Σταύρου Χρήστος - Ζάρκος Γρηγόριος

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Ο Χρήστος Σταύρου είναι από χρόνια φίλος και έμπειρος ψάλτης και νομίζω ότι δικαιούται μιας θέσης στην κατηγορία Ιεροψάλτες του Ψαλτολογίου. Ως πρώτη γεύση αναρτώ το Επεσκέψατο ημάς, που είπε σε μια εκδήλωση της 12-12-2010, όπου εμφανίστηκε με τη χορωδία του (συμμετείχα κι εγώ, θα αναρτήσω ηχητικά και από εκεί).

Πολύ δε περισσότερο αξίζει μιας θέσης στην κατηγορία Ιεροψάλτες ο γνωστός και καλός συνάδελφος Γρηγόριος Ζάρκος, με τον οποίο γνωριστήκαμε προσφάτως. Σε μια αγρυπνία του Αγίου Διονυσίου που κάναμε στην Αγία Παρασκευή ομωνύμου Δήμου Αττικής στις 17-12-2010, έψαλαν μαζί με το Χρήστο Σταύρου και είπαν μαζί, μεταξύ άλλων, και το δοξαστικό του εσπερινού του Αγίου Διονυσίου "Του διδασκάλου Χριστού" από Καραμάνη. Ήταν συγχρονισμένοι και οι δύο, εκτός από κανα-δυο λαθάκια και αξίζει οπωσδήποτε να το ακούσετε. Συμμετέχει και ο φίλος Δημήτρης Γρηγορόπουλος, θιασώτης του ταλιαδωρικού ύφους και αριστερός του Νίκου Νικολάου στην Αγία Σοφία Ψυχικού. Εγώ προτίμησα το ισοκράτημα βέβαια...

Το τρίτο κομμάτι που αναρτώ είναι το κοινωνικό "Εις μνημόσυνον αιώνιον", επίσης από την αγρυπνία του Αγ. Διονυσίου στις 17-12-2010. Το μέλος εκτελείται επίσης από τους ως άνω τρεις ιεροψάλτες με εμένα στο ισοκράτημα. Μόλις τελείωσε το κοινωνικό, ο Γρηγόριος Ζάρκος άρχισε να ψάλει καπάκι ένα ωραίο τεριρέμ κι εγώ είχα την έμπνευση να του ανοίξω το Ταμείο Ανθολογίας στο "Εφριξεν η γη" του Χαλάζογλου. Ο Γρηγόρης δεν έχασε ευκαιρία και το άρχισε επί τόπου, στο ύφος των καλοφωνικών ειρμών, το οποίο κατέχει. Νομίζω ότι και αυτό θα πρέπει να το ακούσετε οπωσδήποτε, έστω κι αν διακόπηκε, λόγω του πέρατος της θείας κοινωνίας.
 

Attachments

  • Stavrou-Epeskepsato_12-12-2010.mp3
    2.1 MB · Views: 280
  • Stavrou-Zarkos_Tou didaskalou Christou_17-12-2010.mp3
    8.7 MB · Views: 206
  • Stavrou-Zarkos_Eis mnimosynon-Efrixen_17-12-2010b.mp3
    19.4 MB · Views: 363
Last edited:

DemetriosGr

Γρηγορόπουλος Δημήτριος
Χαχαχα! Γειά σου Νίκο! Καλά έκανες και τα ανέβασες! Εμένα πού με πας όμως...! Θιασώτης ταλιαδωρικού ύφους;; Βρε θα μας πάρουν με τις πέτρες! Χαχαχα! Να 'σαι καλά!

Δημήτρης Γρηγορόπουλος
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Γεια και χαρά φίλε Δημήτρη! Κοίτα, μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις! Ο δεξιός σου είναι γνωστός και μη εξαιρετέος και διαπίστωσα ιδίοις ωσίν ότι ακολουθείς τα βήματά του. Κι εσύ να'σαι καλά, καλή συνέχεια!
 
Top