Συλλογή Κοινωνικών Κ. Πρίγγου υπό π. Σεραφείμ Φαράσογλου

pfilippou

Παναγιώτης Φιλίππου
Αγαπητοί φίλοι,

Κατόπιν ολοθύμου ευχής και ευλογίας του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Σεραφείμ Φαράσογλου, αναρτώ χειρόγραφη συλλογή Κοινωνικών του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜΧΕ και Καθηγητού του μαθήματος της Βυζαντινής Μουσικής εν τη κατά Χάλκην Ιεράν Θεολογικήν Σχολήν Κωνσταντίνου Πρίγγου. Τα Κοινωνικά της παρούσης συλλογής περιήλθαν στην κατοχή του π. Σεραφείμ από Ιεροψάλτας της Πόλεως και τα αντέγραψε για το αρχείο του. Ένα εκ των Κοινωνικών εις ήχον δ΄ άγια (σελ. 8 του παρόντος αρχείου pdf) είναι ανεπίγραφο, διότι δεν ήτο σίγουρος ο π. Σεραφείμ αν ήταν όντως του αειμνήστου Διδασκάλου. Πλην, όμως, το κατέταξε στην παρούσα Συλλογή διότι οι γραμμές του φαίνονται να είναι στο στυλ γραφής του Άρχοντος.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω θερμώς τον π. Σεραφείμ εκ μέρους του Ψ, διότι με χαρά δέχεται να μοιραστεί μαζί μας το πλούσιο αρχείο του, το οποίο με πολύ κόπο και ακόμη περισσότερο μεράκι έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Να έχουμε την ευχή του.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Φιλίππου
 

Attachments

  • Συλλογή Κοινωνικών Πρίγγου (π. Σεραφείμ Φαράσογλου).pdf
    8.7 MB · Views: 368
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Όντως θερμές ευχαριστίες στον π. Σεραφείμ και σε σένα Παναγιώτη και αιωνία η μνήμη του πονήσαντος αρχικά. Ιστορικά ντοκουμέντα συνεχίζουν να έρχονται στο φως εις κοινόν όφελος.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Θερμές ευχαριστίες για άλλη μια φορά! Ανυπολόγιστη η προσφορά του π. Σεραφείμ! Τα Αινείτε του α' και το 2ο του πλ. δ' διασταυρώνονται και στην έκδοση του Παπανδρέου, με πρώτη έκδοση του πλ. δ' νομίζω στη Λειτουργία του Ταλιαδώρου. Προσωπικά δεν είχα καταφέρει μέχρι στιγμής να διασταυρώσω πάνω από 2-3 Κοινωνικά της έκδοσης αυτής.
 
Top