[Ερώτηση] Περί εκμάθησης Αναστασιματαρίου

AndreasT

Νέο μέλος
Κατ΄αρχάς θα ήθελα να σας χαιρετίσω για πρώτη φορά.Είμαι νέος ακόμα στην Β.Μ. και θα ήθελα να σας εκθέσω τον προβληματισμό μου.Ξεκίνησα φέτος το Αναστασιματάριο με ήχο τον πλ.Δ' και αν και ξεκίνησα κάπως καλά όσο προχωρανε τα μαθήματα έχω την αίσθηση καμιά φορά ότι δεν θα τα καταφέρω και νομίζω ότι ενα έτος δεν φτάνει για το Αναστασιματάριο (έχω ακούσει από Ιερέα ότι στη σχολή του το μάθαιναν 3 χρόνια) σίγουρα χρειάζεται δουλειά αλλά μήπως και ο χρόνος εκμάθησης είναι λίγος? Και τι θα μπορούσα να κάνω?
Ευχαριστω!:)
 

duodim

Δημήτρης Δημητρακόπουλος
Αγαπητέ AndreasT καλώς ήλθες. Απότο μήνυμά σου συμπεραίνω, ότι παρακολουθείς κάποια σχολή ή έχεις κάποιο δάσκαλο. Αν ψάξεις σε ενότητες - υποενότητες του φόρουμ, θα βρείς πολλά μηνύματα που θα σε ενδιαφέρουν. Οι σχολή και ο δάσκαλος θα σου δείξουν τους δρόμους, τα βήματα και θα σε μάθουν να διαβάζεις. Το αν θα γίνεις ψάλτης, το πόσο καλά θα μάθεις μουσική, το πόσος χρόνος είναι απαραίτητος, εξαρτώνται κυρίως από εσένα. Καλή δύναμη.
 

dimiandr

Aνδρινοπουλου Δημητρα
Με το Αναστασηματάριο ξεκινούν όλοι οι μαθητές. Ναι, ένας χρόνος σαφώς κ δεν φτάνει, αυτό το βιβλίο θα σε συντροφεύει για πολλά χρόνια, στα πρώτα σου βηματα. Προσωπικη μου άποψη.. αν μάθεις καλά το Αναστασηματάριο, θα προχωρήσεις πιο άνετα στα επόμενα. Μην περιμένεις να τα μάθεις όλα απτη σχολή, περισσότερη δουλειά πρέπει να κάνεις μόνος. Στη σχολή, δεν θα το κάνετε όλο (τουλάχιστον εκει που πήγαινα εγω δεν τα κάναμε όλα, και ούτε και πολύ καλά αυτα που κάναμε..), τα υπόλοιπα πρέπει μόνος να κάτσεις να τα κάνεις. Υπομονή και επιμονη είναι η χρυσή συμβουλή.
 

vazjohn

Βαζούρας Ιωάννης
Συμφωνώ με την προλαλλήσασα!!!Αλλά κατα την (ταπεινή )γνώμη μ το καλύτερο σχολείο για να μάθεις και να εμπεδώσεις αυτά που κάνεις στη σχολή είναι το ΑΝΑΛΟΓΙΟ!!!Εγώ τα περισσότερα τα είχα μάθει απο το αναλόγιο παρά στη σχολή κοντά σε ψάλτες που πάνω απ όλα ήταν και άνθρωποι.(και όχι βεντέτες)
 

dimiandr

Aνδρινοπουλου Δημητρα
σωστά. Αυτη ηταν κ η πρώτη συμβουλη που μου έδωσε ένας γνωστός μου δάσκαλος πριν καν αρχίσω να πηγαινω στη σχολη.. Ο φυσικός χώρος της Βυζαντινης Μουσικης είναι ο Ιερός Ναός και το αναλόγιο. Βρες αναλόγιο και να πηγαίνεις ανελλιπως. Δεν έχει σημασία αν θα λές ή όχι κάτι εσυ, να βλέπεις και να ακούς είναι το σημαντικότερο και με τον χρόνο θα δείς διαφορά..
 
Top