Πρόγραμμα των χορωδιών που θα ψάλλουν στην Πανορθόδοξο Σύνοδο στην Κρήτη

LABADARIOS1

Παλαιό Μέλος
Χαίρεται! Μήπως κανείς γνωρίζει το πρόγραμμα των χορωδιών που θα ψάλλουν στην Πανορθόδοξο Σύνοδο στην Κρήτη; Γνωρίζω πως θα εκπροσωπηθούν όλες οι Εκκλησίες απο μια χορωδία. Απο Πατριαρχείο π.χ. θα είναι ο Σύλλογος Μουσικοφίλων με χοράρχη τον κ.Στέλιο Φλοίκο. Οι υπόλοιπες;
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Στὸν Ἑσπερινὸ τῆς Πεντηκοστῆς ποὺ θὰ τελεσθεῖ στὸν Καθεδρικὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Τίτου, στὸ δεξιὸ ἀναλόγιο θὰ ψάλλει ὁ Πρωτοψάλτης τοῦ Ναοῦ καὶ καθηγητὴς τῆς Πατριαρχικῆς Ἀνωτάτης Ἐκκλησιαστικῆς Ἀκαδημίας Κρήτης κ. Ἀνδρέας Γιακουμάκης, πλαισιωμένος ἀπὸ μέλη τοῦ χοροῦ τοῦ Σωματείου ἱεροψαλτῶν Νομοῦ Ἡρακλείου. Στὸν Ὄρθρο, τὴν Θ. Λειτουργία καὶ στὸν Ἑσπερινὸ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ποὺ θὰ τελεσθοῦν στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ, στὸ δεξιὸ ἀναλόγιο θὰ ψάλλει ὁ Πρωτοψάλτης τοῦ Ναοῦ καὶ Ἄρχων Διδάσκαλος τοῦ Ἱεροῦ Ψαλμωδοῦ τῆς Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ἰωάννης Δαμαρλάκης. Στὸ ἀριστερὸ ἀναλόγιο καὶ τῶν δύο ἱερουργιῶν, θὰ ψάλλει ὁ χορὸς ψαλτῶν "Οἱ Κρῆτες Μαΐστορες" ὑπὸ τὴν διεύθυνση τοῦ Ἄρχοντος ὑμνωδοῦ τῆς Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ἀντωνίου Πλαΐτη.
 
Last edited:

nkioster

Πατήρ Νεκτάριος Κιοστεράκης
Με αφορμή την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί στην Κρήτη, από 17-27 Ιουνίου 2016 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμβάρι Κισάμου, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 θα τελεσθεί η επίσημη υποδοχή, η Δοξολογία και ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου προεξάρχοντος της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 19 Ιουνίου 2016, θα τελεσθεί το Συλλείτουργο των Προκαθημένων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, παρουσία και του εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στις ανωτέρω ακολουθίες θα ψάλλουν οι παρακάτω 30-μελείς χορωδίες:
Α) Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Πεντηκοστής τον Δεξιό Χορό θα διευθύνει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου κ. Ανδρέας Γιακουμάκης καθηγητής της Πατριαρχική Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης πλαισιωμένος από μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών νομού Ηρακλείου «Ανδρέας ο Κρήτης»
Β) Στον Όρθρο, στη Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος (γονυκλισίας) τον Δεξιό Χορό θα διευθύνει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου κ. Ιωάννης Δαμαρλάκης Άρχων Διδασκάλος του Ψαλτήρος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας
Γ) Τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος τον Αριστερό Χορό θα αποτελούν ο Χορός Ψαλτών: "ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΜΑΪΣΤΟΡΕΣ" υπό την διεύθυνση του Ὰρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και καθηγητού της Πατριαρχική Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης κ. Αντωνίου Πλαΐτη
Οι ύμνοι που θα ψαλλούν έχουν υποδειχτεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
 

nkioster

Πατήρ Νεκτάριος Κιοστεράκης
Τα μέλη του Πεντηκοσταρίου θα είναι του Στέφανου Λαμπαδαρίου
Λειτουργικά τα Πατριαρχικά σε ήχο πλ του Α΄
Κοινωνικό Πέτρου Λαμπαδαρίου σε ήχο Βαρύ
Απ όσα γνωρίζω
 

LABADARIOS1

Παλαιό Μέλος
Μήπως γνωρίζει κάποιος το πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη κατά την Μ.Σύνοδο;
Το μόνο που σίγουρα γνωρίζω είναι πως η χορωδία από Κύπρο θα έχει εκδήλωση παράλληλα με κάποια από την Αραβία.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Η 4Ε στην Κρήτη :
Το Σάββατο 18 Ιουνίου απο τις 8 το πρωί :
Σε ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσσαμο της Κρήτης, παρακολουθήστε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ .
το απόγευμα στις 19:00 και πάλι σε ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ παρακολουθήστε την Δοξολογία και τον Εσπερινό της Πεντηκοστής από τον Ιερό Ναό του Αγίου τίτου στο Ηράκλειο .
Δείτε την Κυριακή 19 Ιουνίου από τις 8 το πρωί σε ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής -Συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Μακαριωτάτων Προκαθηµένων των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.

http://www.tv4e.gr/index.php/en/
 

LABADARIOS1

Παλαιό Μέλος
Κάποια πληροφορία για τις επικείμενες μουσικές εκδηλώσεις;;;
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Το Σάββατο 18 Ιουνίου απο τις 8 το πρωί :
Σε ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσσαμο της Κρήτης, παρακολουθήστε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ .
http://www.tv4e.gr/index.php/en/

Θα ψάλλει η χορωδία του Σ.Μ.ΚΩΝ., υπό τη χοραρχία του Αρχ. Μουσικοδιδασκάλου της Μ.Χ.Ε. Δημοσθ. Παϊκοπούλου.
 

nkioster

Πατήρ Νεκτάριος Κιοστεράκης
Καλή δύναμη σε όλες τις χορωδίες να αποδώσουν τα μέγιστα για να λάμψει ο πλούτος της Ορθοδοξίας
 

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Η χορωδία του Σ.Μ.ΚΩΝ. θα ψάλλει επίσης την Κυριακή της Πεντηκοστής στη Μονή Γωνιάς, δίπλα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (βλέπε συνημμένο απόκομμα σημερινής εφημερίδας).

Η ίδια χορωδία θα ψάλλει στο δεξιό αναλόγιο στην καταληκτική ακολουθία της Κυριακής των Αγίων Πάντων στον Ι. Ν. Πέτρου και Παύλου Χανίων. Στο αριστερό αναλόγιο θα ψάλλει χορός ψαλτών υπό τη διεύθυνση του Αρχ. Υμνωδού και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Χανίων κ. Κωνσταντίνου Στεφανάκη.
 

Attachments

  • 2016-06-19-MoniGonias.png
    2016-06-19-MoniGonias.png
    58.3 KB · Views: 23

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Παρακολουθείστε από την ΕΡΤ2 την Θεία Λειτουργία που τελείται αυτή την ώρα στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου Χανίων, υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, επί τη Αγία και Μεγάλη Συνόδω της Ορθοδοξίας.

http://fanarion.blogspot.gr/2016/06/blog-post_81.html
 

nicos

Νικόλαος Κουμαραδιός
Σήμερα απ' όσο είδα (Εσπερινό του Αγ. Πνεύματος) οι ψαλτικοί χοροί έσκισαν!
Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες καθώς και στους κορυφαίους των χορών για την άρτια απόδοση των ύμνων, κατά την παράδοση της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας!
 
Αναφέρω αναλυτικά τα μέλη που εψάλησαν από τον Χορό Ψαλτών "Οι Κρήτες Μαΐστορες" εκ του αριστερού αναλογίου:

1) Κατευθυνθήτω, Θεός Κύριος, Κανόνες, Καταβασίες, Αινείτε Ιωάννου Πρωτοψάλτου
2) Απολυτίκιο, Ιδιόμελα και Δοξαστικά Στεφάνου Λαμπαδαρίου (καθ' υπόδειξιν του Πατριαρχείου)
3) "Ως τον Βασιλέα" Αντωνίου Οικονόμου και Ιερέως της ΜΧΕ, ήχος πλ. α΄
4) Λειτουργικά Πατριαρχικά, ήχος πλ. α΄

Από τη Μουσική Συλλογή Γ. Πρωγάκη:

1) Εκ νεότητός μου (αργό), ήχος δ΄λέγετος
2) Ταις της Θεοτόκου Ν΄Ψαλμού (αργό), ήχος β΄
3) Δοξολογία αργή Γεωργίου Βιολάκη ήχος πλ. β΄
4) Δοξολογία αργή Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος, ήχος βαρύς εναρμόνιος (3 στίχοι)
5) Ο μονογενής Υιός Πέτρου Λαμπαδαρίου, ήχος β΄
6) Το αργό "Σώσον ημάς Παράκλητε αγαθέ" μετά την Είσοδο, βάσει του αργού εισοδικού των Κυριακών (σ. 17)
7) Κύριε σώσον τους ευσεβείς, ήχος γ΄
8) Ταις Αγγελικαίς Πέτρου Λαμπαδαρίου, ήχος πλ. α΄
9) Κοινωνικό Πέτρου Λαμπαδαρίου, ήχος βαρύς
10) Κράτημα Γεωργίου του Κρητός (από το Δόξα Πατρί του Πολυελέου του "Λόγον Αγαθόν"), ήχος βαρύς
11) Τις Θεός μέγας, ήχος βαρύς

Τα Καθίσματα και Εξαποστειλάρια προσαρμόσθηκαν προς το λειτουργικό κείμενο, βάσει του Ειρμολογίου Ιωάννου Πρωτοψάλτου.
 
Last edited:

nkioster

Πατήρ Νεκτάριος Κιοστεράκης
Τα βίντεο δημοσιεύθηκαν! Είναι όμως άξιο λόγου το γεγονός ότι δεν σχολιάστηκε καθόλου για το πως έψαλλαν οι χορωδίες! Όσον αφορά το πρόσωπό μου πιστεύω ότι και οι 3 χορωδίες απέδωσαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους! Τα σχόλια δικά σας.
 
Top