[Ερώτηση] Πού θα βρώ ένα καλό βιβλιοπωλείο για μουσικά βιβλία στη Θεσσαλονίκη;

Basdos

Παλαιό Μέλος
Μήπως μπορεί να μου πει κανείς που μπορώ να βρώ ένα καλό βιβλιοπωλείο με μουσικά βιβλία στην Θεσ/νίκη?
 

dimiandr

Aνδρινοπουλου Δημητρα
:cool:Αποστολικη Διακονία, Πουρναράς (Καστριτσίου 6)
 

Nikos

Member
Μήπως μπορεί να μου πει κανείς που μπορώ να βρώ ένα καλό βιβλιοπωλείο με μουσικά βιβλία στην Θεσ/νίκη?

Μερικά απο τα βιβλιοπολεία στην Θεσσαλονίκη είανι:

Περιβόλη της Παναγίας (οδ.Πρασακάκη όπως κατεβαίνουμε την αγίας Σοφίας απο Εγνατία πρωτο στενό αριστερά)

Στην περιοχή εκείνη υπάρχούν τα 2 βιβλιοπωλεία των γνωστόν αδελφότητων

Ζωής(όπως κατεβαίνουμε την αγίας Σοφίας απο Εγνατία στην δεξιά πλευρά)

του Σωτήρί(όπως βλέπεις την Αγία Σοφία απο την είσοδο αυτό είναι απο την δεξιά σου πλευρά)

ΚΑι τέλος αλλα δύο

της Αποστολικης Διακονίας στην Εθνικής Αμύνης

και του Ρηγόπουλου στην καρόλου Ντηλ κοντά στην παραλία.

Τώρα όσο αφορά το καλύτερο σε προμήθειές είναι το Περιβόλη η Απ.Διακονία έτσι και έτσι και ο Ρηγόπουλος που δεν πατάει ψυχή δηλ. αν πας και βρείς ένα άτομο παραπάνω εκτος απο εσένα και τον ιδιοκτήτη θα είναι θαύμα:D:D
 
Last edited:

Βασίλης Κιαμηλίδης

Βασίλης Κιαμηλίδης
Μήπως μπορεί να μου πει κανείς που μπορώ να βρώ ένα καλό βιβλιοπωλείο με μουσικά βιβλία στην Θεσ/νίκη?

Εκτός από το ''Περιβόλι της Παναγίας" , υπάρχουν και τα εξής.
1. Της Αποστολικής Διακονίας, στην Εθνικής Αμύνης,
2. Του ''Σωτήρος'' στην Πλατεία Αγίας Σοφίας 6,
3. Της ''Ζωής" στην Αγίας Σοφίας από την Εγνατίας,
4. Του Πουρνάρα, παρακάτω στην Καστριτσίου,
5. Του Ρηγόπουλου, την σημερινή δ/νση του οποίου δεν γνωρίζω, καθώς και
6. ''Του Αγίου όρους'' στο μέσον της Εγνατίας περίπου, όπως το είδα τις
προάλες εκ του μακρόθεν διερχόμενος. (Ευελπιστώ να το επισκεφθώ σύντομα. )

Πάντως αξίζει να τα επισκεφθείς, διότι στο κάθε ένα, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία, που δεν υπάρχουν σε άλλα.
Βασίλης Κιαμηλίδης
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Περιβόλi της Παναγίας (οδ.Πρασακάκη όπως κατεβαίνουμε την αγίας Σοφίας απο Εγνατία πρωτο στενό αριστερά)

...πρώτο στενό παράλληλο με την Αγ. Σοφίας.

...του Σωτήρος είναι στη οδ. Μαρκεζινη...
:D:D:rolleyes::rolleyes::D:D

...δηλ. Μακένζι Κινγκ (έ όχι δεν κάναμε το Μαρκεζίνη και δρόμο στη Σαλονίκη!!!).

ΧΣ
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Βιβλιοπωλείο Βασ. Ρηγοπούλου : Καρ. Ντηλ 4
Βιβλιοπωλείο Αδελφότητος «Λυδία», Καμβουνίων 1
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Το καλύτερο βιβλιοπωλείο μουσικών εκδόσεων στη Θεσσαλονίκη είναι ...τα πόδια σας, φίλοι! Περπατάτε από το ένα κατάστημα στο άλλο, ψάχνετε ή και ανακαλύπτετε βιβλία, συγκρίνετε τιμές και -γιατί όχι;- ποιότητα και κατάσταση πωλουμένων βιβλίων. Ευτυχώς στην πόλη μας είναι όλα σχετικώς κοντά, οπότε μπορείτε να τα διατρέχετε σε μια-δυο ώρες, προτού καταλήξετε με βιβλία ανά χείρας για καφευωχία (μετά ή άνευ γλυκισμάτων) στα ωραιότατα στέκια που η πόλη μας διαθέτει δια οδοιπόρους και κεκοπιακότας, ένθα ασφαλώς θα τα ξεφυλλίσετε. Πάντως ο μεγάλος Παναγιωτίδης, όπως μας εδιηγείτο, είχε κάνει τον Πρωγάκη ...τεύχη, έβαζε από ένα στην τσέπη και άραζε στα καφενεία για πολύωρη μελέτη μετά "κατανύξεως". Τα έψαλλε επίσης εκεί για να δεί αν τα γνώριζε από στήθους.
Μεταξύ μας: και ένα προσκυνηματάκι σε κάποιο ναό ενδιαμέσως (μούρχεται πρώτη στο νού η Αγια-Σοφιά) είναι αδύνατο να το αποφύγεις στη Θεσσαλονίκη. Έτσι για λίγο λιβάνι, πριν την τσιγαρίλα που -ακόμα δυστυχώς- μας κατακλύζει στα καφέ της πόλης.
Αλλά και να μην αγοράσετε μουσικά βιβλία, θα ενημερωθείτε και θα ξεσκάσετε. κανείς βιβλιοπώλης δε μας εξαναγκάζει να αγοράζουμε πάντοτε. Κάποτε τα βιβλιοπωλεία ήταν και αναγνωστήρια. Εδώ που τα λέμε, καλή ιδέα το ψάξιμο στα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία της πόλης μας.
 
Last edited:

Δημήτρης

Δημήτριος Μολύβας
6. ''Του Αγίου όρους'' στο μέσον της Εγνατίας περίπου, όπως το είδα τις
προάλες εκ του μακρόθεν διερχόμενος.
Είναι στην Εγνατία, από την πάνω μεριά, δίπλα στη στάση Ιασωνίδου. Κοντά σε αυτό είναι και ένα βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, σε ένα στενό προς τα επάνω. Δεν έχω πάει, αλλά από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της δεύτερης παρήγγειλα δύο τόμους από τη σειρά "Αγγελικός Χορός". Πρέπει να έχει περίεργα ωράρια, γιατί όταν δοκίμασα να το επισκεφθώ μία φορά, στις 12 το μεσημέρι ήταν κλειστά... Βέβαια ήταν περίοδος Πάσχα, ίσως φταίει κι αυτό...
 
Ένα από τα βιβλία που αγόρασα σχετικά τελευταία, ήταν και το «Ταμείον Ανθολογίας» του Χουρμουζίου χαρτοφύλακος. Εκεί συνάντησα, στην αρχή της σειρά των χερουβικών και τα χερουβικά της εβδομάδος, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες ανθολογίες της Θ. Λειτουργίας. Μόνο που η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει τα συνήθη του Πέτρου Πελοποννησίου (για τους ήχους α΄, δ΄, πλ.α΄, βαρύ και πλ.δ΄) για τους υπόλοιπους ήχους όμως αντί για τα γνωστά του Γρηγορίου πρωτοψάλτου, περιλαμβάνει άλλα, του Χουρμουζίου. Η ύπαρξή τους μου ήταν άγνωστη ως τότε, ούτε τα έχω συναντήσει αλλού έκτοτε, γι αυτό και σκέφτηκα να τα ανεβάσω εδώ για όποιον ενδιαφέρεται, μια που πάντοτε υπάρχει ανάγκη για σύντομα χερουβικά και μάλιστα από τους παλαιούς διδασκάλους.

Χαιρε αδελφέ Νεοκλή:) θα ήθελα να σε ρωτήσω από προμηθεύεσαι Μουσικά βιβλία σαν συνπολίτης που είσαι εις την όμορφη Θεσσαλονίκη ;;;;:confused::confused::confused:
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Χαιρε αδελφέ Νεοκλή:) θα ήθελα να σε ρωτήσω από προμηθεύεσαι Μουσικά βιβλία σαν συνπολίτης που είσαι εις την όμορφη Θεσσαλονίκη ;;;;:confused::confused::confused:

Πιθανόν ο εκλεκτός συνάδελφος και συντονιστής κ. Νεοκλής Λευκόπουλος να μην είναι συντονισμένος, γι' αυτό και δεν σας απαντά.
Εάν θέλατε τη γνώμη μου, μπορείτε να περάσατε από το Βιβλιοπωλείο της Αποστολικής Διακονίας, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης, όπου υπάρχουν δεκάδες αξιόλογα Μουσικά Βιβλία. (Τόσο κλασσικών, όσο και μεταγενέστερων δασκάλων).
Επίσης, σε προηγούμενα μηνύματα, θέτοντας την ίδια ερώτηση μέλη του φόρουμ, έχουν πάρει σχετικές απαντήσεις από συναδέλφους για άλλα Βιβλιοπωλεία που υπάρχουν στην Αγιοτόκο, Συμβασιλεύουσα, Πόλη του Αγίου μυροβλήτη Δημητρίου.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Θα κοιτάξετε κυρίως στην Αποστολική Διακονία και στον Ρηγόπουλο, αυτά έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλία. Έπονται θαρρώ το Περιβόλι της Παναγιάς (αυτό ενδείκνυται για CD) και ο Σωτήρ, αλλά αυτά δεν έχουν συνήθως μεγάλη ποικιλία. Στη Ζωή και στη Λυδία δε θυμάμαι να έχω δει βιβλία, πλην των εκδόσεων της Ζωής φυσικά στο αντίστοιχο βιβλιοπωλείο, ίσως όμως να κάνω και λάθος.
 
Top