=10238 στο ίδιο forum.

Το μέλος, που αποτελεί αυτοσχεδιασμό, διαφέρει από αυτό που επεξεργάστηκε ως Λαμπαδάριος στο Πατριαρχείο σε χειρόγραφο το οποίο αντέγραψε και εξέδωσε ο Δομέστιχός του Δημοσθένης Παϊκόπουλος στη Θεία Λειτουργία του. Στην Αθήνα έλεγε κατά κανόνα συντομότερα Κοινωνικά.
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Στην Αθήνα έλεγε κατά κανόνα συντομότερα Κοινωνικά
Ευχαριστώ για το ... πάντρεμμα:D του ηχητικού με το κείμενό μου.
Να συμπληρώσω ότι την ώρα του κοινωνικού στον Άγ. Δημήτριο γινόταν το κήρυγμα και αυτό είναι φανερό σ' αυτό το κοινωνικό, από τη σπουδή του άρχοντα για βιαστικό μεν, αλλά έντεχνο (και όχι χύμα) κλείσιμο, που σημαίνει ότι ήδη ο ομιλητής βρίσκεται στον άμβωνα.
 
Top