Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Papazaris

Μέλος
Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του ψαλτολογίου. Καλή εκκλησιαστική και ακαδημαϊκή χρονιά.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών ο Ρωμανός ο Μελωδός & Ιωάννης ο Δαμασκηνός, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή & μετά τη Θεία Λειτουργία έως 15 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο. Κατά την εκδρομή μας αυτή φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο καθώς και άλλους παράγοντες της ομογένειας.
Η επταήμερη αυτή προσκυνηματική εορτή κοστίζει 350 ευρώ κατά άτομο. Σ'αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται όλες οι διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχεία 4 αστέρων με ημιδιατροφή, η κρουαζιέρα στο Βόσπορο και η μετακίνησή μας στα Πριγκηπόννησα, κ.ά.
Αναλυτικό πρόγραμμα της προσκυνηματικής αυτής εκδρομής θα επικαιροποιηθεί σε λίγες ημέρες μαζί με τη σχετική ανακοίνωση των λεπτομερειών δήλωσης συμμετοχής.
Επίσης, σε λίγες ημέρες θα επικαιροποιήσουμε τις δραστηριότητές μας στη χώρα μας και το εξωτερικό.
Πιστεύουμε στη στήριξή σας και την έμπρακτη βοήθειά σας. Μην ξεχνάμε ότι ο Σύνδεσμος είναι υπόθεση όλων μας και η κατευθυντήρια γραμμή για να οδηγηθούμε σε νέα ξέφωτα. Χωρίς τη δική σας βοήθεια δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί τίποτα! Πρέπει να βγούμε από το βάλτο που βρισκόμαστε και να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή για το καλό της Εκκλησίας μας, των αξιών μας και του θησαυρού που υπηρετούμε.
Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας.
Αθανάσιος Χρ. Παπαζαρής
Πρόεδρος του Δ.Σ.
 

Papazaris

Μέλος
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ
ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014.
( ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ –ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 350 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ)

1η ημέρα (Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014) : Aθήνα – Κομοτηνή
Στις 11.30΄ π.μ. συγκέντρωση στα Γραφεία του Συνδέσμου μας επί της οδού Ακαδημίας 95 (πλησίον της Πλατείας Κάνιγγος), και άμεση επιβίβαση στο λεωφορείο. Αναχώρηση με προορισμό την Κομοτηνή. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην πόλη της Κομοτηνής και θα τακτοποιηθούμε στο Ξενοδοχείο «Chris-Eve» (www.chris-eve.com). Δείπνο (προαιρετικά), διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014) : Koμοτηνή – Κωνσταντινούπολη
Πρωϊνό, στις 07.15 και στις 08.00 αναχώρηση για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων. Στάση στην αρχαία πόλη της Ραιδεστού. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Πόλη. Εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μπαλουκλή (Μονή Ζωοδόχου Πηγής), με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών. Μετάβαση στο Ξενοδοχείο «GRAND HOTEL HALIC», όπου θα διανυκτερεύσουμε. Θα ακολουθήσει Δείπνο στο Ξενοδοχείο και, πιθανώς, πρώτη γνωριμία με την φωτισμένη Πόλη.

3η ημέρα (Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014): Ξενάγηση στην Kωνσταντινούπολη
Πρωϊνό, στις 07.15 και στις 08.00 αναχώρηση για ξενάγηση στην Πόλη αρχίζοντας από τον Βυζαντινό Ιππόδρομο και, στην συνέχεια, επίσκεψη στο ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της Πόλης με έξι μιναρέδες, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, το ΤΟΠ ΚΑΠΙ (παλαιό ανάκτορο των Σουλτάνων με τους αμύθητους θησαυρούς) και το ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ με το μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο (4 ετών). Γεύμα (προαιρετικά), το βράδυ δείπνο στο Ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα (Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014) : Συνέχεια της ξενάγησης στην Kωνσταντινούπολη
Πρωϊνό, στις 07.15 και στις 08.00 αναχώρηση για ξενάγηση στην Πόλη αρχίζοντας από τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, την ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ, την ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ και την ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Το βράδυ δείπνο στο Ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα (Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014): Kωνσταντινούπολη | Ξενάγηση πόλης
Πρωϊνό, στις 07.15 και στις 08.00 αναχώρηση για το λιμάνι από όπου το πλοίο θα μας μεταφέρει στα ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ. Πρώτα θα επισκεφθούμε την νήσο ΧΑΛΚΗ όπου με τα μόνιππα θα ανεβούμε στην περίφημη ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την νήσο ΠΡΙΓΚΗΠΟ. Εδώ, μπορούμε να γνωρίσουμε πάνω σε παραδοσιακές άμαξες το καταπράσινο νησάκι και να γευματίσουμε σε παραλιακό εστιατόριο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Πόλη. Με την επιστροφή μας στην Πόλη θα κάνουμε την πανέμορφη βόλτα στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι σε κέντρο της Πόλης.

6η ημέρα (Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014) : Kωνσταντινούπολη – Κομοτηνή
Πρωϊνό, στις 07.15 και στις 08.00 αναχώρηση για ψώνια στην περίφημη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) και αργά το μεσημέρι επιβίβαση στο λεωφορείο για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μέσω της γνωστής πλέον διαδρομής. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο «Chris-Eve» (www.chris-eve.com), δείπνο προαιρετικά , διανυκτέρευση.

7η ημέρα (Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014) : Koμοτηνή – Αθήνα
Πρωϊνό, στις 07.15 και στις 08.00 για Αθήνα. Μικρές στάσεις για καφέ και προαιρετικό φαγητό. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

H σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και, πιθανώς, να προκύψει κάποια αλλαγή μετά την αναμενόμενη οριστικοποίηση από πλευράς της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου της ακριβούς ημερομηνίας και ώρας της αιτηθείσας συνάντησης των μελών του Δ.Σ. και των μελών και φίλων του Συνδέσμου μας, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από τα προαναφερθέντα προσκυνήματα & αξιοθέατα, κυρίως Χριστιανικού & Ελληνικού ενδιαφέροντος.
Εξετάζεται επίσης η πραγματοποίηση εκδήλωσης στην Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Στην τιμή περιλαμβάνονται
• Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Διαμονή 2 νύχτες στην Κομοτηνή σε ξενοδοχείο 4* με πρωϊνό.
• Διαμονή 4 νύχτες στην Πόλη σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή (πρωϊνό και ένα γεύμα ή δείπνο).
• Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Εισιτήρια πλοίου για τα Πριγκηπόννησα & της κρουαζιέρας στον Βόσπορο.
• Αρχηγός –Συνοδός
• Ενημερωτικό υλικό
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα.
• Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
• Αλλαγή δωματίου από δίκλινο σε μονόκλινο. Υπολογίζεται ότι η διαφορά τιμής από δίκλινο σε μονόκλινο δωμάτιο θα ανέλθει στα 100 ευρώ και για τις έξι (6) διανυκτερεύσεις.
(Σημειώνεται ότι οι είσοδοι στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα επιβαρύνουν το καθένα μας περίπου 110 Λίρες Τουρκίας. Η ισοτιμία της Τ.Λ. προς το Ευρώ είναι, σήμερα, 1 Ευρώ = 2,8 Λ.Τ.)

• Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατίθενται στα Γραφεία του Συνδέσμου (Ακαδημίας 95, πλησίον της πλ. Κάνιγγος -3ος Όροφος) κάθε Τρίτη –Πέμπτη –Παρασκευή από τις ώρες 18.00 έως τις 20.00, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι και φίλοι μπορούν να απευθύνονται και στους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας κ. κ. Ευστάθιο Ακύλα (τηλ. 6977595350), Σπυρίδωνα Καμπίτση (τηλ. 6976980509) και Παναγιώτη Ρουστέμη (τηλ. 6972624381).
• Κατά την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής στην εκδρομή θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου τους ή φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της καινούριας ταυτότητας τους (με λατινικούς χαρακτήρες) και, επίσης, προκαταβολή η οποία ανέρχεται στα 100 ευρώ. Τέλος, το υπόλοιπο ποσό των 250 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Η έγκαιρη εξόφληση της συμμετοχής στην εκδρομή θα αποτελέσει και τη σειρά προτεραιότητας για τη θέση στο λεωφορείο.
• Ακύρωση της δήλωσης συμμετοχής με πλήρη επιστροφή της καταβληθείσας προκαταβολής μπορεί να γίνει μόνο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014.
• Αρχηγός της εκδρομής ορίζεται ο συνάδελφος κ. Γεώργιος Γιαννακόπουλος.
• Υπεύθυνος εκ μέρους του Συνδέσμου ορίζεται ο Έφορος κ. Χαράλαμπος Συμεωνίδης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Top