Περί της ανωνυμίας των μελών

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Πάντως για όσους δυσκολεύονται στο να μην γράφουν εριστικά και ασεβή posts υπάρχει και η παγκόσμια οργάνωση που μπορεί να τους βοηθήσει Ψαλτολογιομανείς Ανώνυμοι www.ΨΑ.com «ένα post είναι πάρα πολύ και χίλια posts ποτέ δε φτάνουν» :D
 
Last edited:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
κ. Μ., έχω παρατηρήσει ότι ούτε εσείς έχετε δημοσιοποιήσει προσωπικά σας στοιχεία στο Ψαλτολόγιο. Αν έχετε την καλοσύνη, μπορείτε να γράψετε ποια είναι η δικαιολόγηση της επιλογής σας αυτής; Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ. Με τιμή, Α.
Κατ' αρχάς, λέγετέ με Γιώργο (σκέτο).

Αρχικά, για κάποιους μήνες, ήμουν επώνυμος εδώ - πολλά παλαιότερα μέλη ξέρουν το όνομά μου, όπως και οι στενότεροι φίλοι με τους οποίους επικοινωνώ.

Αλλά προέκυψαν: α) κάποια θέματα υπηρεσιακής φύσεως, β) ανάγκη απόκρυψης της ταυτότητάς μου όχι από τους φίλους του φόρουμ (σε όσους το επιθυμούν δίνω πάντα τα στοιχεία μου) αλλά από το αχάριστο χάος του διαδικτύου και των θηρευτών προσωπικών στοιχείων μέσω Google. (παρόμοια δεδομένα έχει αναφέρει και ο domesticus).

Οπωσδήποτε, συνέβαλαν σε αυτήν την επιλογή δύο ακόμη δεδομένα: α) το μάλλον κρυπτογραφικό και χαμηλών τόνων στοιχείο του χαρακτήρα, β) η σχετικά ανύπαρκτη ψαλτική μου υπόσταση, που κάνει ώστε το Γιώργος Μ. να μη διαφέρει κατ' ουσίαν από ένα πλήρες επώνυμο.

Φυσικά αποδέχομαι ως συνέπεια το ότι η ισχύς της όποιας άποψής μου αποδυναμώνεται σημαντικά, ότι δεν θεωρώ πολύ έντιμο να κάνω συχνά αρνητική κριτική καθώς και το ότι σε μεγάλο μέρος των φίλων (και δεν μπορώ να μη θυμηθώ και τον αείμνηστο και πολυαγαπητό μου κυρ-Βαγγέλη) η στάση αυτή προκαλεί δίκαιη δυσφορία και συχνά παράπονα - σε θέματα σαν αυτό εδώ.

ΥΓ Επειδή το έφερε η κουβέντα, και για να μην ανοίξω θέμα κάπου αλλού, ας μου επιτραπεί να πω και κάτι άσχετο που αφορά εσάς: αν και πιστεύω ότι πολλές φορές η εστίαση, δηλαδή η προοπτική της μουσικής κριτικής σας αδικεί την αντικειμενική σας πρόθεση (δίνετε δηλαδή την εντύπωση ότι θέλετε να ανακαλύπτετε ψεγάδια, ενώ απλώς κρίνετε συνολικά) και μολονότι η συστηματικότητα και συχνότητα της κριτικής σας (παλαιότερα και το ύφος της) ξενίζουν τους φίλους εδώ, λέω ευθαρσώς ότι: έχω καταλάβει πως στη μουσική ξέρετε "γερά γράμματα" και έχω συλλάβει τον εαυτό μου να συμφωνεί με 9 στις 10 μουσικές σας κρίσεις (πιστεύω το ίδιο και πολλοί άλλοι, που "ὁῥῶσιν, ἀλλ' ὑπίλλουσι στόμα" επειδή πιθανόν δεν έχετε ακόμα πιάσει τον παλμό του φόρουμ). Όταν το κάνετε και γίνεται απόλυτα ψυχικά αποδεκτός, πιστεύω ότι έχετε να ωφελήσετε τα μέγιστα την ψαλτική μας κοινότητα.
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Γιώργος Μ.;100303 said:
(πιστεύω το ίδιο και πολλοί άλλοι, που "ὁῥῶσιν, ἀλλ' ὑπίλλουσι στόμα" ....

Γιγνώσκουσι καὶ οὗτοι, [διὰ δὲ σὲ τὸ στόμα συστέλλουσι καὶ σιωπῶσιν]...

σὺ δ’ οὐκ ἐπαιδῇ, τῶνδε χωρὶς εἰ φρονεῖς;
 
Last edited:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Πιθανόν αυτοί που κατ΄εσέ "γιγνώσκουσιν και συστέλλουσι" να μην ταυτίζονται με αυτούς που κατ΄εμέ "ὁρώσιν, αλλ' υπίλλουσιν".:)

ΥΓ Η δε ελευθερία είναι το μέγιστο των κτημάτων.

φήμ᾽ ἔγωγε πρεσβεύειν πολὺ
φῦναι τὸν ἄνδρα πάντ᾽ ἐπιστήμης πλέων·
εἰ δ᾽ οὖν, φιλεῖ γὰρ τοῦτο μὴ ταύτῃ ῥέπειν,
καὶ τῶν λεγόντων εὖ καλὸν τὸ μανθάνειν.
(εί καί νῦν τῇ πόλει ἀφανδάνοντα ἔφυ)​

Δημήτρη, με παρέσυρες...:)
 
Last edited:

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Σας ευχαριστώ θερμά, κ. Γ. Μ. (να είστε σίγουρος πως "το όνομα του καθενός δεν έχει τόση αξία, όση αυτή που έχουν αυτά που γράφει ή υποστηρίζει") για την πολυεπίπεδη και σαφέστατη και ειλικρινέστατη και καλοπροαίρετη απάντησή σας. Δεν θέλω να ταυτολογήσουμε. Όλα όσα γράψατε αγκαλιάζουν θερμά την πραγματικότητα. Όμως θα ήθελα να γνωρίζετε, αν και ελαφρώς το επισημάνατε, ότι η κριτική μου ποτέ δεν είναι κακοπροαίρετη. ΠΟΤΕ. Έστω και εάν το αντικείμενο της κριτικής έχει "υπερξεπεράσει" τα όρια που ονομάζουμε "κόκκινη γραμμή" (όταν αυτό συμβαίνει). Διότι, απλούστατα, η πλήρης ευθύνη σπανίως σχετίζεται με το αντικείμενο της κριτικής. Θα ήμουν αλλόφρων και άφρων εάν είχα σκοπό να πλήξω προσωπικά τον Α ή τον Β που θέλησε (για τους δικούς του λόγους, πλην γνωστούς) να προβάλλει κάτι σχετικό με το έργο του. Η αλήθεια είναι ότι για κάποιους λόγους όταν είπα "Καλημέρα σας!" στο φόρουμ ορισμένοι συνάδελφοι θεώρησαν ότι δεν την εννοούσα και φρόντισαν να μου προσφέρουν πικρά γλυκίσματα για το καλωσόρισμα. Έκανα το λάθος τότε και ανταπέδωσα στο ίδιο ύφος. Το φόρουμ είναι ένας χώρος προσφοράς -έτσι πιστεύω προσωπικά. Αλλά η προσφορά δεν ταυτίζεται φυσικά με την ευχαριστιολογία, ΧΩΡΙΣ αυτό να εξυπονοεί ότι η ευχαριστιολογία δεν παίζει τον ρόλο της. Προσφορά σημαίνει απλόχερα και χωρίς αντίδωρο δίνω αυτό που έχω. Έχεις άποψη; Δώσε την. Έχεις αρνητική άποψη; Δώσε την. Έχεις θετική άποψη; Δώσε την. Διαθέτεις ωφέλιμο αρχείο; Δώσε το. Διαθέτεις αρχείο που ενδεχομένως δεν ωφελεί και τόσο; Δώσε το (Ίσως σε κάποιους λύσει απορίες. Ίσως σε κάποιους άλλους δημιουργήσει απορίες. Οπότε πάλι υπάρχει προσφορά...). Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για τις πολλές ώρες που αφιερώνετε στο φόρουμ προκειμένου πολλοί από εμάς να ωφεληθούν. Προαίρεσή μου και πρόθεσή μου είναι να παραδειγματίζομαι από ανθρώπους που απλόχερα προσφέρουν ό,τι έχουν, προκειμένου και ο ίδιος να ακολουθήσω όσο γίνεται το παράδειγμά τους. Με ειλικρινή εκτίμηση, Α.
 
Last edited:

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Γιγνώσκουσι καὶ οὗτοι, [διὰ δὲ σὲ τὸ στόμα συστέλλουσι καὶ σιωπῶσιν]...

σὺ δ’ οὐκ ἐπαιδῇ, τῶνδε χωρὶς εἰ φρονεῖς;

Αδυναμία έχω στην ΠΔ και στην παρότρυνση της Σοφίας Σειράχ 32,8:
γίνου ὡς γινώσκων καὶ ἅμα σιωπῶν
 
αγαπητοί φιλόλογοι μη βλέπετε αφ' υψηλού και τους τεχνοκράτες και πέστε μας και μια "κεντρική ιδέα" όσων λέτε (μιάς και δεν μπορούμε να σας ...κρίνουμε!!)
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ναι.

Το νόημα είναι ότι πιστεύω πως πολλοί συμφωνούν με τις μουσικές κρίσεις του Αηδόνη (ορώσι - γιγνώσκουσι), αλλά δεν είναι (ακόμα) ψυχολογικά ευνοϊκό το κλίμα να το εκφράσουν (υπίλλουσι / συστέλλουσι στόμα). Αυτό νομίζω είναι το νόημα.

ΥΓ 1 Ἐχετε απόλυτο δίκιο για το παράπονό σας, ένα "συντεχνιακό" αστείο ήταν μεταξύ μας και ασφαλώς δεν πρόκειται περί "ύφους" και επιδείξεως.:)

(ΥΓ2 Ο Δημήτρης και ο domesticus άλλωστε μπορούν να παίξουν άνετα και στα λατινικά):):):)
 
ΥΓ 1 Ἐχετε απόλυτο δίκιο για το παράπονό σας, ένα "συντεχνιακό" αστείο ήταν μεταξύ μας και ασφαλώς δεν πρόκειται περί "ύφους" και επιδείξεως.:)

(ΥΓ2 Ο Δημήτρης και ο domesticus άλλωστε μπορούν να παίξουν άνετα και στα λατινικά):):):)

κανένα παράπονο, καμμία παρανόηση.
απλώς "γηράσκουμε" και μαθαίνουμε ! (ακόμη και λατινική ορολογία στην περιγραφή των εμβίων όντων χρειάζομαι !)
Ολα χρήσιμα και ευχαριστώ
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
αλλά δεν είναι (ακόμα) ψυχολογικά ευνοϊκό το κλίμα να το εκφράσουν (υπίλλουσι / συστέλλουσι στόμα). Αυτό νομίζω είναι το νόημα.
Υπίλλουσι δεν το καταλαβαίνω. Πιπίλουσι το καταλαβαίνω καλύτερα. :D
(εκ του pepela, βρεφικό όπλο διασφάλισης δικαιώματος).

Σε διάφορα φόρουμς έχουν απαίτηση να γνωρίζουν ιδιωτικά απόρρητα ανάλογα με το είδος του φόρουμ.

Σπουδές , κινητό, ορέξεις, μπλα, μπλά και πολλά άλλα ανάλογα τι ζητάει ο διαχειριστής.
Και δεν μιλάμε για φόρουμ μεγαλοεταιρειών που πουλάνε με αυτά σε επιχειρήσεις που εκμεταλεύονται στατιστικά στοιχεία.

Μη μας μπερδεύουν αυτά.
Εδώ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και σοβαρότερα.
Φέρε μας να ακούσουμε ένα άκουσμα κάποιου δασκάλου ή δικό σου.
Φέρε κάποιο κείμενο.
Αν θες γράφεις τα στοιχεία σου, αν δεν θες και πάλι χάρη μας κάνεις.
 
Top