Σχόλιο "σχετικά με το forum (μέρος β')

Μ.Β.

Ματθαίος Βλάχος
Αφού έκλεισε (κάπως άδοξα) η πρώτη ενότητα και αφού (χωρίς να είναι σκοπός μου) έβαλα κι εγώ το χέρι μου, εγκαινιάζω νέα ενότητα με πιο Αναστάσιμη διάθεση, ελπίζοντας να παραμείνει έτσι.


Κάνω λοιπόν μια πρόταση για περισσότερους συντονιστές. Πριν προλάβει να με παραπέμψει ο φανταστικός συντονιστής κ. Σόμαλης στους "κανόνες λειτουργίας του forum" να πω πως δεν είναι κριτική για το συντονισμό, αλλά πρόταση βελτίωσής του. Θα πρότεινα μάλιστα και δύο πρόσωπα, χωρίς να ξέρω βέβαια αν το επιθυμούν και εαν προλαβαίνουν και ζητώντας να με συγχωρέσουν εαν τους φέρνω σε δύσκολη θέση.

Τον Γιώργο Μ.
καθώς χωρίς να των γνωρίζω προσωπικά, θεωρώ πως είναι υπόδειγμα διάκρισης, ουσιαστικής ευγένειας και διαλλακτικότητας
και τον π. Μάξιμο Ματθαίο
καθώς από την 15 ετών και πλέον προσωπική γνωριμία μας, είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για ευφυέστατο άνθρωπο, με αίσθηση του humor, εμβριθή γνώστη του Τυπικού και της Λειτουργικής της Εκκλησίας μας και ακούραστο εργάτη της αλήθειας. [πρόκειται και για τον "νονό" μου στην ψαλτική, αφού μου εμπιστεύθηκε για πρώτη φορά, σε πολύ νεαρή ηλικία το ιερό Αναλόγιο του Αγ. Λουκά Πατησίων -πατρική μου Ενορία- για τις καθημερινές ακολουθίες]

Θέλω να σημειώσω, πως ενώ απογοητεύθηκα από κάποια πρόσωπα (λόγω στάσης και όχι λόγω θέσεων), δεν κρατώ προσωπικά με κανέναν. Μάλιστα, είναι οι πρώτοι που θυμάμαι στην προσευχή μου. Έτσι είμαστε οι Κρητικοί, παρορμητικοί αλλά έξω καρδιά. [Ίσως ευθύνεται και η έντονη ηλιοφάνεια!:confused:]

Με τους φίλους "ανωνύμους" δεν έχω κάποιο θέμα, δεν τους γνωρίζω άλλωστε. Απλά, πιστεύω πως έχουν γενικά ένα "πλεονέκτημα" έναντι των "επωνύμων" ως προς την κριτική "κατά πρόσωπο".

Κλείνοντας, επειδή κυκλοφορεί ένα σύννεφο σχετικά με "σχολές", δασκάλους κλπ. θέλω να διευκρινίσω για μένα.
Διδάχθηκα την Βυζ. Εκκλησιαστική Μουσική παιδιόθεν, κοντά στον π. Θεολόγο Γρύλλη -τον οποίο υπερ αγαπώ και του φιλώ τα χέρια- γιο και μαθητή του π.Ιωακείμ Γρύλλη -γνήσιο εκφραστή της παράδοσης της Πάτμου- από τον οποίο έχω κυρίως επηρεαστεί ψαλτικά. Μαζί του πήρα το Δίπλωμα Βυζ. Εκ. Μουσικής. Στην πορεία γνώρισα τον κυρ-Λυκούργο Αγγελόπουλο, Άρχ. Πρωτ. της Αγ. Αρχ. Κων/λεως -τον οποίο εκτιμώ και αγαπώ- και μου έκανε την τιμή να με καλέσει στην ΕλΒυΧ απ' όπου μαθαίνω πολλά. Γνωρίζοντας το Θεωρητικό του Δασκάλου Σίμωνα Καρά -τον οποίο σέβομαι και θαυμάζω- ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες στη μουσική μου αντίληψη. Θεωρώ την δουλειά του-έργο ζωής, μεγάλο Κεφάλαιο στη Μουσική μας. Αν μη τί άλλο, είναι ο άνθρωπος που μας έκανε όλους να ασχοληθούμε πιο βαθειά με την Εκκλησιαστική μας Μουσική, σε περίοδο μάλιστα που στην Αθήνα είχαν εισβάλλει κάθε είδους μουσικές επιρροές. Για πολλές θέσεις του αμφιβάλλω, όπως και με πολλών άλλων μεγάλων δασκάλων. Γι' αυτό υπάρχει ο διάλογος. Άλλωστε ο ίδιος στον πρόλογό του μιλάει για ενδεχόμενα λάθη, αφού είναι ανθρώπινο έργο.
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι απ' τους πιο καταρτισμένος θεωρητικά σήμερα [μαζί με τον Ιωάννη Αρβανίτη κ.α.] και απ' τα καλύτερα παιδιά. Ίσως τον αδικεί ο σαρκασμός του. Είμαι σίγουρος πως εαν υπήρχε η δυνατότητα να βλέπαμε την έκφρασή του όταν αστειεύεται, θα αλλάζαμε για πολλά γνώμη.

Αφού απολογηθώ που σας κούρασα, θα μου επιτρέψετε να περιορίσω την δραστηριότητά μου στο forum καθώς αυξάνουν οι δραστηριότητές μου, επαγγελματικές και μη. [συμπεριλαμβανομένης και της σύναψης δεσμού με γοητευτικότατη νεαρά, αξιοσημείωτης ελκυστικότητος - όπως θα 'λεγε και ο Ζαμπέτας!] Με την ευκαιρία να πω στον κύριο Λιναρδάκη πως τα αρνητικά του forum για τα οποία μίλησα σε παλαιότερο μήνυμα, δεν είναι οι διαφωνίες στα θεωρητικά -που μάλλον θετικές είναι- αλλά οι προσωπικές επιθέσεις που καλό είναι να εκλείπουν. Κατά τα άλλα, κανείς δεν αμφισβητεί την σπουδαιότητα του forum.

σημ. Τα προσωπικά μηνύματα τα έχω απενεργοποιήσει, καθώς δέχθηκα τελευταία από επαίνους μέχρι κατηγορίες, ακόμα και έναν μύθο του Αισώπου στα Αρχαία!:eek:


Αφού ζητήσω συγνώμη από όσους πίκρανα [πράγμα που αναπόφευκτα κάνουμε οι άνθρωποι], επιτρέψτε μου να κλείσω με μια μαντινάδα από τραγούδι του [Ψαρ]αντώνη Ξυλούρη.

"Γιά[ι]ντα τ' αμοναχό δεντρί ποτέ καρπό δεν κάνει;
Γιατί το δέρνει [η] μοναξά, παράπονο το πιάνει.
Σαν είναι δυο δεντρά μαζί, όσ[ο] κι αν τα δέρνει [η] μπόρα
φιλιούνται κι αγκαλιάζουνται χίλιες φορές την ώρα."



Χριστός Ανέστη!

Ματθαίος Βλάχος [-Περουλάκης]
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Μ.Β.;35610 said:
Αφού έκλεισε (κάπως άδοξα) η πρώτη ενότητα και αφού (χωρίς να είναι σκοπός μου) έβαλα κι εγώ το χέρι μου, εγκαινιάζω νέα ενότητα με πιο Αναστάσιμη διάθεση, ελπίζοντας να παραμείνει έτσι.


Χριστός Ανέστη!

Ματθαίος Βλάχος [-Περουλάκης]

Αληθώς ο Κύριος!

Ευχαριστούμε,

Βλ. όμως

http://analogion.com/forum/showthread.php?t=2423

Δ.

Υγ ... Υπάρχουν και άλλα πολλά α ου δύνασθε βαστάζειν άρτι!
 
Last edited:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Αγαπητέ Ματθαίε,
από όλα τα ενδιαφέροντα πού λες απομονώνω αυτό που με αφορά.
Πολλοί εδώ μέσα, φίλοι και μη, γνωρίζουν ότι για διάφορους λόγους, κυρίως ιδιοσυγκρασίας, είμαι μάλλον ακατάλληλο άτομο για αυτό που λες, και δυστυχώς το γνωρίζω κι εγώ και γι' αυτό δεν θα γίνω ποτε. Άλλωσε υπάρχουν πολύ πιο ικανοί (για τον π. Μάξιμο είχα και γω κάνει σχετική πρόταση κάποτε και ίσως είναι η ώρα να το ξανασκεφτεί...).
Ωστόσο, η πρόταση αυτή από έναν άνθρωπο που με γνώρισε μόλις ένα μήνα στο φόρουμ με συγκινεί πάρα πολύ. Τι να πω...ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου για την καλοσύνη σου, που δεν την αξίζω! Και ο Θεός να ευλογεί όλα σου τα διαβήματα - όπως κι εκείνο το πολύ μεγάλο που ανακοίνωσες...
ΥΓ Επίσης γνωρίζω ότι κι εσύ καμιά φορά αδικείσαι από τον εαυτό σου και ότι όποιος σε γνωρίσει καλύτερα θα καταλάβει πολλά σημαντικά που δεν φανταζόταν.
 
Last edited:
Top