Σχετικά με την ενότητα "Ηχογραφήσεις"

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Αγαπητοί φίλοι, τα ακολουθα είναι κυρίως θέμα διαχειριστού και συντονιστών, αλλά έχει σημασία η γνώμη σας.
Είμαστε ψαλτικό φόρουμ και λογικό είναι σε κάποιο μουσικό μέλος να δίνουμε περισσότερη έμφαση στην ερμηνεία και τον ερμηνευτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταχωρούμε τις ηχογραφήσεις στους οικείους ιεροψάλτες ή χορούς. Έτσι όμως χάνονται οι εορτολογικές και λειτουργικές ενότητες. Π.χ. θέλουμε να βρούμε ύμνους της Μ. Εβδομάδας και πηγαίνοντας στην οικεία ενότητα βρίσκουμε πολύ λίγα στοιχεία: κι αυτό γιατί τα αντίστοιχα μέλη έχουν καταχωρηθεί διάσπαρτα στους ιεροψάλτες.

Επειδή πολλοί από μας ακόμα μαθαίνουν ή μαθαίνουν εμπειρικά και θα ήθελαν ακούσματα συγκεκριμένων εορτών ή ακολουθιών προτείνω (ή ζητάω) τρία πράγματα:
α) ή να δίνουμε εφεξής μεγαλύτερη εμφαση στα μέλη και όχι στους ψάλτες, τουλαχιστον προκειμένου για συγκεκριμένες γιορτές (π.χ. Ευαγελισμός)
β) ή να ανεβάζουμε το ίδιο ηχητικό και στα δύο σημεία
γ) ή (όπερ και το ευκολότερο) να υπάρχει σύνδεσμος που παραπέμπει από το ένα στο άλλο.

Ευχαριστώ.
 

Μ.Β.

Ματθαίος Βλάχος
Πολύ σωστή παρατήρηση. Θα πρότεινα, σε κάθε ενότητα Ιεροψάλτου, να υπάρχουν υποενότητες [όπως Εσπερ. Όρθρ. Θ.Λειτ. Τριώδ. Μεγ.Εβδ. κλπ.]
 

ixadin

Ηχάδιν
Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό ή το κάνει πολυδαίδαλο. Νομίζω ότι πιο εύκολο είναι να δουλέψουμε με τα tag του κάθε θέματος. Ανεβάζεις ένα θέμα π.χ. "Καραμάνης Εσπερινός 1977" στον οικείο τόπο και βάζεις τα σχετιζόμενα tags π.χ. Ιδιόμελα, Μ. Τεσσαρακοστή, Δ΄ Κυριακή, κτλ
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Συμφωνώ οτι θα ήταν ωραίο να υπήρχε αυτή η δυνατότητα αλλά τόσο οι ετικέτες (tags) όσο και η ενότητες ανά ιεροψάλτη είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Το πιό εύκολο είναι να γίνουν σιγά σιγά συλλογές του τύπου Ύμνοι Χριστουγέννων στην ενότητα Μέλη ώστε να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρίσκει υλικό πιό εύκολα. Εάν κανείς έχει όρεξη ας αρχίσει ένα θέμα εκεί για κάθε μέρα της Μ. Εβδομάδος και άλλοι μπορούν να συμπληρώσουν από υλικό που υπάρχει στο φόρουμ ή και σε άλλες ιστοσελίδες. Ευχαριστώ.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
και άλλοι μπορούν να συμπληρώσουν από υλικό που υπάρχει στο φόρουμ ή και σε άλλες ιστοσελίδες. Ευχαριστώ.
Δημήτρη, εννοείς με links ή με ξανανέβασμα του αρχείου;
 
Top