Σύντομα θα κυκλοφορούν με Γυαλιά της Google

haris1963

παλαιότατο μέλος


Από εδώ:

Μετά την ανακοίνωση αυτή, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά έγιναν γνωστά: κάμερα 16Mpixel, δυνατότητα λήψης βίντεο σε ποιότητα 720p, σε στιβαρό σκελετό one size. Η θέαση στο γυαλί του Explorer «θα είναι ευχάριστη», περιορίστηκε να δηλώσει η Google και όπως λέγεται μοιάζει να παρακολουθείς τηλεόραση HD 25'' από απόσταση 2,5 μέτρων, δηλαδή δεν θα εμφανίζονται οι πληροφορίες της «επαυξημένης» πραγματικότητας με πολύ μεγάλα γράμματα, αλλά τουλάχιστον θα είναι ευδιάκριτα. Ο ήχος θα ακούγεται μέσω της αγωγιμότητας των οστών -όπως άκουγε μουσική ο Μπετόβεν- χωρίς ακουστικά. Με μια φόρτιση ημερησίως, τα Google Glass Explorer θα παραμένουν λειτουργικά όλη μέρα. Τα γυαλιά της Google θα επικοινωνούν ασύρματα μέσω Wi-Fi b/g με άλλες συσκευές και με Bluetooth μικρότερης εμβέλειας. Η φόρτιση των γυαλιών θα γίνεται με ειδικό φορτιστή και μέσω καλωδίου microUSB. Τα γυαλιά είναι συμβατά και μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιαδήποτε συσκευή Android φέρει την έκδοση 4.0.3 Ice Cream Sandwich ή μεταγενέστερη και το app MyGlass, που μπήκε ήδη στα ράφια του Google Play, για την ρύθμιση και την διαχείριση των γυαλιών. «Αν το κατεβάσετε και δεν έχετε Google Glass, θα χάσετε τον χρόνο σας. Αν όμως κοιτάξετε τα screenshot, θα δείτε ένα αρκουδάκι με πιτζάμες, κι αυτό αξίζει τον χρόνο σας...», αναφέρει στην προθήκη του η Google Inc., παίζοντας με τον ενθουσιασμό των φίλων της τεχνολογίας...

Η Google έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με το οποίο επιχειρεί να μεταφέρει την αίσθηση της χρήσης των πρωτότυπων γυαλιών της: μπορείς να πεις «Φωτογράφισε» για να τραβήξεις φωτογραφίες, ή record για να καταγράψεις βίντεο, και μάλιστα να το μοιραστείς online, ζωντανά. Οδηγίες πλοήγησης εμφανίζονται κυριολεκτικά μπροστά στο μάτι σου, υπαγορεύεις για να στείλεις μήνυμα, ή μεταφράζεις την φωνή σου.

Κάτι μου λέει ότι ο ψάλτης του 2020, δεν θα χρειάζεται ούτε χαρτί, ούτε ταμπλέτα. Θα περνάνε τα απαραίτητα κείμενα μπροστά από τα μάτια του, απλώς φορώντας το Google Glass... :wink:

Μπορείς να έχεις και (τεχνητό) ισοκράτη που θα ακούς μόνο εσύ!
 

alexchrys

Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος


Από εδώ:



Κάτι μου λέει ότι ο ψάλτης του 2020, δεν θα χρειάζεται ούτε χαρτί, ούτε ταμπλέτα. Θα περνάνε τα απαραίτητα κείμενα μπροστά από τα μάτια του, απλώς φορώντας το Google Glass... :wink:

Μπορείς να έχεις και (τεχνητό) ισοκράτη που θα ακούς μόνο εσύ!

Επίσης μπορείς και να βάζεις στον ήχο (που θα ακούς μόνο εσύ φυσικά) ηχογράφηση με τον Στανίτσα να λέει το ίδιο μάθημα με εσένα, να το λες μαζί του και μετά να διατείνεσαι ότι "συνέψαλλα με τον Στανίτσα!" :eek:
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Όσοι φορούν ήδη γυαλιά, τι κάνουν; Διπλοεστιακά; Κι όσοι έχουν ήδη διπλοεστιακά, τότε τριπλοεστιακά;
 
Οι φακοί θα εφαρμόζονται στον σκελετό των γυαλιών άρα δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο.

Προσωπική μου άποψη για τα google glass και γενικά για τη νέα μόδα των wearable computers είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί... Και ιδιαίτερα εμείς που είμαστε μέσα σε έναν θεσμό όπως η Εκκλησία. Κατά πόσο είναι ηθικό κάτι τέτοιο σύμφωνα με την βιοηθική;;;
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Προσωπική μου άποψη για τα google glass και γενικά για τη νέα μόδα των wearable computers είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί... Και ιδιαίτερα εμείς που είμαστε μέσα σε έναν θεσμό όπως η Εκκλησία. Κατά πόσο είναι ηθικό κάτι τέτοιο σύμφωνα με την βιοηθική;;;
Γιατί να μην είναι ηθικό; Η χρήση της τεχνολογίας δεν είναι μεμπτή στην εκκλησία. Και το air condition έχουμε, και τις μικροφωνικές, και τα ηλεκτρικά φώτα. Εγώ αλλού κολλάω, ότι δε θα είναι πρακτικά για χορό αλλά και διότι θα απομονώνεται ο ψάλτης από τα λοιπά ερεθίσματα του περιβάλλοντος ενώ η λατρεία είναι συμπροσευχή.
 

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
Το θέμα είναι να μη ζουμάρουν στο αριστερό κλίτος του ναού κ να μη μεταδίδουν εικόνα...
όσον αφορά στον ισοκράτη, στα ψηφιακα κείμενα κλπ... ήδη υπάρχουν.
 
Το κλιματιστικό, τα φώτα, οι ηλεκτρονικές καμπάνες, τα μικρόφωνα κλπ... είναι τεχνολογικά επιτεύγματα τα οποία έχουν μια βάση και έναν λόγο ύπαρξης. Το καθένα από αυτά βοηθάει και εμάς τους ψάλτες (μικρόφωνο) αλλά και όλο το Εκκλησίασμα (φώτα, κλιματισμός). Τα google glass δεν έχουν ρόλο μέσα στο Ναό γιατί δεν προσφέρουν κάποια χρησιμότητα.
Και για να γίνω πιο σαφής:
Τα google glass έχουν έναν κύριο ρόλο (όπως και τα wearable computers, βλέπε το Sony Smart Watch και το αναμενόμενο Samsung Galaxy Gear) να αντικαταστήσουν το κινητό σε στιγμές που ο χρήστης δεν έχει την δυνατότητα να το έχει στα χέρια του. Είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κινητό (μέσω bluetooth) και αναπαράγει το περιεχόμενό του.
Για παράδειγμα, φανταστείτε να δεχτούμε μια κλίση ενώ το έχουμε στο αθόρυβο. Το μήνυμα θα αναπαραχθεί στα γυαλιά και... θα χάσουμε λίγο τα αυγά και τα πασχάλια μέχρι να βγάλουμε τα γυαλιά η να τους δώσουμε εντολή (μόνο στα αγγλικά και δια στόματος, άρα θα επηρεαστεί η ψαλμωδία) να αποκρύψουν το μήνυμα. Και ακόμα χειρότερο όταν έχουμε μουσικό ή απλό κείμενο να αναπαράγεται στα γυαλιά εκείνη την στιγμή.
Επίσης, δεν γίνεται να προβάλουμε αρχείο pdf σε αυτά εκτός να αλλάζουμε σελίδες από το κινητό. Αυτή η διαδικασία όμως όσο να 'ναι σε αποσπά από την κατάνυξη και το πραγματικό νόημα των ακολουθιών.
Τώρα η γενική χρήση τους στον έξω κόσμο μου φαίνεται ανούσια και δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να έχουμε την τεχνολογία σε τόσο στενή επαφή...
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Φυσικά, αν γίνει εισαγωγή κάτι τέτοιου, θα γίνει με μελέτη και διάκριση, χωρίς να διακόπτει την ακολουθία. Προσωπικά, προτιμώ το βιβλίο στο αναλόγιο, όμως δεν μπορώ να δαιμονοποιήσω την εισαγωγή μιας τέτοιας τεχνολογίας.
 

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και σχέδια, ανάλογα με το ύφος του κάθε ψάλτη για να μην του χαλάει και το ίματζ;;;;;;;;;;;;;;;
τρατζικ...
μη σοβαρά πράγματα...
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Επειδή βλέπω πως πάει να γίνει σοβαρή η συζήτηση, να υπενθυμίσω, πως τα μηνύματα που συνοδεύονται από φατσούλες (όπως το 1ο δικό μου σ' αυτό το θέμα), περιέχουν στοιχεία χιούμορ. Να τρελαίνονται όλοι λ.χ. «μα πού τα θυμάται όλα απ' έξω αυτός ο ψάλτης», «τέρας μνήμης σου λέω, καλύτερος κι από τον Παναγιωτίδη» και τέτοια.

Πάντως, αν είναι να γίνει σοβαρή συζήτηση (όσο το δυνατόν δηλαδή, γιατί σε αυτά τα πράγματα χρειάζεται ευελιξία), θα πρέπει να γίνει σε άλλη βάση κι όχι με «τεχνολογο-φοβικά» επιχειρήματα.
 
Top