Συνέντευξη μελών του Φόρουμ περί των τραγουδιστών που ψάλλουν

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Με αφορμή αυτό το μήνυμα του Δημήτρη, ανεβάζω την σχετική συνέντευξη εδώ που είναι και το οικείο θέμα για καλύτερη ταξινόμηση.

Και ξανά, μπράβο αλάνια! :cool:
 

Attachments

  • Όταν οι τραγουδιστές ψέλνουν.pdf
    236.1 KB · Views: 115

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Μιας και επικαιρο:
http://www.zougla.gr/news.php?id=33752

Παραθετω αποσπασμα:

Απονομή χρυσού δίσκου εν ώρα Λειτουργίας
11 Απριλίου 2009, 19:40

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Όπως σε μία συνηθισμένη τελετή απονομής χρυσού δίσκου από τα στελέχη μίας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας. Αλλάζει μόνο το σκηνικό. Αντί για τα πολύχρωμα φώτα ενός κλαμπ, πολυέλαιοι, μανουάλια και εικονίσματα. Αντί για τους συνήθεις κοσμικούς, μία 20μελής βυζαντινή χορωδία με φόντο το Ιερό του ναού.

Οι φωτογράφοι έδιναν οδηγίες στο τιμώμενο πρόσωπο, πώς να ποζάρει. Ο καλλιτέχνης σήκωνε ψηλά το δίσκο του, για να τον «επιδείξει» στις κάμερες και στους «θαυμαστές» του, που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλοι από τους πιστούς που είχαν κατακλύσει το ναό.

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός για τα ορθόδοξα ήθη και έθιμα, συνέβη χθες βράδυ, λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, την κορύφωση του Θείου Δράματος και τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Στην απονομή του χρυσού δίσκου συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η απονομή στον Πέτρο Γαϊτάνο έγινε μέσα στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Για την ακρίβεια, η βράβευση ήταν τριπλή. Πριν από τον Αρχιεπίσκοπο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος και ο δάσκαλος βυζαντινής μουσικής του καλλιτέχνη, Μανόλης Χατζημάρκος, απένειμαν στον Πέτρο Γαϊτάνο δύο χρυσούς δίσκους για τα άλμπουμ «Τα Θεία Πάθη» και «Ώρα Ενάτη», τα οποία πούλησαν 30.000 αντίτυπα...............
 

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Τον πρωτοψάλτη δεν τον κάνει το οφίκιο,
ούτε τον ψάλτη η φωνή (πια φωνή, λέμε τώρα...)

Ο νοών νοείτω ποιοι είναι ποιοι από τα αμέτρητα παραδείγματα στις μέρες μας...

Στην Ελλάδα συμβαίνουν γενικα σκηνές που ο Ευγένιος Σπαθάρης ζηλεύει αφάνταστα... :eek:

Αναστήτω ο Θεός και διασκορπησθητω... ΑΜΗΝ!!!
 
Last edited:
Top