Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Λάρισας:1986

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Όταν φέρνω στο νου μου αυτά που βίωσα για 8 χρόνια περίπου συνολικά στην συγκεκριμένη σχολή συγκινούμαι αφάνταστα.Της οφείλω σε πολύ μεγάλο βαθμό την-όποια-κατάρτιση απέκτησα πάνω στην Βυζαντινή και στο Δημοτικό τραγούδι.Η συγκεκριμένη κασέτα ήταν η πρώτη απόπειρα καταγραφής των φωνών των μαθητών που συνεπικουρούμενοι από τους άξιους δασκάλους τους παρουσίασαν ένα άρτιο ηχητικό αποτέλεσμα.Ο τότε διευθυντής της σχολής Κυριαζής Νικολέρης μας παίδεψε στην κυριολεξία μέχρι να πάμε στην ΗΧΟΓΕΝΝΗΣΗ του Καλαμπάκα στα Τρίκαλα για την τελική ηχογράφηση.Ως επιβράβευση της πολύωρης παραμονής στο στούντιο ήταν μερικές...δεκάδες σουβλάκια στην Πύλη Τρικάλων κάτω από την γνωστή γέφυρα:D:D:D.Στην κασέτα συμπεριλαμβάνονται ύμνοι Μ.Τεσσαρακοστής,Μ.Εβδομάδας και Αναστάσεως. Ο ήχος έχει προβλήματα,πολύ echo και φύσημα-θόρυβο.Κλασικά προβλήματα στις παλιές κασέτες.Καλή ακρόαση.

Υ Γ Αφιερώνεται στους μαθητές και καθηγητές,Λαρισαίους και μη, που σχετίστηκαν,σχετίζονται και θα σχετίζονται με την συγκεκριμένη σχολή.Και ιδιαίτερα σ'αυτούς που είχαν συμμετοχή στην εν λόγω κασέτα.Γιώργο(Καραγιαννάκη)τι σου θύμισα πάλι...
 

Attachments

  • Προσφώνηση μακαριστού Σεραφείμ-Απολυτίκιο Α.Αχιλλείου.MP3
    6.6 MB · Views: 15
  • Κατανυκτικά Μ.Τεσσαρακοστής.MP3
    12.8 MB · Views: 15
  • Αλληλουάριον-Ιδού ο Νυμφίος.MP3
    6.6 MB · Views: 15
  • Των παθών του Κυρίου.MP3
    4.5 MB · Views: 13
  • Φθάσαντες πιστοί.MP3
    2.8 MB · Views: 12
  • Πόρνη προσήλθε σοι.MP3
    3.2 MB · Views: 8

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Συνέχεια...
 

Attachments

  • Κανόνες Μ.Εβδομάδος.MP3
    6.6 MB · Views: 13
  • Σήμερον ο Χριστός.MP3
    3.7 MB · Views: 9
  • Ότε οι ένδοξοι μαθηταί.MP3
    3.7 MB · Views: 9
  • Έστησαν τα τριάκοντα.MP3
    2.1 MB · Views: 10
  • Μικράν φωνήν.MP3
    3.3 MB · Views: 11
  • Εξέδυσαν με.MP3
    8.9 MB · Views: 30

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Και άλλα...
 

Attachments

  • Ελκόμενος επί Σταυρού.MP3
    6.8 MB · Views: 15
  • Ότε κατήλθες.MP3
    2.6 MB · Views: 8
  • Δεύτε λάβετε φώς.MP3
    1.7 MB · Views: 7
  • Την Ανάστασιν Σου.MP3
    1.4 MB · Views: 8
  • Ο άγγελος εβόα...Φωτίζου φωτίζου.MP3
    2.9 MB · Views: 9

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Και τέλος....
 

Attachments

  • Σαρκί υπνώσας.MP3
    2.4 MB · Views: 8
  • Στιχηρά Πάσχα.MP3
    6.5 MB · Views: 13
  • Αναστάσεως ημέρα.MP3
    6.4 MB · Views: 14
  • Σώμα Χριστού.MP3
    9.3 MB · Views: 14
  • Χριστός ανέστη.MP3
    1.7 MB · Views: 5
  • Φήμη μακαριστού μητροπολίτου Λαρίσης Σεραφείμ.MP3
    2.3 MB · Views: 7
Ως επιβράβευση της πολύωρης παραμονής στο στούντιο ήταν μερικές...δεκάδες σουβλάκια στην Πύλη Τρικάλων κάτω από την γνωστή γέφυρα:D:D:D.

Υ Γ Αφιερώνεται στους μαθητές και καθηγητές,Λαρισαίους και μη, που σχετίστηκαν,σχετίζονται και θα σχετίζονται με την συγκεκριμένη σχολή. Και ιδιαίτερα σ'αυτούς που είχαν συμμετοχή στην εν λόγω κασέτα.
Γιώργο (Καραγιαννάκη) τι σου θύμισα πάλι...

Ήμουν 13 χρονών όταν έγινε η εν λόγω ηχογράφηση, μαθητής της 3ης ή 4ης τάξης της σχολής. Είχε μόνο 5 χρόνια ζωής η σχολή (ιδρυθείσα από τον μακαριστό δάσκαλό μου Κων/νο Κωστούλη, με διευθυντή τον μακαριστό Θεοδοσόπουλο) και το επίπεδο ήταν πάρα πολύ καλό. Ο κάθε δάσκαλος (Νικολέρης, Κυριαζής, Μαργαρίτης, Κωστούλης...) είχε και ένα δυό ταλέντα στην τάξη του. Και φυσικά υπήρχε έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ταλέντων για το πιό τμήμα ψάλλει καλύτερα!!! Ωραίες εποχές...

1. Ξέχασες να αναφέρεις ότι συμμετοχή είχαν και οι Παπαζέτης Γεώργιος και Παπαζέτης Δημήτριος.
2. Εγώ θυμάμαι ότι φάγαμε ψητό κοτόπουλο σούβλας!!!

υ.σ. Στο "εξέδυσάν με" ψάλλουν τα αδέρφια Απόστολος και Γιάννης Τσολάκης. Πιτσιρικάδες όλοι μας!!!
 

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Γιώργο καλημέρα.
Ήμουν 13 χρονών όταν έγινε η εν λόγω ηχογράφηση, μαθητής της 3ης ή 4ης τάξης της σχολής
Εγώ ήμουν 12 χρονών και μαθητής της 3ης.Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι αντί για 5 χρόνια έκανα 6-όπως και άλλοι εκείνη την εποχή-γιατί είχε υπάρξει ένα μπέρδεμα με το Υπουργείο Πολιτισμού και την αναγνώριση της Σχολής.Δεν πειράζει.Τα έμαθα καλύτερα:wink::wink:.

Ο κάθε δάσκαλος (Νικολέρης, Κυριαζής, Μαργαρίτης, Κωστούλης...) είχε και ένα δυό ταλέντα στην τάξη του.
Εγώ είχα την τριάδα Νικολέρης,Μωραϊτης-μην τον ξεχνάμε τον κυρ Γιώργο:wink::wink:- και Κυριαζής-κυρίως αυτός-και γι'αυτό δεν μπορέσαμε να συνυπάρξουμε στην ίδια τάξη παρά μόνο στις χορωδιακές εμφανίσεις της σχολής και στις πρόβες.Στην τάξη μου ξεχωρίζαμε εγώ και ο Χρήστος ο Κουσιάς-είμασταν και οι μικρότεροι ηλικιακά-,αλλά όλο το τμήμα είχε δυνατότητες.Πάντως τον εαυτό μου ποτέ δεν τον θεώρησα ταλέντο ούτε κατά διάνοια.Μέτρια φωνή είχα και έχω με μόνο προσόν ότι τ'άρπαζα εύκολα και δεν σήκωνα κεφάλι από τα βιβλία αν δεν τα εκτελούσα επακριβώς όπως τα είχαν μέσα και όπως μας τα παρέδιδαν οι δάσκαλοι.Και φυσικά έχω στην κατοχή μου απ'όλους τους δασκάλους σε κασέτες όλα τα μαθήματα που κάναμε εκείνα τα υπέροχα χρόνια....

Ξέχασες να αναφέρεις ότι συμμετοχή είχαν και οι Παπαζέτης Γεώργιος και Παπαζέτης Δημήτριος.
Σ'ευχαριστώ που θυμήθηκες τον πατέρα μου,ο οποίος αν και ενεργός καθηγητής και δη γυμνασιάρχης,επανέλαβε σχεδόν μαζί μου τις πολλές γνώσεις που είχε ήδη κάνοντας την δεκαετία του '50 μαθήματα με τον μακαριστό Αβραάμ Ευθυμιάδη.Δύσκολο όταν έχεις συνηθίσει μια ζωή να διδάσκεις να κάθεσαι στα έδρανα και να δέχεσαι παρατηρήσεις και φωνές.Τα κατάφερε πάντως...ο μπαγάσας:D:D,πήρε το πτυχίο του και παρ'όλη την ηλικία του και τα προβλήματα υγείας του στο σπίτι όλη την ημέρα ψέλνει και έχουμε συναγωνισμό έντονο όταν κατεβαίνω Λάρισα:p:p:p.Δεν νομίζω να έπεσες στην πλάνη ότι άλλος ο Παπαζέτης Δημήτριος και άλλος ο Δημήτρης Παπαζέτης.Το ένα και το αυτό πρόσωπο είναι,δηλ εγώ.

Εγώ θυμάμαι ότι φάγαμε ψητό κοτόπουλο σούβλας!!!
Μην ξεχάσω ότι συμμετοχή είχε και η μάνα μου Αθηνά Παπαζέτη.Αλλά όχι στην ηχογράφηση.Στο ψήσιμο των κρεατικών μαζί και μ'άλλες γυναίκες,συγγενείς μελών της χορωδίας και των δασκάλων.Από πρώτο χέρι λοιπόν ξέρω τι χλαπακιάσαμε εκείνη την μέρα:D:D.Και ναι υπήρχαν και κοτόπουλα.Τώρα εγώ γιατί έφαγα μόνο σουβλάκια δεν ξέρω...Προφανώς κάποιοι-κι ανάμεσα τους κι εσύ-φρόντισαν να τα εξαφανίσουν νωρίς νωρίς:p.Στην κοιλιά τους εννοώ:D:D.
 
Last edited:
Top