Σχόλια για εναλλαγή ρυθμικής εμφάσεως στις αργές καταβασίες "Ανοίξω το στόμα μου"

#21
Το 1)...ενδεικτικά.Μη μας πεις ότι τα φαντάζεσαι όλα αυτά!...

Καλές Απόκριες!
όταν λέτε "όλα αυτά" τι εννοείτε ακριβώς;;
διάβασα και τις 7 σελίδες και αυτό που κατάλαβα είναι ότι αναφέρεται στην ερμηνεία των σημαδοφώνων. Αυτά τα πρωτοέμαθα σε ηλικία 16-17 ετών και αφότου διάβασα και τα βιβλία του Καρά, του κ.Νεραντζή και του κ.Κωνσταντίνου, κατάλαβα τα πάντα και τα εφάρμοζα.
Και πάλι, όπως ξαναέγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, απ΄το να αντιγράφεις και να βάζεις στην σειρά απλώς και μόνο γραμμές που τις πρωτοέγραψαν ο Γρηγόριος και ο Χουρμούζιος, μέχρι να φτάσεις να διαβάζεις την παλιά γραφή, που σημαίνει ότι ξέρεις πολύ περισσότερες εξηγήσεις απ'αυτές του Γρηγορίου και του Χουρμουζίου, είναι τόσο μακριά, μα τόσο μακριά, που ούτε καν το φανταζόμαστε. Απλή αντιγραφή κάνω κι εγώ και με τον καιρό και την τριβή, θυμάμαι και τις γραμμές απ'έξω. Σιγά τα λάχανα. Ο δρόμος της γνώσης της παλιάς γραφής έχει κλείσει μια για πάντα και δεν ξανανοίγει. Κάθε μελέτη και έρευνα, περνά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ απ'την δική μας την γραφή.
Και ξαναλέω, γνώση=όχι μόνο αντιγραφή ήδη υπαρχόντων γραμμών-θέσεων. Εμάς μας παραδόθηκαν 1-2 τρόποι μετροφωνίας-σκελετού, απ'τους πολλούς που υπήρχαν. Όπως και πριν την αλλαγή της γραφής δεν υπήρχε άνθρωπος που να έψαχνε ΜΟΝΟΣ του και να ήξερε να ψάλλει, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάθαινε σε δάσκαλο που ήξερε, έτσι και σήμερα. Γιατί σήμερα να είναι διαφορετικά από τότε; Το μόνο που άλλαξε είναι η τεχνολογία, η οποία σ'αυτήν την περίπτωση δεν βοηθάει, γιατί δεν είναι θέμα υπολογιστή, αλλά ανθρώπινου μυαλού.

Ποιος άλλος τρόπος αναφέρεται στο link και δεν το κατάλαβα; Θα το ξαναδιαβάσω το θέμα, αυτό είναι σίγουρο.
Απ'το να ψάχνω όμως και να μην βρίσκω άκρη, θα προτιμούσα να μου πείτε εσείς επιγραμματικά, αν θέλετε, μιας και τους αντιληφθήκατε.

Δεν είμαι αντιδραστικός, αναρχικός και πνεύμα αντιλογίας, αλλά έχω κάποιες απόψεις και κάποια κριτική ικανότητα σαν άνθρωπος κι εγώ και πραγματικά θέλω να μάθω πράγματα, γι'αυτό δραστηριοποιούμαι κατά τέτοιον τρόπο και ανακατεύομαι με τα πίτουρα και φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν. Επίσης, πιστεύω ότι, εκτιθέμενος, κάνω λάθη, άρα μαθαίνω. Αν καθόμουν στα αυγά μου, δεν θα μάθαινα ποτέ τίποτα.

Καλές Απόκριες!

Ευχαριστώ! :)
 
Last edited:
#22
Θα ήταν πολλαπλά χρήσιμο και ωφέλιμο να λάβετε υπόψη σας και αυτούς που γνωρίζουν κανονικά (και όχι κατά φαντασίαν) τη γραφή του Πέτρου, την μεταγράφουν, τη διαβάζουν, τη διδάσκουν. Δηλαδή την κατέχουν. Και για να την κατέχουν την μελέτησαν δεκαετίες. Δε νομίζω ότι τα περί παραφιλολογίας αφορούν σ' αυτούς.
πχ Ο Γιάννης Αρβανίτης, όπως άλλωστε σου υπέδειξε και ο Αντώνης.
Ο Γιάννης, ξέρεις, αυτός που σου 'πε την παροιμία :rolleyes:.
 
#23
πχ Ο Γιάννης Αρβανίτης, όπως άλλωστε σου υπέδειξε και ο Αντώνης.
Ο Γιάννης, ξέρεις, αυτός που σου 'πε την παροιμία :rolleyes:.
τα περί γνώσης της παλιάς γραφής από ΙΑ, στο οικείο θέμα....
η απάντηση στην παροιμία συνεχίζει να ισχύει εξίσου :rolleyes:

Ευχαριστώ! :)
 
Top