Περί της έννοιας της "κοινότητας" στο φόρουμ

Status
Not open for further replies.

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Άνοιξα, φίλοι μου, αυτό το θέμα κυρίως για να μην αφήσω ασχολίαστο το ακόλουθο πολύ ωραίο του π. Μαξίμου (από ένα θέμα που έχει κλείσει) σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Αν θέλετε να μεταφερθεί ή να ενσωματωθεί αλλού, ευχαρίστως. Λέει ο π. Μάξιμος:

Σκοπός εἶναι νά μάθεις τί σημαίνει κοινότητα, πού εἶναι ἡ βάση τῆς ὀρθοδόξου ἀσκητικῆς πνευματικότητος. Καί ὅλες οἱ ὁδηγίες σ᾿ αὐτό συντείνουν, νά μάθουμε νά ζοῦμε κοινοτικά, ἤγουν ὀρθόδοξα!
Λοιπόν αγαπητοί κι αγαπητέ oentexnos. Το φόρουμ αυτό και κάθε φόρουμ, ενώ αποτελεί ένα χώρο εικονικής πραγματικότητας (άρα ανώφελο να μας απασχολεί περισσότερο από τον βαθμό στον οποίο μας ενημερώνει και μας δίνει λίγη χαρά), όμως ως πεδίο άσκησης και «δοκιμής» της παραπάνω έννοιας της κοινότητας μπορεί να αποβεί πολύ, μα πάρα πολύ ωφέλιμο.

Να σταθώ λίγο παραπάνω στην έννοια της κοινότητας. Ξέρουμε και πιστεύουμε όλοι κάτι: ότι η σχέση μας με τον Θεό περνάει μέσα από τη σχέση μας με τους ανθρώπους. Η κοινότητα (η συγκροτημένη εν Χριστώ) μας μαθαίνει ακριβώς να αγαπάμε ο ένα τον άλλο και μέσω αυτής της αγάπης (και βέβαια της συμμετοχής στην εκκλησία) να οδηγούμαστε στην αγάπη προς τον Θεό. Δεν θα πω ότι το φόρουμ είναι μοναστήρι ή ενορία, αυτό είναι τραβηγμένο. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό ότι μπορούμε να βιώνουμε τέτοιες εμπειρίες μέσα σε ένα φόρουμ, που είναι μια ανθρώπινη γωνιά μέσα στον απρόσωπο, αχανή και συχνά απάνθρωπο ωκεανό του διαδικτύου.

Όταν μίλησα κάπου σε ένα μήνυμα μου για «οικογένεια» λέγοντας...
η οικογένειά μας έχει αρκετά στραβά και ανάποδα και πολλές φορές μας πονάει, αλλά αυτή είναι η οικογένειά μας κι αν την αποδεχόμαστε εν επιγνώσει και προχωράμε, δεν είναι για να "τη λέμε" στους νέους που μπαίνουν στο φόρουμ, αλλά επειδή ελπίζουμε ότι τα στοιχεία που μας ενώνουν είναι περισσότερο από αυτά που μας χωρίζουν και κυρίως ότι όλοι έχουμε ένα αρκετά αξιόλογο κοινό σημείο αναφοράς, πέρα και πάνω από την όποια προσωπική μας ατέλεια: τον Θεό που αναξίως ψάλλουμε.
αυτό ακριβώς εννοούσα.

Αυτό που δεν κατάλαβε ο φίλος μας ο entexnos, ή δεν μπορέσαμε να του δώσουμε να το καταλάβει, είναι ότι μια τέτοια κοινότητα για να αποδεχτεί ειλικρινά και όχι τυπικά και δικανικά ως νέο μέλος κάποιον χρειάζεται να δώσει και να πάρει εμπιστοσύνη και αγάπη. Όταν δεν υπάρχει αυτό δεν συνάπτεται όλως διόλου κοινωνία.
Στον βαθμό που μου αναλογεί κάνω την αυτοκριτική μου για ό, τι δεν έδωσα από αυτά τα δύο σε νέα μέλη όπως ο entexnos. Θα ήθελα να του ζητήσω όμως να κάνει κι εκείνος τη δική του. Και να πορευθούμε εφεξής από κοινού. Στο μέλλον τα πράγματα σίγουρα θα γίνουν καλύτερα.

Σε τελείως πρακτικό επίπεδο πιστεύω ότι έχουμε να ωφεληθούμε από κάθε μέλος που γνωρίζει την ευρωπαϊκή μουσική και θέλει να μάθει τη βυζαντινή ή έχει ανησυχίες για τη μουσική γενικότερα. Για το λόγο αυτό ήδη υπέβαλα κάποιες ερωτήσεις στον φίλο μας και θα ήταν ωφέλιμο και για κείνον και για το φόρουμ αν αξιοποιήσει τις γνώσεις του προς κοινό όφελος, αντί για όλα εκείνα που γίνονται τελευταία και κανένα δεν ωφελούν.

Με αγάπη Χριστού, το κατά δύναμιν,
Γιώργος.
 

oentexnos

Banned
Γιώργος Μ.;60381 said:
Λοιπόν αγαπητοί κι αγαπητέ oentexnos. ..Θα ήθελα να του ζητήσω όμως να κάνει κι εκείνος τη δική του. Και να πορευθούμε εφεξής από κοινού. Στο μέλλον τα πράγματα σίγουρα θα γίνουν καλύτερα.

Σε τελείως πρακτικό επίπεδο πιστεύω ότι έχουμε να ωφεληθούμε από κάθε μέλος που γνωρίζει την ευρωπαϊκή μουσική και θέλει να μάθει τη βυζαντινή ή έχει ανησυχίες για τη μουσική γενικότερα. Για το λόγο αυτό ήδη υπέβαλα κάποιες ερωτήσεις στον φίλο μας και θα ήταν ωφέλιμο και για κείνον και για το φόρουμ αν αξιοποιήσει τις γνώσεις του προς κοινό όφελος, αντί για όλα εκείνα που γίνονται τελευταία και κανένα δεν ωφελούν.

Με αγάπη Χριστού, το κατά δύναμιν,
Γιώργος.
Αγαπητέ μου,

Πολύ με συγκίνησε η έκκλησή σας και, η συμφιλιωτική, σας χειρονομία.

Δεν έχω καμία αντίρρηση, απεναντίας θα ήθελα και εγώ να μετάσχω και να συμβάλω σε μια τέτοια συζήτηση που προτείνετε. Είναι όμως κατ’ ουσία επιστημονική συζήτηση, για την οποία χρειάζεται κάποια ελευθερία που σημαίνει:

α. Ελευθερία παράθεσης ιδεών (όχι «ποιος είσαι εσύ που μας κάνεις τον παντογνώστη», «κάτσε ρε στο αναλόγιο δίπλα σε ένα έμπειρο και μάθε πρώτα», «μας κοκορεύεσαι για τα σολφέζ σου» κλπ)

β. Ελευθερία παράθεσης πηγών (όχι «τι κόμπλεξ είναι αυτό ρε, που μας δείχνεις τις βιβλιοθήκες σου, λες και εμείς δεν έχουμε;», ή «υβρίζεις τον Σεβασμιότατο με την παράθεση του βιβλίου σου» και σου "απαγορεύουμε να δικαιολογηθείς ή να ανταπαντήσεις" - επιτρέπονται μόνο τα «Thanks»).

γ. Αποφυγή διαγραφών, αιρετικών (κατά ορισμένα «ιστορικά» μέλη) απόψεων του συνομιλούντος, από το διαχειριστή (ενώ ακριβώς του είχαν υποβληθεί στο κεφάλαιο «Ερωτήσεις».

δ. Να μη γίνεται συντονιστής της συζήτησης εκείνος που έχει εμπλακεί ήδη στη συζήτηση με απόλυτες απόψεις του από τις οποίες δεν μπορεί να κάνει πίσω, και έτσι καταλήγει με την πρώτη ευκαιρία να διαγράφει τον διαφωνούντα, ή να του εμποδίζει την ανταπάντηση («δεν μπορείς να διασταυρώσεις κουνέλι με φτέρη»)

ε. Δεν είναι επιτρεπτό σε μία δημόσια συζήτηση, ένας συντονιστής, τη μια να διαγράφει ερώτηση (που είναι και ο μόνος τρόπος σε ένα λογοκριμένο να ρωτήσει που να βάλει το λογοκριμένο απόσπασμα του βιβλίου του, αφού του έχει απαγορευτεί η ανταπάντηση και επιτρέπονται μόνο τα «Thanks», και την άλλη επιτρέπει και διαγεγραμμένο κείμενο να εμφανιστεί, αλλά συγχρόνως να απευθύνει δημόσια παρατήρηση, σε συσχετισμό με αόριστους κανόνες περί σεβασμού και αποφεύγοντας να διευκρινίσει για ποιο λόγο έγινε η δημόσια παρατήρηση.

Θα συμφωνήσω με ορισμένους ότι αυτοί είναι οι κανόνες του forum και αν δεν σου αρέσει πήγαινε στο σπίτι σου.

Θα διαφωνήσω όμως με εσάς, στο ότι μπορεί να γίνει επιστημονική συζήτηση με τέτοιους όρους. Γι αυτά που ζητάτε υπάρχουν αξιολογότατα μέλη του forum, αυτοί ακριβώς που είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν ελεύθερα στο κεφάλαιο «Κανόνες δεοντολογίας του διαδικτύου που εφαρμόζονται και στα μέλη του forum μας» και οι οποίοι είχαν δικαίωμα διατύπωσης γνώμης (για να με κατηγορήσουν και να διαστρεβλώσουν το κείμενο του διάσημου Pierre Boule) αλλά και απαγόρευσης της ανταπάντησής μου. Είναι πολύ πιο μορφωμένοι από μένα και αυτών η γνώμη μετράει. Αυτούς να καλέσετε στη συζήτηση όχι εμένα.

Προς το παρόν έχω να μελετήσω τις την δεσπόζουσα μεθ’ εβδόμης σε αναστροφή. Αν έχετε προς το παρόν κάτι να μου προτείνετε σχετικό, θα σας ήμουν ευγνώμων. Υπόσχομαι πάντως, μόλις αλλάξει η όψη αυτού το φόρουμ ώστε να επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, να ξεκινήσω τη συζήτηση με ορισμένα θέματα – όχι αναγκαστικά αυτά που προτείνατε και τα οποία είναι δυσκολότατα για μένα και πιο πάνω από την τάξη μου, ενώ δεν τα γνωρίζω ούτε καν εγκυκλοπαιδικά – και να συμβάλω εποικοδομητικά σε ό,τι σχετικό ξεκινήσετε.
Pierre Boule. Ο Πλανήτης των Πιθήκων said:
- Εσύ, λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο. Αλλά άφησέ με να συνεχίσω. Δεν είμαστε εδώ για να θρηνήσουμε, αλλά για να κάνουμε κάτι. Έχω λοιπόν σίγουρες πληροφορίες. Ο γιος σου θα τεθεί μέσα σε ένα οχυρό, υπό την επίβλεψη των Ουρακοτάνγκων. Ναι, ο Zaius ραδιουργεί από καιρό και θα κερδίσει την υπόθεση.

- Οι Ουρακοτάνγκοι σε μισούν επειδή είσαι η ζωντανή απόδειξη της επιστημονικής πλάνης τους και οι Γορίλλες σε βρίσκουν πολύ επικίνδυνο για να συνεχίσεις να κυκλοφορείς ελεύθερα. Φοβούνται μήπως δημιουργήσεις ρίζες σ’ αυτό τον πλανήτη. Ακόμα και αν αποσιωπούν την υποτιθέμενη γενεαλογική σου καταγωγή, φοβούνται μήπως μόνη της η παρουσία σου σπείρει την αναταραχή στους ανθρώπους. Υπάρχουν ορισμένες αναφορές για ασυνήθιστη νευρικότητα μεταξύ των ανθρώπων που έχεις ήδη πλησιάσει.. … Για να σου πω την αλήθεια, εγώ φοβάμαι ότι σε δεκαπέντε μέρες, το Συμβούλιο θα αποφασίσει το θάνατό σου.. ή τουλάχιστον την εξαγωγή μέρους του εγκεφάλου σου, με το πρόσχημα διενέργειας πειραμάτων. Όσο για τη Νόβα, πιστεύω ότι θα αποφασιστεί να την θέσουν, επίσης, σε κατάσταση ανικανότητας να βλάψει, γιατί σε έχει πλησιάσει πάρα πολύ κοντά.

- Τι μπορώ να κάνω τότε, που είμαι μόνος από το είδος μου;

- Πρέπει να φύγεις από τον πλανήτη μας και να μην ξαναγυρίσεις ποτέ. Να επιστρέψεις στην πατρίδα σου, στη Γη. Αυτό απαιτούν η σωτηρία σου και η σωτηρία του παιδιού σου..
Με εκτίμηση
Νίκος
 
Last edited:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Κατ' αρχήν δεν πρόκεται ούτε για έκκληση, ούτε για συμφιλιωτική χειρονομία. Δεν θεωρώ ότι έχουμε "μαλώσει", για να συμφιλιωθούμε. Ήταν μια εφαρμογή των λόγων του π. Μαξίμου με μια προέκταση εντελώς πρακτική.

Κατά δεύτερον αυτά που ρώτησα δεν είναι μια προσπάθεια να σας παγιδεύσω, όπως υπέθεσε ο ostelios. Θεώρησα ότι αυτά που ρώτησε ο Ν. Θεοτοκάτος ήταν πολύ πιο δύσκολα και ρώτησα αυτό ακριβώς που απασχολούσε εμένα, χωρίς να σκεφτώ ότι είστε πρωτοετής βυζαντινής. Συγγνώμη.

Όσο για την ελευθερία για την οποία βάζετε κάποιους όρους: οι μόνοι όροι που υπάρχουν είναι οι κανόνες του φόρουμ και επίσης (πολύ βασικό) ο αλληλοσεβασμός (μπορείς να πικραίνεις τον άλλο μια χαρά και εντός των κανονισμών, αυτό δεν είναι δεοντολογικό).

Πρέπει να καταλάβετε ότι είναι λανθασμένη η αμυντική νοοτροπία που αναπτύξατε ότι το φόρουμ θέλει να σας εξοντώσει. Υπάρχουν χιλιάδες μέλη και κάθε μέρα μπαίνουν καινούργια. Γιατί δεν το έκανε για όλους αυτούς; Κάτι ενόχλησε στο ύφος σας και κυρίως στο ύφος των πρώτων μηνυμάτων που είναι καθοριστικά για την πρώτη εντύπωση. Ίσως κι εμείς να είμαστε λίγο εύθικτοι (εγώ προσωπικά μάλλον είμαι). Δεν ξέρω.

Αλλά το πόσο πολύ το φόρουμ αγκαλιάζει τα νέα μέλη θα φαινόταν αν είχατε υποβάλει μια ερώτηση. Αμέσως κάποιος θα απαντούσε. Ή αν είχατε γράψει στην ενότητα "Νέα μέλη" ότι μπήκατε. Αμέσως κάποιοι θα σας καλωσόριζαν.

Λοιπόν, χωρίς όρους και συνεχείς ενστάσεις επί της διαδικασίας συνεχίστε. Κάντε ερωτήσεις, διατυπώστε απόψεις: για τη μουσική, όχι για τη λειτουργία του φόρουμ γενικά. Θα δείτε ότι το φόρουμ αυτό (δηλαδή οι άνθρωποι του φόρουμ) πολλά έχει να σας προσφέρει. Αν πάρει κι από σας ακόμα καλύτερα.

Και μην ξεχνάτε: είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Όχι άγγελοι. Έγιναν κι έχουν να γίνουν κι άλλα. Στο πώς τα ξεπερνάμε τα λάθη είναι όλη η τέχνη.
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
Προς το παρόν έχω να μελετήσω τις την δεσπόζουσα μεθ’ εβδόμης σε αναστροφή.

αντε πάλι...


Υπόσχομαι πάντως, μόλις αλλάξει η όψη αυτού το φόρουμ ώστε να επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, να ξεκινήσω τη συζήτηση με ορισμένα θέματα – όχι αναγκαστικά αυτά που προτείνατε και τα οποία είναι δυσκολότατα για μένα και πιο πάνω από την τάξη μου, ενώ δεν τα γνωρίζω ούτε καν εγκυκλοπαιδικά – και να συμβάλω εποικοδομητικά σε ό,τι σχετικό ξεκινήσετε.

έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ - ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να κρίνετε λόγω ελλείψεως γνώσεων στη βυζαντινή, τις οποίες μόνος σας παραδέχεσθε? πως προσπαθείτε να μας πείσετε για τη χρησιμότητα της δυτικής στο πρόγραμμα βυζαντινής μουσικής όταν δεν ξέρετε τι σημαίνει βυζαντινή μουσική και τι ψάλτης?
 

oentexnos

Banned
έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ - ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να κρίνετε λόγω ελλείψεως γνώσεων στη βυζαντινή, τις οποίες μόνος σας παραδέχεσθε? πως προσπαθείτε να μας πείσετε για τη χρησιμότητα της δυτικής στο πρόγραμμα βυζαντινής μουσικής όταν δεν ξέρετε τι σημαίνει βυζαντινή μουσική και τι ψάλτης?
Είδατε κύριε Γεώργιε Μ, που είχα δίκιο όταν σας είπα ότι μπορείτε να βρείτε άλλους καταλληλότερους από μένα για τη συζήτηση στην οποία προσκαλείτε...
Pierre Boule said:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Ευγενείς γορίλλες.

Σοφοί ουρακοτάνγκοι,

Έξυπνοι χιμπατζήδες.

Ω πίθηκοι!

- Επιτρέψτε σε μένα που είμαι άνθρωπος να απευθυνθώ σε σας. Ξέρω πως η όψη μου είναι αποκρουστική, το προφίλ μου είναι grotesque, η οσμή μου άσχημη, το χρώμα του δέρματός μου αποκρουστικό. Ξέρω ότι η όψη αυτού του γελοίου σώματός μου είναι προσβολή για σας, αλλά γνωρίζω επίσης ότι απευθύνομαι στους πιο σοφούς και στους πιο καλούς γνώστες από όλους τους πιθήκους, σ’ αυτούς το πνεύμα των οποίων μπορεί να ανυψωθεί υπεράνω των ευαίσθητων αυτών εντυπώσεων και να αντιληφθεί την ουσία της ύπαρξής μου πέραν του αξιολύπητου περιβλήματός της.

- Ακούστε με ω πίθηκοι, γιατί σας ομιλώ. Όχι, σας βεβαιώνω, όχι σαν ένας παπαγάλος. Σκέφτομαι και μιλώ και αντιλαμβάνομαι τόσο καλά αυτά που λέτε ώστε να μπορώ να σας απαντώ. Παρόλα αυτά, εάν η Μεγαλειότητά σας, αποφασίσει να με διακόψει, θα είναι ευχαρίστησή μου να σας απαντήσω όσο καλύτερα μπορώ στις ερωτήσεις σας.

- Πριν από όλα, θα ήθελα να σας αποκαλύψω αυτή την εκπληκτική αλήθεια. Όχι μόνο είμαι ένα σκεπτόμενο ον, όχι μόνο μία ψυχή κατοικεί παραδόξως σ’ αυτό το ανθρώπινο σώμα, αλλά έρχομαι από ένα μακρινό πλανήτη, από τη Γη, όπου από ένα ανεξήγητο καπρίτσιο της φύσης, είναι οι άνθρωποι που έχουν τη σοφία και τη λογική. Ζητώ την άδεια διευκρινίσω τον τόπο της καταγωγής μου, όχι μόνο για τους επιφανείς καθηγητές που βρίσκονται αυτή την ώρα γύρω μου, αλλά και για όσους δεν είναι γνώστες των διαφόρων αστρικών συστημάτων…

- ………..
 
Last edited:

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Παρακαλώ τους κ. κ. Συντονιστές να ενημερώσουν την Κοινότητα κατά πόσο έχουν τα μέλη την δυνατότητα να προβάλουν δημοσίως δεδομένα τους, όπως π.χ. καταγωγή, οικογενειακά albums, ιστορίες και αναμνήσεις της οικογένειάς τους. Έχει γίνει ένα καλό ξεκίνημα. Θα το υποστηρίξουμε;
 

oentexnos

Banned
1.
Google Search said:
Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι) - Σελίδα 76 ...
11 δημοσιεύσεις - 9 συντάκτες - Τελευταία καταχώρηση: 28 Δεκ. 2009
Δηλαδή ρε γαμώτο πως είναι αυτό το Σοφλέζ; ΣΤΑΥΡΟΣ Να, διαβάζεις τις νότες, Ντο, Ρε, Μι, Φα κλπ. ΗΛΙΑΣ Καλά ρε, οι ξεφτίλες θα μας ...

2. Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι) - Σελίδα 76 ...
11 δημοσιεύσεις - 9 συντάκτες - Τελευταία καταχώρηση: 28 Δεκ. 2009
Όχι ρε! Δεν μπορώ. Άφησα μουστάκι για να φαίνομαι πιο ώριμος, πιο δυνατός, πιο μάγκας. Αν το μάθει τώρα ο κόσμος ότι θα κάνουμε Σολφέζ.. ...
www.psaltologion.com/showthread.php?t=556&page=76
***
 
Last edited:

μάρκελλος

Μάρκελλος Πιράρ, Γενικός συντονιστής
κ. oentexnos, ἄνοιξε ἕδρα πιθηκολογίας στὸ πανεπιστήμιο τοῦ νεοευρεθέντος πλανήτη Γοριλλουραγκοχημπάτζ. Ἀναζητοῦνται ἀντεπιστέλλοντα μέλη.
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
μάρκελλος;60426 said:
κ. oentexnos, ἄνοιξε ἕδρα πιθηκολογίας στὸ πανεπιστήμιο τοῦ νεοευρεθέντος πλανήτη Γοριλλουραγκοχημπάτζ. Ἀναζητοῦνται ἀντεπιστέλλοντα μέλη.

ΠΕΣ'ΤΑ,​
 

oentexnos

Banned
oentexnos, δεν σας επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για έναν από τους παρακάτω λόγους:

Ο λογαριασμός σας ίσως δε διαθέτει τα προνόμια που απαιτούνται για να έχετε πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Μήπως προσπαθείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα κάποιου άλλου χρήστη, να αποκτήσετε πρόσβαση σε χαρακτηριστικά των διαχειριστών ή ενός άλλου συστήματος προνομίων;
Αν προσπαθείτε να καταχωρήσετε μήνυμα, ίσως οι διαχειριστές έχουν απενεργοποιήσει το λογαριασμό σας ή απλά αυτός ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί.

****
Αυτό παρουσιάστηκε όταν προσπάθησα να διαβάσω την "δημόσια ειδοποίηση" που μου είχε κάνει ο συντονιστής κ. Panagiotis. Μήπως είναι δημόσια για τους άλλους και κρυφή για μένα;

Υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα πράγματα τα οποία οι κ. Ψάλτες -παρόλη την καλή γνώση του αντικειμένου τους - αγνοούν ως προς το πως μπορούν να μεταχειρίζονται τους πολίτες.

Τα δικαιώματα των συντονιστών ή όποιων άλλων έχουν τα αναλογα εργαλεία για να γράφουν, σβύνουν, μεταφέρουν, αποκόπτουν μέρος από το σύνολο (ώστε να βγαίνουν εσφαλμένες εντυπώσεις), διαγράφουν επιλεκτικά, προειδοποιούν γενικά και αόριστα τους χρήστες κλπ, δεν καθορίζονται τελικά από τον κανονισμό του forum, αλλά από τον νόμο.

Όπως θα σας πληροφορήσει ο τεχνικός της ιστοσελίδας σας, υπάρχει κάτι το οποίο λέγεται ip=Internet Protocol. Αυτό το πληροφορείται ο ιστοχώρος (το forum στη συγκεκριμένη περίπτωση) και το αποθηκεύει μαζί με όλες της πληροφορίες με το όνομα ή το ψευδώνυμο (στην ουσία ο νόμος δεν κάνει διάκριση ψευδωνύμου αφού ανευρίσκεται μέσω της ip) ή τις απόψεις ή τις πεποιθήσεις ή τις συνήθειες κάθε ατόμου το οποίο συνδέεται με το forum (αυτό ενεργεί αυτόματα και χωρίς πρόθεση του διαχειριστή/συντονιστή του φόρουμ), τις οποίες αποθηκεύει είτε μέσω ονόματος, είτε μέσω επωνύμου είτε μέσω ip.

Νόμος 3471/2006 said:
Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του ν.2472/1997 Άρθρ. 2, περ. 3 .... νοούνται για τους σκοπούς του νόμου αυτού, ως: 3 "δεδομένα κίνησης: ...ο αριθμός, η ταυτότητα της σύνδεσης ή του τερματικού εξοπλισμού του συνδρομητή ή και χρήστη, οι κωδικοί πρόσβασης, τα δεδομένα θέσης,η ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης και η διάρκεια της επικοινωνίας...., πληροφορίες σχετικά με το πρωτόκολλο....

Έτσι λοιπόν όποιος ανοίξει τα μηνύματά μου θα δει ότι έχω παραθέσει απόσπασμα (καθόλα νόμιμο και ηθικό) του Pierre Boule από το βιβλίο του "Ο πλανήτης των πιθήκων", το οποίο έσπευσε ο domesticus σε συγχορδία με τον "συντονιστή" tsak77 να το θεωρήσουν προσβλητικό και όχι μόνο προς το φόρουμ αλλά και προς τον Σεβασμιώτατο. Με την απαγόρευση διευκρινίσεων ή δικαιολογιών που ακολούθησε, και το σβύσιμο της παραπομπής που έκανα στο κεφάλαιο "Ερωτήσεις" από τον συντονιστή κ. Panayotis συμπληρώθηκε η παραποίηση της αλήθειας και της ολότητας του κειμένου μου. Ο κ. Panagiotis με την εξουσία που έχει ανέφερε ότι ΄"αυτοί είναι οι κανόνες της κοινότητας και τους έχετε αποδεχτεί" Στόπ.
Νόμος 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Άρθρο 4 said:
Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, για να τύχουν νόμιμης επεξεργασίας πρέπει:.. γ) να είναι ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, να υποβάλλονται σε ενημέρωση
Το μήνυμα το δικό μου που υποβλήθηκε στο κατάλληλο κεφάλαιο "Κανόνες χρήσης του διαδικτύο που εφαρμόζονται και στα μέλη του φορουμ μας", είναι μη ακριβές (αφού στολίζεται ελεύθερα και αναπάντητα από τους domesticus και tsak77) και μη ενημερωμένο (αφού δεν μου επιτρέπεται ούτε να διευκρινίσω τίποτα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο ούτε αλλού και ούτε να διαμαρτυρηθώ).

Θα μου πείτε "δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τα τηρούμε αυτά, είμαστε φόρουμ και εξαιρούμαστε".

Λάθος.
Νόμος 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Άρθρο 6 said:
Ο υπεύθυνος επεξεργασίας υποχρεούται να γνωστοποιήσει εγγράφως στην Αρχή, τη σύσταση και λειτουργία αρχείου ή την έναρξη της επεξεργασίας, .... να λάβει σχετική άδεια... και να τη γνωστοποιήσει δημόσια στους συναλασσόμενους με αυτόν
Τα περισσότερα forums και σχεδόν όλες οι επαγγελματικές ιστοσελίδες και εκείνες που αποθηκεύουν τέτοιες πληροφορίες (εννοώ αυτόματα όχι εσκεμμένα) έχουν μεριμνήσει, έχουν πάρει σχετική άδεια. Αυτή η ιστοσελίδα, όχι όμως. Και προσβάλλει έννομα δικαιώματα.

Θα ήθελα κύριε Γεώργιε Μ. να συνεχιστεί η πρωτοβουλία σας και να συνεχίσουμε αρμονικά, εγώ τουλάχιστον θα τα ξεχάσω όλα. Όμως δεν θα ήθελα καμία μέρα να βρεθώ στην εκκλησία και να δω να σταματάει ένα περιπολικό και να συλαμβάνουν τον Ψάλτη, για λόγους παραβίασης των διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων.

Είναι μια ευκαιρία η καινούργια Χρονιά να τα ξεχάσουμε όλα. Όμως ο κ. Panagiotis καλά θα κάνει να βάλει πίσω τις διευκρινίσεις μου που διέγραψε.

Φιλικά
Νίκος
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ



Παρακαλείται ο κ. κ. Συντονιστής να δηλώσει ημέρες & ώρες παρουσίας στον Ιερό Ναό προς διευκόλυνση των αστυνομικών οργάνων, καθώς και προτιμώμενο είδος που θα δέχεται ως δώρο κατά την επίσκεψή φίλων και συναδέλφων στον Κορυδαλλό (άντε τυχεράκια, πάλι κοντά σού έπεσε...)
 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer



Παρακαλείται ο κ. κ. Συντονιστής να δηλώσει ημέρες & ώρες παρουσίας στον Ιερό Ναό προς διευκόλυνση των αστυνομικών οργάνων, καθώς και προτιμώμενο είδος που θα δέχεται ως δώρο κατά την επίσκεψή φίλων και συναδέλφων στον Κορυδαλλό (άντε τυχεράκια, πάλι κοντά σού έπεσε...)

εισαι φοβερος σταυρε
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Παρακαλείται ο κ. κ. Συντονιστής να δηλώσει ημέρες & ώρες παρουσίας στον Ιερό Ναό προς διευκόλυνση των αστυνομικών οργάνων, καθώς και προτιμώμενο είδος που θα δέχεται ως δώρο κατά την επίσκεψή φίλων και συναδέλφων στον Κορυδαλλό (άντε τυχεράκια, πάλι κοντά σού έπεσε...)

Δεκτά φακελάκια τεΐου, σοκολατάκια κλπ γλυκίσματα. Δεν καπνίζω (ακόμη!) :D:D:D
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Παναγιώτη να σου φέρω κεκάκι (κέϊκ υποκοριστικό) χειροποίητο με λίμα μέσα;
 
Status
Not open for further replies.
Top