Συλλογές με ψαλτοτράγουδα

giokarv

Νέο μέλος
Καλημέρα σε όλους σας !!! Το τελευταίο διάστημα ψάχνω για βιβλία με συλλόγες απο ψαλτοτράγουδα και τραγούδια εξωτερικής μουσικής και δεν μπορεσα να βρω κάτι και γιαυτό θα ήθελα την βοηθεια σας !!!
γνωρίζει κάποιος εαν υπάρχουν συλλογές με ψαλτοτράγουδα και τραγούδια εξωτερικής μουσικής και αν ναι ποιές είναι ;;;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!!
 

giokarv

Νέο μέλος
ευχαριστώ Κωνσταντινος Λάμπρου ! Την συγκεκριμένη την εχω υπόψιν απλά ενδοιαφέρομαι και για άλλες εαν υπάρχουν ! Παρεπιπτοντως έχει κάνει καλή δουλεία ο Οικονόμου. Ευχαριστω καί πάλι!!
 

π. Ρωμανός Καράνος

Παλαιό Μέλος
Βασιλείου Κατσιφή, Ψαλτοτράγουδα (Αθήνα 2007)

... και από παλιές εκδόσεις εξωτερικής μουσικής όσα μου έρχονται στο μυαλό:

Ευτέρπη
Πανδώρα
Ασιάς Λύρα
 

choros

ΔΙΟΝΥΣΗΣ dmp
Αυτή τη συλλογή (Φίλιππου Οικονόμου, Ελληνικά Τραγούδια) από που μπορούμε να την προμηθευτούμε και πόσο κοστίζει και επίσης μια παράκληση
αν μπορούσαμε να δούμε ένα μικρό δείγμα 1-2 σελίδες μαζί με τα περιεχόμενα
 

giokarv

Νέο μέλος
Καλημέρα!.

choros η συλλογη του Φ.Οικονόμου δεν γνωρίζω εαν κυκλοφορεί ευρεωσςσε βιβλιοπωλεία εννοω αλλά μπορώ κάλλιστα να σου στείλω το τηλ. του κ.Φ.Οικονόμου και σε συννενοηση εαν ενδοιαφέρεσαι για το βιβλιο να σου πει πως μπορείς να το προμηθευτείς. Επίσης μπορείς να δείς ένα δείγμα απο τις παρτιτουρες του βιβλίου απο την ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής οπου είναι πρόεδρος ο κ.Φ.Οικονομου http://www.sfbyzantini-aigio.gr/gr/ εκεί εαν περιηγηθείς και παςστο μουσικο υλικο έχει παρτιτουρες...

Ευχαριστώ Γραμμένος Καράνος για τα βιβλία θα το ερευνησω ....
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
Τό βιβλίο τοῦ κ. Οἰκονόμου εἶναι καταπληκτικό. Τό προμηθεύτηκα πέρυσι, ὅταν κυκλοφόρησε. Πλῆρες ἀπό κάθε ἄποψη. Μέ πολλά παραδοσιακά τραγούδια, σέ διάφορες ἐκτελέσεις. Ἐπίσης, ἔχει καί ἱστορικά στοιχεία γιά διαφόρους ἑρμηνευτές ἤ χορωδίες πού τά ἀπέδωσαν κατά καιρούς. Δεμένο μέ ἔγχρωμο ἐξώφυλλο, πολλές φωτογραφίες κ.λ.π.
Ἀξίζει νά τό ἀγοράσει κανείς! :)
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
[FONT=arial, Arial, Helvetica]
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΘ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΦΥΣΙΚΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

τ. Λυκειάρχης και Προϊστάμενος Γραφείου Εκπ/σης
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής
Μουσικής Αιγιαλείας
Ταχ. Δ/νση: Ελίκη 25100 ΑΙΓΙΟ
Τηλ. 26910 81220 & 6937036685
Τηλ.-Fax 26910 20366
e mail: filippos@egi.forthnet.gr
Αγαπητέ...
Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σου γνωρίσω ότι μετά από ένα μήνα, περίπου, θα κυκλοφορήσει, σε μορφή βιβλίου, μια πλούσια συλλογή με Ελληνικά τραγούδια με τίτλο: «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ»- Τόμος Α΄.
Πρόκειται για μια συλλογή 210 τραγουδιών (τμήμα ευρύτερης συλλογής) τονισμένων με βυζαντινή σημειογραφία, η οποία, όπως πιστεύω, θα ικανοποιήσει απόλυτα τα μουσικά σου ενδιαφέροντα στο χώρο αυτό της μουσικής μας παράδοσης.
Για να σχηματίσεις μια πιο συγκεκριμένη ιδέα για το είδος των περιεχομένων τραγουδιών, παραθέτω τις παρακάτω κατηγορίες με τον αριθμό των τραγουδιών που ανήκουν στη κάθε μία.
1. Βυζαντινά……………………………………………………….29
2. Βυζαντινής τεχνοτροπίας……………………………………….12
3. Ψαλτοτράγουδα…………………………………………………38
4. Παραδοσιακά-Δημώδη………………………………………….55
5. Παραδοσιακά-Λαϊκά…………………………………………….10
6. Επιτραπέζια-Καθιστικά-Αμανέδες………………………………28
7. Σκωπτικά-Σατιρικά………………………………………..…….. 26
8. Διάφορα………………………………………………………..…12

Η προσπάθεια συγκέντρωσης και καταγραφής με βυζαντινή σημειογραφία των παραπάνω τραγουδιών, υπήρξε πράγματι κοπιώδης και η έκδοσής τους σε μορφή βιβλίου, ιδιαίτερα δαπανηρή. Ξεκίνησε δε εντελώς παρορμητικά με κύριο σκοπό μια ελάχιστη και μερική συμβολή στη διαφύλαξη από τη λήθη και την αφάνεια, όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων απ’ αυτά που συνθέτουν και χαρακτηρίζουν τη μουσική μας παράδοση και βέβαια την πλατύτερη ενημέρωση και ιδιαίτερα του ψαλτικού κόσμου με το πολύτιμο αυτό παραδοσιακό μουσικό μας θησαυρό.
Στην προσπάθειά μου αυτή είχα την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια πολλών ονομαστών μουσικοδιδασκάλων, πρωτοψαλτών και μελετητών της Ελληνικής μας μουσικής, τους οποίους αξιοχρέως καταγράφω και παρουσιάζω στο βιβλίο.
Αγαπητέ...
Θα ήμουν ιδιαίτερα υπόχρεος απέναντί σου αν ήθελες να γίνεις συνδρομητής στη προσπάθειά μου αυτή. Πιστεύω ότι, πέρα από την πολύτιμη αυτή συνδρομή σου, θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος από το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο θα αποτελεί μια πλούσια πηγή Ελληνικών τραγουδιών και θα σε διευκολύνει στις ποικίλες μουσικές σου δραστηριότητες, και αναζητήσεις στον τομέα αυτό της μουσικής μας.
Στοιχεία του βιβλίου:
Σελίδες: Περίπου 400.
Σχήμα: Μεγάλο Α4
Βιβλιοδεσία: Σκληρό εξώφυλλο
Εκτύπωση: Δίχρωμη.

Περιεχόμενο: Εκτός από τα τραγούδια περιέχει ακόμη: Προλογικά και εισαγωγικά κείμενα σε κάθε ενότητα ( κατηγορία) τραγουδιών, μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και περιληπτικών βιογραφικών στοιχείων μουσικολόγων-μελετητών-ερευνητών-καταγραφέων κ. λπ. καθώς και σχόλια και ενημερωτικές σημειώσεις για τα πλείστα των τραγουδιών καθώς και πολλά άλλα σχετικά κείμενα.

Τιμή: 50 Ε.
Το βιβλίο θα σου αποσταλεί με Κούριερ χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
Τελειώνοντας θέλω να σ’ ευχαριστήσω για τον κόπο και τον χρόνο που διέθεσες να διαβάσεις την επιστολή μου αυτή.
Περιμένω τηλεφώνημά σου για να σου αποστείλω το βιβλίο αμέσως μόλις κυκλοφορήσει.
Με τις, εκ των προτέρων, θερμές ευχαριστίες μου, .

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση
Φίλιππος Αθ. Οικονόμου
Τηλ. 2691081220 & 6937036685

(από εδώ).
[/FONT]
 
Top