Προτιμάτε αρχεία pdf για μουσικά κείμενα και mp3 για ηχογραφήσεις

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Αν και το φόρουμ δέχεται αναρτήσεις σε άλλα είδη κειμένων ή ηχητικών αρχείων, προτιμάτε παρακαλώ να ανεβάζετε μουσικά κείμενα σε μορφή pdf και ηχητικά σε μορφή mp3 για μέγιστη συμβατότητα γραμματοσειρών και αναπαραγωγής από τους αναγνώστες σας. Αρχεία word (.doc) ή windows media (.wma, .wav, .wmv) δεν ανοίγουν σε όλους τους αναγνώστες.

Ευχαριστώ.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Κάποια επεξηγηματικά για τους λιγότερο εξοικιωμένους με τους υπολογιστές:

Λόγω του ότι κάποιοι πιθανόν να μην έχουν την δυνατότητα δημιουργίας αρχείων pdf και επειδή το επίσημο πρόγραμμα της adobe αγοράζεται, πράγμα που πολλοί πιθανόν να μην επιθυμούν, υπάρχουν και δωρεάν λύσεις όπως αυτές που έχουμε αναφέρει σε αυτό το θέμα. Επίσης, όσον αφορά στα αρχεία ήχου, έχουμε συζητήσει εδώ για εργαλεία που βοηθούν στην μετατροπή αρχείων σε μορφή mp3.

Να συμπληρώσω στα όσα αναφέρει ο Δημήτρης, ότι καλό θα ήταν να προτιμήσει κάποιος το word για να ανεβάσει ένα απλό κείμενο (ένα άρθρο π.χ.), ώστε όλοι να μπορούμε να το διαβάσουμε, αλλά όχι αρχεία με βυζαντινή παρασημαντική, διότι λόγω διαφορετικών εκδόσεων του προγράμματος που πιθανόν να έχει ο καθένας μας, δημιουργούνται ασυμβατότητες, όπου ακόμη κι αν είναι κάποιος κάτοχος των γραμματοσειρών, να αδυνατεί να διαβάσει τα κείμενα αυτά.

Γενικώς προτείνω να κάνουμε χρήση των προγραμμάτων που προορίζονται για την συγκεκριμένη εργασία (π.χ. word=κείμενο). Για οτιδήποτε άλλο, μετατρέψτε το σε pdf. όπου αυτός είναι και ο ρόλος του, (αφού pdf σημαίνει:
Portable document format δηλαδή, φορητή-προσβάσιμη κωδικοποίηση κειμένου, όπως αναφέρεται και εδώ) για την διευκόλυνση όλων μας.
 

DiamantopoylosT

Παλαιό Μέλος
Υπάρχει και το DjVu (προφέρεται déjà vu) με το 1/3 περίπου του μεγέθους του pdf. Μήπως πρέπει να το κοιτάξουμε;

Υ
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Συνηθίζεται κυρίως στὴν Ἀνατολικὴ Εὐρώπη (βλ. Ρωσία), ἀλλὰ εἶναι καλὴ λύση. Βέβαια δὲν ἔχει τὴν ὑποστήριξη τοῦ προϊόντος τῆς Adobe.
 
Top