Προτάσεις για νέες ενότητες

Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να καταθέσω κάποιες προτάσεις που η εφαρμογή τους έχει σχέση με την διεύρυνση των θεμάτων στην υποενότητα Πηγές της ενότητας Ιστορία και θα ήθελα τη γνώμη σας επί αυτών.
Αφορμή για την πρώτη πρόταση πήρα από τους κυρίους Λιναρδάκη και Τσιφορίδη όταν στο θέμα Παναγιωτίδης παρέθεσαν δύο ιστορίες που αφορούν τον αείμνηστο. Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο κυρίως για μας τους νεότερους η παράθεση διαφόρων ανεκδότων ιστοριών για τη ζωή, τη δράση και τις απόψεις μεγάλων ιεροψαλτών όπως ο προαναφερόμενος, οι Άρχοντες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας (Ναυπλιώτης, Πρίγγος, Στανίτσας κλπ) και γενικώς μεγάλων μορφών της ψαλτικής τέχνης.
Ένα δεύτερο θέμα που προτείνω είναι η απόκατάσταση της ιστορικής αλήθειας μέσα από την παράθεση πηγών των ενδιαφερομένων για διάφορα μουσικά θέματα. Ενδεικτικά παραδείγματος χάριν μπορώ να αναφέρω το ζήτημα κατά πόσον τα Ανοιξαντάρια του Φωκαέως γράφτηκαν όντως από αυτόν ή αν είναι τελικά του Αντωνίου Σιγάλα.
Θα εκτιμούσα δεόντως τις απόψεις σας επί των παραπάνω προτάσεων. Σας ευχαριστώ όλους
Νικόλαος Μάννης
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο κυρίως για μας τους νεότερους η παράθεση διαφόρων ανεκδότων ιστοριών για τη ζωή, τη δράση και τις απόψεις μεγάλων ιεροψαλτών όπως ο προαναφερόμενος, οι Άρχοντες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας (Ναυπλιώτης, Πρίγγος, Στανίτσας κλπ) και γενικώς μεγάλων μορφών της ψαλτικής τέχνης.

Δές Ιστορία > Εμπειρίες και αναμνήσεις. Σιγά σιγά να αρχίσουμε και για άλλους δασκάλους. Ήδη υπάρχουν πολλά διάσπαρτα στο Ψαλτολόγιον και αλλού.
 
Top