Σόλων Λέκκας

haris1963

παλαιότατο μέλος
Για τους φίλους του μανέ και όχι μόνον.
Θαυμάσιοι και οι μουσικοί που συνοδεύουν.
http://www.youtube.com/watch?v=XTdg...ad.php?t=20343&page=4&feature=player_embedded


Πως τολμάς Νεκτάριε; :D:D:D (Χριστός Ανέστη αστειέυομαι!)

Ξέρεις ποιανού κουμπάρος είναι ο Σόλων??? :wink:

Τον ανέβασα κι εγώ βέβαια εδώ στο ίδιο κομμάτι και υποσχέθηκα να ανοίξω ένα θέμα με τουλάχιστον 15 ηχογραφήσεις του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ τραγουδιστή του μικρασιάτικου!!!

Οι συνοδεύοντες; Γκουβέντας Κυριάκος - Τσαρδάκας Αποστόλης - Μυστακίδης Δημήτρης. Ο καθένας ογκόλιθος στο είδος του.

Προσέξτε το (επίτηδες!) λειψό μέτρο στο ανέβασμα - την επωδό! Έχει γίνει αντικείμενο επιστημονικής συζήτησης - υπάρχει τονικός και νοηματικός ρυθμός στα παραδοσιακά άσματα; Εις γνώσιν εννοείται των χορευτών του ζεϊμπέκικου αυτού!

Χαραλάμπης
 

tb---

τσοπάνης
Ωραία προσέγγιση, τον είχα δει και από κοντά προ λίγων εβδομάδων στην Αθήνα και μαλιστα ο Μυστακίδης τον έλεγε και ΟΥΚά από το μαυρο σκουφί που φόραγε στο κεφάλι του.

Τώρα απο κουμπαριές δεν κατέω πράμα.

Αληθώς Ανέστη~
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Τώρα απο κουμπαριές δεν κατέω πράμα.

Ορίστε 2 στιγμιότυπα από το γάμο μου (Μ. Βλατάδων, 2003) :)

ΧΣ
 

Attachments

  • GamosSolwn-1.jpg
    125.2 KB · Views: 96
  • GamosSolwn-2.jpg
    146.3 KB · Views: 81
Last edited:

tb---

τσοπάνης
ωραίος ο Κομπάρος ... λερναια ύδρα δεν είδα πουθενα , καλό αυτό !!:D
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Πολύ ωραίος! Μου θυμίζει πολύ τον Ρούκουνα, όχι στη φωνή αλλά στον τρόπο που εκτελεί και στο ρεπερτόριο. Είχα δει την εκπομπή από όπου είναι το πρώτο βίντεο με την Πέργαμο και έλεγε πράγματα πολύ ωραία και ενδιαφέροντα. Άραγε, να υπάρχει κανείς άλλος τόσο ωραίος, σοβαρός και παραδοσιακός αμανετζής σήμερα;
λερναια ύδρα δεν είδα πουθενα , καλό αυτό !!:D
πειράζει που δεν καταλαβαίνω;
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Τον Σολων Λεκκα τον ειδα στην γνωστη (πλεον) εκπομπη του ΕΤ3 για τους αμανεδες προ ετων. Οταν τον ακουσα πραγματικα χαζεψα και εσπευσα με ενα μαγνητοφωνακι να γραψω τον αμανε!:eek: Απο τοτε που συνδεθηκα με το διαδικτυο τον ακουω τακτικα!! Εχω δωσει και σχετικα λινκ στο θεμα της εξωτερικης μουσικης.
http://analogion.com/forum/showthread.php?p=87386#post87386 (αυτη ειναι η δευτερη φορα που αναφερομαι στον Σολων στο συγκεκριμενο θεμα).
Αξιζει επισης να διαβασετε τα σχολια οσων εχουν δει τα διαφορα βιντεο οπου τραγουδα. Προσωπικα μου αρεσει ο τροπος μου τραγουδα τη Περγαμο...Μοναδικος! Μεσα απο τη φωνη του βγαινει αυτο το παραπονο ολου του Ελληνισμου για τις χαμενες αλλα οχι ξεχασμενες πατριδες!!
Παραθετω το σχολιο καποιου που ειδε το εν λογω βιντεο:

''Δεν μου αρέσει να γράφω "παινευτικά" μηνύματα. Δεν πιστεύω στα αυτιά μου όμως... Ο τύπος δεν παίζει να τραγουδάει έτσι εν έτει 2009... Πρέπει να χει ξεπηδήσει από την Μικρά Ασία στις αρχές του 20ου αιώνα... Το μπράβο είναι λίγο''.

Τα ειπε ολα!!:cool:
 
Top