Συναυλία της χορωδίας του ΣΜΚΩΝ στην Ιεράπετρα Κρήτης (5 Μαϊου 2007)

Μανώλης Παπαδάκης

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εξω Μουλιανών
#1
Η εν λόγω ηχογράφηση έλαβε χώρα στην Ιεράπετρα Κρήτης, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη το Σάββατο 5 Μαϊου 2007, επ' ευκαιρία των εορτασμών του Ιερού Καθεδρικού Ναού πόλεως Ιεράπετρας της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Από τον χαιρετισμό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερ. και Σητείας κκ Ευγενίου κράτησα 2 ενδιαφέρουσες ψαλτολογικά πληροφορίες. Η πρώτη είναι ό,τι ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Θρασύβουλος Στανίτσας επισκέφτηκε την πόλη 2 φορές η μία το 1968 και η δεύτερη το 1972, προσκαλεσμένος του τότε Μητροπολίτου κκ Φιλοθέου του Β'. Ήταν γνώριμοι απ΄την Κωνσταντινούπολη όταν ο Φιλόθεος ήταν στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Η μια φορά, μάλλον το 68', που ήρθε ο άρχων στην Ιεράπετρα απ' όσο γνωρίζω, ήταν στην εορτή του Ι.Ναού Τιμίου Σταυρού πόλεως Ιεράπετρας. Μακάρι να βρεθούν και να αναρτηθούν ηχογραφήσεις και πληροφορίες απ' αυτές τις επισκέψεις του Άρχοντα.

Το δεύτερο είναι ό,τι μέχρι τότε (την επίσκεψη του Θρ.Στανίτσα) οι ντόπιοι ιεροψάλτες έψαλλαν Σακελλαρίδη.

Καλή σας ακρόαση!

Οι δυο φωτογραφίες που επισυνάπτω είναι απ' τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής και απ' την εκδήλωση στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη. Επίσης επισυνάπτω το φυλλάδιο του προγράμματος.
 

Attachments

Top