"Σήμερον η ανοσιουργότροπος" και "Της μετανοίας ο κήρυξ" Χουρμούζιος (ΜΠΤ 709)

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Ανεβάζω κατόπιν αιτήσεως του κυρίου Καλαφάτη το οκτάηχον "Σήμερον η ανοσιουργότροπος" και το "Της μετανοίας ο κήρυξ" σε ήχο δεύτερο, που ψάλλονται εις την εορτήν της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.

Το κείμενο έχει απλώς φωτογραφηθεί από τον Γ΄τόμο του Παλαιού Στιχηραρίου (ΕΒΕ-ΜΠΤ 709), οι ενδιαφερόμενοι να το ψάλλουν ας κάνουν τον κόπο να το καθαρογράψουν (και κατόπιν ανεβάσουν στο φόρουμ:)) ώστε να μπορεί να διαβαστεί ευκολότερα.

Οι φωτογραφίες δεν είναι ακριβώς συνεχείς αλλά το τέλος της μιας είναι η αρχή της άλλης (επικάλυψη) ώστε να μπορώ να φωτογραφήσω όλη την σελίδα.

Δυστυχώς, ο μεγαλύτερος όγκος των μεταγραφών παραμένει "θαμμένος", χαίρομαι δε όταν σας τα στέλνω γιατί γράφτηκαν για να λέγονται και όχι για να κλαίγονται από τους ψάλτες που δεν μπορούν να τα αποκτήσουν...
 
Last edited:

Lampadarios

Καλαφάτης Θανάσης
Ειλικρινά σε ευχαριστώ! Σου εύχομαι ο Τίμιος Πρόδρομος να σε σκεπάζει!....
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Ἄν τό ἔχει ἀποθηκεύσει κάποιος;
Δεν τα είχα αποθηκεύσει, αλλά έχουν ανέβει από τον π.Συμεών εδώ. Απλά, το «φώτισα», το καθάρισα και το ευθυγράμμισα λίγο.
 

Attachments

  • PalaionStixirarion_MPT-709_Simeron_8ixon_TisMetanoias.pdf
    2.1 MB · Views: 190
Δεν τα είχα αποθηκεύσει, αλλά έχουν ανέβει από τον π.Συμεών εδώ. Απλά, το «φώτισα», το καθάρισα και το ευθυγράμμισα λίγο.

Ὅταν φωτογράφησα τὶς φωτοτυπίες μὲ τὶς ἐξηγήσεις τὼν παλαιῶν μαθημάτων ἀπὸ τὸν πατέρα Συμεών, τὶς φωτογράφησα γιὰ τὴν προσωπική μου χρήση δηλαδὴ χωρὶς πολὺ φῶς. Ὁ καρπὸς τοῦ κόπου μου, μετὰ ἀπὸ ἐρώτηση τοῦ πατρὸς Συμεῶνος, ἀναρτήθηκε στὸ Ψαλτολόγιον πρὸς κοινὸν .ὄφελος μὲ τὴν προυπόθεση νὰ μὴν μνημονευτεῖ τὸ ὄνομά μου[Ὁ πατὴρ Συμεών, πρὸς τιμή του, ἔβαλε συντομογραφίες Χρ. Καν. γιὰ τὸ Χρῆστος Ἀθ. Κανάβας].
Σᾶς εὐχαριστῶ θερμὰ διότι καταστήσατε τὴν δουλειά μου πιὸ εὔχρηστη.
 
Last edited:
Top