Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 30 Δεκεμβρίου 2000, Ιερόν Ιωβηλαίον 2.000 ετών από της Γεννήσεως του Χριστού (Χοράρχης: Χ. Ταλιαδώρος)

Σε υμνούμεν - Στέργειν - Ταλιαδώρος Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης Ιωάννης Δαμασκηνός.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονικής Δεκέμβριος 2000 με αφορμή τις εκδηλώσεις για το νέο millenium.

 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Άπειρες ευχαριστίες! Για χρόνια αναζητώ αυτή τη συναυλία!!! Ελπίζω να ανεβεί και ολόκληρη όπως μεταδόθηκε! Την έβλεπα ζωντανά από την τηλεόραση, αλλά δε μου 'κοψε να γράψω, ήμουν και μικρός τότε. Ή, για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να τελειώσει για να γράψω κατι άλλο, τόσο ανεγκέφαλος...

Στο παρελθόν είχαν ανεβεί άλλα δύο βίντεο από την ίδια συναυλία, το «Ήδη βάπτεται» και ο Πολυχρονισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου. Τα επισυνάπτω. Η ποιότητα εικόνας είναι, βέβαια, πολύ χαμηλή. Ακόμη χαμηλότερη είναι η ποιότητα της αναπαραγωγής τμήματος της εικόνας (για να κοπεί το σήμα της ΕΤ3) αποσπασμάτων της συναυλίας αυτής στην εκπομπή «Βυζαντινοί Αναβαθμοί» που ήταν καλεσμένος ο κ. Ταλιαδώρος από το 32:04 μέχρι το 42:29 του βίντεο αυτού. Εκεί ακούγονται ο Πολυχρονισμός του Αρχιεπισκόπου, ο ύμνος του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, η φήμη του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του β' και το Δοξαστικό «Το απ' αιώνος μυστήριον», το τεέυταίο από άλλο χοράρχη που δε διακρίνω.


 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Κι άλλο ένα μέλος είδα ότι ανέβηκε από την εν θέματι συναυλία πρόσφατα. Είναι το Κάθισμα «Δεύτε ίδωμεν πιστοί», το οποίο και παραθέτω. Να σημειώσουμε πως όλα τα μέχρι τώρα επισυναπτόμενα βίντεο του θέματος προέρχονται από το κανάλι στο youtube του κ. Γεωργίου Σιαπεροπούλου, πρώην μέλους του forum μας, τον οποίο και ευχαριστούμε για τη δημοσίευση!

 
Top