Συναυλία Βασίλη Αγροκώστα στο Βόλο.

agrovas

Βασίλης Αγροκώστας
O Βασίλης Αγροκώστας (τραγούδι) και ο Νίκος Παναγιωτίδης (κιθάρα) παρουσιάζουν τη "Μυθολογία" του Μ. Χατζιδάκι σε ποίηση Ν. Γκάτσου

Είναι ένας όχι τόσο γνωστός, αλλά αριστουργηματικός κύκλος τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου. Πρόκειται για 14 μικρούς μύθους, ερμηνευμένους σε πρώτη εκτέλεση από το Γιώργο Ρωμανό. Ο δίσκος έχει και μιά ιδιαίτερη ιστορία: κυκλοφόρησε στα τέλη του 1966, αρχικά με 12 τραγούδια. Πολύ σύντομα, μετά από παρέμβαση της χουντικής λογοκρισίας "κόπηκε" ένα ακόμα και οι επόμενες εκδόσεις του δίσκου περιείχαν μόνο 11. Ο Βασίλης Αγροκώστας και ο Νίκος Παναγιωτίδης παρουσιάζουν τον κύκλο για πρώτη φορά ολοκληρωμένο, με τα 14 τραγούδια.

Ο Βασίλης Αγροκώστας ερμηνεύει εξαιρετικά, σπάνια πιστός στο ύφος του συνθέτη. Ο Νίκος Παναγιωτίδης ενσωματώνει στις 6 χορδές του όλη σχεδόν την αυθεντική ενορχήστρωση του Μ. Χατζιδάκι και των σπουδαίων μουσικών του, στην οποία μάλιστα η κιθάρα πρωταγωνιστεί στα χέρια του δασκάλου του, του Δημήτρη Φάμπα. Μιά λιτή όσο και συνεπής παρουσίαση.

Στο δεύτερο μέρος, μετά τη "Μυθολογία", μερικά ακόμα ταιριαστά και αντιπροσωπευτικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Σάββατο 20.2.2016 στις 8:30μμ στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στο Βόλο.

Είσοδος 7 Ευρώ.

Ένα δείγμα: https://www.youtube.com/watch?v=ES1pV3-7uRU&feature=youtu.be
 
Last edited:
Top