Πετρόχειλος Ανδρέας

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Σ' ευχαριστούμε πολύ! Ευπρόσδεκτο και ότι άλλο μπορεί ν' ανέβει...

Δεν αναφέρομαι τόσο στην φωνή του (η οποία μια χαρά είναι παρεμπιπτόντως), αλλά στην ερμηνεία του, η οποία είναι εξαιρετική κατά την προσωπική μου άποψη. (...τον φόβο του...κενού (?), δεν τον "ένιωσα" εγώ...)
Καλύτερα να μην αναφερθούμε σε ονόματα. Δεν θέλω να επεκταθώ, αν και έχω γνώμη.

Ευχαριστώ.

Έχεις δίκιο, Βασίλη, καλύτερα να μη γίνονται συγκρίσεις, ο καθένας έχει τη χάρη του. Ήμουν επηρεασμένος από αυτό το άκουσμα.

ΥΓ "Φόβος του κενού" είναι (αδόκιμα βέβαια) το γέμισμα παρατεινόμενου μουσικού χρόνου με ποικίλματα.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Ως εκφραστής του πατριαρχικού ύφους είναι από τους πιο αυθεντικούς, αλλά (μιας και έγινε αναφορά στους εκτός πατριαρχείου) νομίζω ότι δεν φτάνει τον Παϊκόπουλο.
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι τον ξεπερνάει; Βεβαίως είναι κρίμα να συγκρίνουμε τόσο μεγάλους ψάλτες μεταξύ τους, από μια φάση και πέρα αυτά είναι γούστα. Άλλωστε κι εμένα μ' αρέσει πολύ ο Δημοσθένης Παϊκόπουλος, παλιότερα τον άκουγα σχεδόν αποκλειστικά, μέχρι να πάω σε Χρύσανθο και άλλους. Ευχαριστούμε, οι ηχογραφήσεις αυτές είναι πραγματικός θησαυρός!!
 

kkonstantakopoulos

Νέο μέλος
Καμία σχέση...

Ο άνθρωπος είναι "από αλλού"... Καμία σχέση με το ότι περνάει για πατριαρχικό ύφος (εκτός του Πατρ.Ναού εννοώ) κατόπιν εορτής. Ο άνθρωπος κάνει μπαμ, ότι έχει περάσει μέσα από τον Πατρ.Ναό!

Εμένα μου βγάζει πολύ Πρίγγο! Με το δικό του ύφος φυσικά, χωρίς να κάνει φωτοκόπιες στην φωνή.

Πραγματικά υπέροχος. Ο τελευταίος ψάλτης που με εξέπληξε τόσο πολύ ήταν ο Αβραμίδης. Αν υπάρχουν άλλες ηχογραφήσεις του, και υπάρχει η δυνατότητα ν' ανέβουν, κάντε ένα κόπο και ανεβάστε τις.

Ευχαριστώ.
Ο ανθρωπος αυτος που ειχαν την τιμη να ψαλλω διπλα του οταν ειχα παει να τον ακουσω μιας και λειπαν οι δομεστικοι του,εκανε επι μια 5ετια διπλα στον Κ.ΠΡΙΓΓΟ.Ετσι εξηγειται γιατι θυμιζει τοσο ΠΡΙΓΓΟ.Μου εκανε εντυπωσε το γεγονος οτι μου εδωσε απ' τα κομματια του να πω (μιας και ο αριστερος του ο κ.ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ηταν εκει) χωρις να με ξερει.Μακαρι να χουμε και μεις σ' την ηλικια αυτη την εκταση που εχει αυτος ο ανθρωπος...
 
ημουν δια πολλα χρονια διπλα στον πετροχειλο,πανω απο πεντε.μιλαμε για εναν γνησιο πατριαρχικο εκτελεστη,και παρα πολυ αυστηρο δασκαλο-οπως ολοι οι πολιτες εξαλλου-.εψαλλε τα παντα σχεδον απ εξω.διπλα του,και εν συνεχεια με τον γεωργιαδη,εμαθα τις 27 πατριαρχικες αναλυσεις.σημειωτεον,οτι ο αρχων λεει παντοτε τα καλυτερα για ολους τους συναδελφους του.εχει γραψει πολλα δικα του μαθηματα,κατα το γνησιο πολιτικο υφος.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
εχει γραψει πολλα δικα του μαθηματα,κατα το γνησιο πολιτικο υφος.
Ναι κι ένα παράπονο πολλών φίλων και ειδημόνων είναι ότι δεν βγαίνουν προς τα έξω. Ίσως λόγω μετριοφροσύνης του δασκάλου, ο οποίος γενικά είναι πολύ αθόρυβος.
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Απο τις κασετες που μου εχει στειλλει ο αγαπητος Αθανασιος Μαναρας , επισυναπτω Λειτουργικα-Αξιον Εστιν σε λεγετο . Η κασετα γραφει , Ανδρεας Πετροχειλος . Ειναι αυτος ;
 

Attachments

  • 01=6'12''= Λειτουργικα Λεγετος.mp3
    3 MB · Views: 148

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Για πρακτικούς λόγους, παραθέτω τον σύνδεσμο της σχετικής εκπομπής του κ.Λιναρδάκη.
Ευχαριστίες στον Θανάση για την ηχογράφηση και στον κυρ Βαγγέλη για την ψηφιοποίηση και διάδοση τέτοιων ακουσμάτων.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Στη σελίδα του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως και συγκεκριμένα εδώ:
http://www.cmkon.org/Petroxeilos.htm
υπάρχει το βιογραφικό του. Εκεί αναφέρεται και ότι:
"Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες εμφανίσεις με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιεροψαλτών και πολλές δισκογραφικές εργασίες στην εταιρία Columbia."
Γνωρίζει κανείς σχετικές λεπτομέρειες; Ο μόνος δίσκος του που έχω υπ' όψιν μου, αλλά δεν έχω στην κατοχή μου, είναι το αφιέρωμα στη συλλεκτική σειρά του παραπάνω συλλόγου. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω σχετικό ας μας ενημερώσει.
Θα επαναλάβω την ερώτηση αυτή διότι πέρασε καιρός και τίποτα δεν ακούστηκε! Οι πολλές δισκογραφικές εργασίες στην Columbia δεν μπορούν να είναι παντελώς άγνωστες σε όλα τα μέλη του forum. Έστω και ενημερωτικά, αν ξέρει κανείς, ας μας πει δυο λόγια για αυτές, τουλάχιστον να ξέρουμε τι να ψάξουμε!
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Είναι το ασματικό Άγιος ο Θεός από τη δοξολογία σε πλ. Δ΄. Τέλεια απόδοση!
Απο ποια δοξολογια ειναι το ασματικο αυτο, ποιού συνθετη?
 

chanendes

Ιωάννης Π. Αχιλλιάς
Ενα ακομη κομματι που πρεπει να καθισουμε να το γραψουμε...:wink:

ναι... όσοι μπορούν να το πουν εννοείται.... στους υπόλοιπους, [εν οις και ο γράφων] φτάνει μόνο να το ακούν, αφού δεν είναι τόοοοσο υψίφωνοι...:rolleyes:
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
ναι... όσοι μπορούν να το πουν εννοείται.... στους υπόλοιπους, [εν οις και ο γράφων] φτάνει μόνο να το ακούν, αφού δεν είναι τόοοοσο υψίφωνοι...:rolleyes:
Το οτι παει τοσο ψηλα στην εκτελεση αυτη ευθυνεται το γεγονος οτι το εχει πιασει Πα# και παει ανω Δι εως ανω Δι# ως ανω Βου και ανω Γα αντιστοιχα.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ανεβάζω δύο ανέκδοτα μέλη από την εκπομπή του κ. Κίσσα που ανέβασε εδώ ο Δημήτρης Λέκκας, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά! Τα απομόνωσα με το mp3DirectCut.
 

Attachments

  • Ανδρέας Πετρόχειλος - Δοξολογία Ιακώβου Πρωτοψάλτου, Ήχ. α'.mp3
    3.5 MB · Views: 94
  • Ανδρέας Πετρόχειλος - Δύναμις, Γεωργίου του Κρητός, Ήχ. β'.mp3
    1.9 MB · Views: 87
Top