Συναυλία Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 4-2-2010

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Τα "κάποιοι" και το γ΄ πρόσωπο άστα αγαπητέ μου. Έχω όνομα συγκεκριμένο και θα ήταν καλό να μου απευθύνεασαι κατ' ευθείαν. Air condition δεν έχω στο σπίτι που μένω κι έτσι δεν ξέρω κατά πού φυσάει. Για το "μονομερώς", εσύ ξέρεις πώς το εννοείς, αλλά εγώ έχω να σου πώ ότι ο Γιώργος δεν είναι "οπαδός" μου, ούτε οπαδός του Καρά, ούτε κανενός, ούτε μίλησε υπέρ μας, αλλά εξέφρασε μια διαμαρτυρία για μια νοοτροπία που είναι ικανή να καταστρέψει οποιοδήποτε θέμα σε ένα χώρο που υποτίθεται ότι είναι χώρος συζήτησης. Είναι ένας άνθρωπος που έχει την βασική αρετή να μπορεί να δεχτεί τον άλλο και να διαλεχθεί όντως μαζί του. Δεν μπορώ να ανεχτώ αυτή η ευαισθησία και η καλωσύνη (του Γιώργου ή του οποιουδήποτε) να λοιδορείται. Γι' αυτό έγραψα αυτό που έγραψα.
Ως πρός το "μετά ποικίλα θέματα", συμμετείχα, αν πρόσεξες, σε μερικά, όπου η συζήτηση ήταν νηφάλια.
Όσο για το "μετά από πολύ καιρό", δεν έχουμε μόνο το Ψαλτολόγιο βέβαια στη ζωή μας. Μετά την ολοκλήρωση, παρουσίαση και έγκριση της διατριβής μου, που μου απορροφούσε όλο μου το χρόνο, είπα να επιστρέψω στην παρέα. Αλλά βλέπω ότι μάλλον δεν έχει και τόσο νόημα.

Αγαπητέ, (sic)


Αν η φαντασία σας ήταν άλογο, ο καλπασμός θα είχε μια εντελώς διαφορετική έννοια στις ιπποδρομίες. Όταν έγραψα "μετά από πολύ καιρό και πολλά θέματα", εννοούσα εντελώς διαφορετικά πράγματα από ό,τι εσείς υποψιαστήκατε για εσάς τον ίδιο. Αν μη τι άλλο θα μπορούσατε να με ρωτήσετε... (μπορώ αν θέλετε να σας εξηγήσω ακόμα και τώρα...) Δεν έχω τπτ μαζί σας προσωπικά, οπότε το να βαυκαλίζεστε ότι ξαφνικά απέκτησα και μπήκα στον κόπο να υπονοήσω τόσα πολλά για εσάς, και να σας πλήξω, αν μη τι άλλο, το θεωρώ πολύ βιαστικό... Αν μη τι άλλο....!!! Αν πάλι σάς βολεύει ή σας αρέσει , κανένα πρόβλημα, ήδη διανύουμε περίοδο προσφορών. Έχω από καιρού ενηλικιωθεί και αν ήθελα να σας καταλογίσω κάτι, θα το έκανα εμπεριστατωμένα και χωρίς φόβο και πάθος.

Το air condition, επίσης, ήταν σχήμα λόγου, και όχι σχήμα αλόγου...

Η παρατήρησή μου ήταν γενική και όχι εξειδικευμένη. Το να καταλογίζει κανείς "εμπρησμό" σε επιφανή μέλη με τόση ευκολία κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία φαιδρού λαϊκισμού με την σύλληψη της 80χρονης το 2007 που κατηγορήθηκε ότι έκαψε εξ αμελείας το ήμισυ και πλέον της Ηλείας :D Το βρίσκω πολύ άδικο, από τη στιγμή που εδώ και8 καιρό τώρα γράφονται και λέγονται πράγματα που σαλεύουν τα θεμέλια του "Ψ" και δεν ανοίγει μύτη, ενώ ξαφνικά με μια παρατήρηση του Δ.Ζ. ετοιμάστηκαν οι μάνικες!!! Ο ξαφνικός εντοπισμός της "νοοτροπίας" στην οποία αναφερθήκατε, δεν νομίζεται ότι κομίζει γλαύκας εις Αθήνας μετά από τόσα που έχουν γραφεί; Εκτός πια κι αν όταν τα γράφουν άλλοι διαβάζουμε γιουβέτσι, και όταν τα γράφουν άαααααααλλοι, διαβάζουμε κοκορέτσι...!!!

Εν κατακλείδι, αγαπητέ (και πάλιν και πολλάκις sic), λίγες ασκήσεις αναπνοής θα βοηθούσαν πολύ πριν γράψετε στο Ψαλτολόγιο. Αλλιώς το μόνο που καταφέρνετε είναι ό,τι ο σκύλος με την ουρά του και εκτίθεστε επιτιθέμενος εκεί που δεν χρειάζετε. Και ναι, όπως βλέπετε, αυτή τη φορά και μόνον αυτή απευθύνομαι ευθέως προς υμάς, και μόνον! :)

Με τις υγείες σας!


Fly.jpg
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Η άποψή μου ότι
Γιώργος Μ.;79082 said:
με το πρόσχημα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών γίνεται προσπάθεια να μεταβληθεί ένα χώρος φιλικής επικοινωνίας σε προμαχώνα μουσικοϊδεολογικής εκστρατείας
είναι γνωστή σε πολλά μέλη με τα οποία έχω κατά καιρούς συζητήσει. Θα προσθέσω ότι θεωρώ το όλο σκηνικό αντιεκκλησιαστικό - χωρίς αυτό να αναφέρεται σε πρόσωπα, ούτε να σημαίνει ότι κατέχω τα κριτήρια ή τις προϋποθέσεις της εκκλησιαστικότητας ο ίδιος. Επομένως, δεν εκφράστηκα εν θερμώ, απλώς δόθηκε μια ευκαιρία από τα λεγόμενα του Δημήτρη τη στιγμή που μάλλον η παραπάνω αίσθηση είχε συσσωρευθεί μέσα μου.
Από την άλλη, δεν ήταν καλό που χρεώθηκε στον Δημήτρη αυτή η συσσώρευση, τον οποίο επαναλαμβάνω ότι θεωρώ επιστήμονα και εξαίρετο ψάλτη. Δεν ήθελα να πάρει προσωπικο χαρακτήρα η τοποθέτηση και μάλλον δεν το χειρίστηκα καλά, οπότε του ζητώ συγγνώμη και δημόσια, όπως το έκανα και ιδιωτικά.
Στην κριτική περί ανιστορικής συνείδησης (αν αυτή υπονοεί ότι υπάρχουν ιστορικές φάσεις στις οποίες η προάσπιση ορισμένων αξιών επιβάλλει στάση "πολεμικής") έχω ένσταση στο ποιος αναγορεύει τον υπερασπιστή και ποιος του κατακυρώνει τη μέθοδο υπεράσπισης.
Την κριτική περί παρεμβάσεων παντού "δίκην συντονιστού ή πυροσβέστη", που μου είναι γνώριμη από πολλούς κι από καιρό, την αποδέχομαι και θα προσπαθήσω να διορθώσω ό, τι μπορώ. Κανείς δεν είναι τέλειος.
Μακάρι το προσωπικό κομμάτι του θέματος να λήξει εδώ.

ΥΓ απέσυρα ένα thanks που εκ των υστέρων κατάλαβα ότι μειώνει φίλους
 
Last edited:
Top