Σωκράτης Σινόπουλος

ΝΙΚΟΣ Π.

Παλαιό Μέλος
#1
Σωκράτης Σινόπουλος ο κορυφαίος εκπρόσωπος πολίτικης λύρας στην Ελλάδα...
Ο Σωκράτης Σινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στραμμένος αρχικά προς την ευρωπαϊκή δυτική μουσική.

Παράλληλα, υπήρξε μέλος της Βυζαντινής χορωδίας του Χρήστου Τσιαμούλη. Στα 14 του γνώρισε το Ross Daly και ξεκίνησε τη μελέτη του πάνω στην πολίτικη λύρα, συμμετέχοντας ένα χρόνο μετά στο Μουσικό Συγκρότημα "Λαβύρινθος" λαβαίνοντας μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Το 1997 ολοκλήρωσε τις μουσικολογικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Παράλληλα με την εξάχρονη παραμονή του στο "Λαβύρινθο" ο Σωκράτης είχε ενεργό μουσική δράση σε συγκροτήματα με επίκεντρο τη δημοτική Ελληνική, τη Βυζαντινή, την κλασσική οθωμανική μουσική, την jazz και το ρεμπετικο. O Σωκράτης Σινόπουλος, εκτός από το ότι είναι κορυφαίος εκπρόσωπος στην Eλλάδα της πολίτικης λύρας, έχει ασχοληθεί εδώ και πολλά χρόνια με το πολίτικο λαούτο. Aπό τη μια ερευνά τον παλαιό τρόπο παιξίματος αυτού του οργάνου, και από την άλλη, διαμορφώνει έναν δικό του ήχο, με βάση τα ακούσματα που έχει από άλλα όργανα της ίδιας παράδοσης, που ακούγονται περισσότερο σήμερα.Επίσης έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικού όπως τον Τούρκος Derya Tourkan!

Εν κατακλείδι, ο σπουδαιότερος Έλληνας δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας ο οποίος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου ο οποίος από μικρή ακόμη ηλικία μπήκε στο μαγικό κόσμο της μουσικής-ανατολικής και δυτικής-και γαλουχήθηκε σε ποικίλα μουσικά ιδιώματα καταλήγωντας σήμερα να έχει διαμορφώσει το δικό του προσωπικό ύφος το οποίο είναι αναγνωρισμένο τόσο στον ελληνικό μουσικό χώρο όσο και σε αυτόν της ευρύτερης ανατολής.


 

Gilles

Νέο μέλος
#4
Κοπανά πολύ όμορφα και το λαούτο . Πάντα καλά να ναι ~
Όντως.Μαζί με τον Περικλή Παπαπετρόπουλος διαπρέπουν στο Πολίτικο λαούτο.Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους.
 
Top