Συλλογή: Τρισάγιος Ύμνος & Δύναμις

ΠΜΧ

Παΐσιος Χρυσανθόπουλος
#1
Καλησπέρα σας, και με το καλό το (πολύ) ανανεωμένο φόρουμ!

Εν αναμονή της επαναλειτουργίας του Ψαλτολογίου, είπα να αφιερώσω κάπως δημιουργικά τον χρόνο μου.
Έκατσα λοιπόν και έγραψα μία μικρή συλλογή με τον Τρισάγιο Ύμνο και το Δύναμις αυτού, στους οκτώ ήχους (στην πλειοψηφία των αναλογίων που έχω επισκεφτεί, προτιμάται ο ήχος της ημέρας).
Τα αρχεία (η συλλογή) είναι εν είδει βιβλίου.
Στη συλλογή περιλαμβάνονται όχι μόνο οι προτιμήσεις μου (κάποιες από αυτές), αλλά και συνθέσεις που μου ζητήθηκαν από φίλους μου, όπως και συνθέσεις που παρατηρώ να λέγονται συχνά σε διάφορα αναλόγια.
Προσπάθησα πολύ να κρατήσω την ορθογραφία και τα ισοκρατήματα της πηγής κάθε συνθέσεως, με ελάχιστες παρεκκλίσεις, στις οποίες ενέδωσα λόγω δυσκολιών.

Όπως ανέφερα σε μήνυμά μου, όταν την πρωτοέστειλα σε φίλους μου: Αν εντοπίσετε κάποιο λάθος (σίγουρα θα υπάρχουν πάρα πολλά, λόγω του ότι η πληκτρολόγηση κράτησε ούτε ένα μήνα), και έχετε την διάθεση, ευχαρίστως να μου το υποδείξετε.
(Ήδη έχει περάσει το πρώτο μεγάλο κύμα διορθώσεων)

Αν θέλει ο Θεός, σκοπεύω να την εμπλουτίσω με πολλά κείμενα ακόμα (σαν Β΄ τόμο)... Μέχρι τότε, αυτά...

Όλη η συλλογή γράφτηκε στα "Μουσικά Κείμενα" του κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για το πολύ όμορφο και χρηστικό πρόγραμμα που έχει φτιάξει, όσο και για τον κόπο που καταβάλλει διαρκώς για να το βελτιώνει.

(υ.γ: επιτέλους, το φόρουμ έχει και κάποιες δυνατότητες που ονειρευόμουν καιρό!!!)

Στην νέα μορφή αυτής της μικρής Συλλογής έχω συμπεριλάβει (αν και αρχικά το απέφευγα) και τα "αντί του Τρισαγίου Ύμνου", δηλαδή: "Όσοι εις Χριστόν", "Τον Σταυρόν Σου".
Επίσης, προσέθεσα το Τρισάγιο του Λυκούργου Πετρίδη (πλ. Α) και το Δύναμις αυτού.
Έγιναν και διορθώσεις σε αβλεψίες.
 
Last edited by a moderator:

ΠΜΧ

Παΐσιος Χρυσανθόπουλος
#2
***EDIT***:

Χριστός Ανέστη! Καλησπέρα σας!
Επισυνάπτω τη συλλογή αυτή σε διχρωμία (κόκκινο-ασπρόμαυρο), λόγω διαφόρων προβλημάτων που εντόπισαν γνωστοί μου (όσον αφορά στο κόστος εκτύπωσης, το... image, κ.ά...)
Επίσης, έχουν γίνει και κάποιες μικροδιορθώσεις.
 

Attachments

Last edited:

ΠΜΧ

Παΐσιος Χρυσανθόπουλος
#6
Ευχαριστούμε!
Πολύ χρήσιμα, εὐχαριστῶ.
Παρακαλώ. Χαίρομαι πολύ, ακόμα και για το ελάχιστο που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.
Πάντα γερός και δυνατός
Σας ευχαριστώ πολύ.


Σημείωση: Αντικατέστησα το τελικό αρχείο του δεύτερου μηνύματος (διχρωμία), με ένα καινούριο. Έχουν αλλάξει ψιλοπράγματα (τα χρώματα σε κάποιους χαρακτήρες και κάποια λάθη στο Δύναμις του Παλάση σε τρίτο). Αν εντοπίζετε λάθη, και έχετε την διάθεση, ας μου στέλνετε ένα πμ για να τα διορθώνω. Γενικώς, νομίζω ότι στο αρχείο πρέπει να υπάρχουν σχετικώς πολύ λίγα.
 

ΠΜΧ

Παΐσιος Χρυσανθόπουλος
#8
Παρακαλώ πάτερ. Την ευχή σας.

Επ' ευκαιρία, να αναφέρω ότι:
Τα αρχεία του πρώτου μηνύματος έχω καιρό να τα ανανεώσω (τα διάφορα λάθη κλπ).
Αντιθέτως, το αρχείο του δεύτερου μηνύματος (διχρωμία) είναι το πλέον πρόσφατο-ανανεωμένο-διορθωμένο που έχω.
 
#9
συγχαρητήρια!νομιζω μια ελλειψη ειναι στον τριτο ηχο του γρηγοριου πρωτοψαλτου...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ!!!
 

Pappous43

Παλαιό Μέλος
#10
***EDIT***:

Χριστός Ανέστη! Καλησπέρα σας!
Επισυνάπτω τη συλλογή αυτή σε διχρωμία (κόκκινο-ασπρόμαυρο), λόγω διαφόρων προβλημάτων που εντόπισαν γνωστοί μου (όσον αφορά στο κόστος εκτύπωσης, το... image, κ.ά...)
Επίσης, έχουν γίνει και κάποιες μικροδιορθώσεις.
Θερμή παράκλησις νά ἀναρτήσετε καί τό ἀρχεῖον ἢ ἀρχεῖα .mk ἢ .mk3 (ὂχι .doc , .docx ) πού παράγει τό πρόγραμμα τοῦ κ. Παπαδόπουλου
ὣστε νά τό βάλω στό BZQ γιά ἀκριβή παραλλαγή.
Εὐχαριστῶ ἐκ τῶν προτέρων.
 

ΠΜΧ

Παΐσιος Χρυσανθόπουλος
#11
Καλησπέρα σας!
Ευχαρίστως. Όμως, θα καθυστερήσω λίγο καιρό. Τα υπόλοιπα σε πμ.


Υγ: Συν Θεώ, θα αναρτήσω την (ευελπιστώ) τελική μορφή της συλλογής με τον Α τόμο επεξεργασμένο και με Β τόμο, άλλες συνθέσεις (αλλά θέλω ακόμα αρκετές ημέρες)
Υγ2: Σκοπεύω να αναρτήσω όλα τα απαραίτητα, για επεξεργασία, αρχεία, απλώς, λόγω του ότι εκείνη την περίοδο δεν είχα μάθει καλά το πρόγραμμα ΜΚ, θέλει αρκετή συμμόρφωση το ήδη υπάρχον αρχείο + Κάποια έξτρα προβλήματα που είχα με επιμέρους προγράμματα για την τελική εξαγωγή του PDF αυτού. Εννοείται, όμως, ότι θα αναρτηθούν, όταν καταφέρω να βγάλω άκρη.
 
Last edited:

ΠΜΧ

Παΐσιος Χρυσανθόπουλος
#12
Τελικά πρόλαβα σήμερα να ασχοληθώ λίγο...

Αναρτώ τα μητρικά αρχεία της παραπάνω συλλογής.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Όπως ανέφερα στο ακριβώς προηγούμενο μήνυμά μου, τα αρχεία που επισυνάπτω έχουν πολλά προβλήματα, καθώς εκείνο τον καιρό δεν είχα κατανοήσει κάποια πράγματα γύρω από το Πρόγραμμα ΜΚ. Έτσι, αν κάνετε "αλλαγή γραμματοσειρών"και άλλα παρόμοια, λογικά θα προκύψουν διάφορα περίεργα...
Ήδη έχω ξεκινήσει την διόρθωση αυτών των "λαθών", και, όπως προανέφερα, συν Θεώ, όλα τα αρχεία θα αναρτηθούν μαζί με τον Β΄ τόμο και την νέα έκδοση του Α΄ τόμου.
 

Attachments

Top