Παύλος Χάρης - Κυριακή της Ορθοδοξίας 2010

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Είναι πρωτοψάλτης Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος δήμου Μεταμορφώσεως (Αττικής). Τον άκουσα κι έμεινα άναυδος από τη βαθιά, ιεροπρεπή φωνή και το ήθος της ψαλτικής του..

Μήπως έχει κάποιος ηχογραφήσεις του ή ξέρει κάτι γι' αυτόν; (Κατ΄ αρχήν λέγεται σίγουρα Παύλος Χάρης;). Κάτι θα ξέρουν οι φίλοι από βόρεια προάστια Αθηνών.
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
Αν είναι αυτός που νομίζω (δεν ήξερα ότι ψάλλει εκεί), είναι όντως πολύ καλός ψάλτης, ψάλλει κάθε χρόνο στην πανήγυρη (και όχι μόνο) του Αγ. Συμεών στον Κάλαμο μαζί με τον Καστελιώτη.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Θα μας ανεβάσεις καμιά ηχογράφηση Κώστα, εσύ που έχεις πρόσβαση σε όλους τους ψάλτες;:)
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
Γιώργο δυστυχώς δεν έχω αλλά αν κάποιος ηχογράφησε την πανήγυρη φέτος ή κάποια άλλη χρονιά, θα βρούμε σίγουρα.
 
Με τον Παύλο αποφοιτήσαμε το 1988 από την Ριζάρειο , ευτυχώς μέχρι σήμερα έχουμε επικοινωνία και συζητάμε τηλεφωνικώς τις ιεροψαλτικές μας ανησυχίες, αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο και είναι εφικτό ,πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Νικόλαε, Καλή Χρονιά!

Δεν ξέρω αν συμφωνείς ότι είναι ιδιαίτερος ψάλτης. Έχει βαθιά αλλά νεανική φωνή, πολύ καλή αίσθηση του ρυθμού, αρχοντιά μαζί με πνευματικότητα. Τώρα το συγκεκριμένο που θα θέλαμε, αλλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει, είναι κάποιες ηχογραφήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ πολύ και μετάφερέ του τα σέβη μας.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Έτσι θα χαρακτήριζα του ύφος του κ. Χάρη, του οποίου μπόρεσα να βρω ηχογράφηση από την Κυριακή της Ορθοδοξίας, αλλά η εκκλησία έχει ηχώ (στην ακρόαση ανεβάστε λίγο τα πρίμα) και ίσως δεν φανεί πόσο σπουδαίος ψάλτης είναι. Αν θέλετε να ακούσετε μόνο ένα από τα παραπάνω, σας προτείνω το Ἐπὶ σοι χαίρει. Kι ο Απόστολος νομίζω ότι είναι υποδειγματικός.

ΥΓ Αν μπορούσε κάποιος φίλος που ξέρει να διορθώσει λίγο τον ήχο ή να μου πει πώς θα μπορούσα να το κάνω. Ευχαριστώ.
 

Attachments

  • Δόξα, Μωσής τω καιρώ.mp3
    4.6 MB · Views: 167
  • Απόστολος Κυρ. Ορθοδοξίας.mp3
    5.4 MB · Views: 143
  • Χερουβικό (άγια).mp3
    6.5 MB · Views: 98
  • Άγιος άγιος (Μ. Βασιλείου).mp3
    2.6 MB · Views: 105
  • Επι σοι χαίρει.mp3
    4.5 MB · Views: 187

Stathis Nikolaos

Νέο μέλος
Είναι εξαιρετικός ψάλτης και πολύ καλός άνθρωπος. Επίσης έχει αφήσει πολύ καλή φήμη στην Καβάλα που δίδασκε μέχρι πριν 2 χρόνια σε εκκλησιαστικό λύκειο. Να τον έχει καλά ο Θεός κι αυτόν και την οικογένεια του. Έιχα την τιμή να ψάλλω μαζί του στον Αγιο Συμεών.
Στις ηχογραφήσεις από τον Κάλαμο που κάποιος αναρτησε για μένα ψάλλει αριστερά και αλλού μαζί μου.
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Ο κ.Χάρης Παύλος είναι μαθητής του Φωτίου Κετσετζή. Γνωρίζω άνθρωπο που εκκλησιάζεται στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως και τον ηχογραφεί. Έχω σκοπό στο μέλλον να δημοσιοποιήσω ηχογραφήσεις του προς ωφέλεια όλων μας. Πρόκειται περί ιεροψάλτου. Αυτός είναι ιεροψάλτης με όλη την έννοια της λέξεως. Ιεροπρέπεια, μεγαλοπρέπεια, σεμνοπρέπεια. Κατά την γνώμη μου, ένας από τους μεγαλύτερους ιεροψάλτες της γενιάς του στην Ελλάδα. Παρατηρώ στοιχεία που σπανίζουν. Και καλό είναι τέτοια πρότυπα να έχουν οι νεότεροι, μακριά από "μοναδικούς ερμηνευτές" που επιδίδονται σε φωνητικές επιδείξεις και λαρυγγισμούς...


Υ.Γ.: Θα παρακαλούσα τον αρμόδιο Συντονιστή θερμότατα να μεταφέρει το θέμα "Παύλος Χάρης" στην κύρια σελίδα με τους ιεροψάλτες. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Εδώ είναι λίγο κρυμμένος... Για όφελος όλων..... Ελπίζω να εισακουσθώ!
 
Last edited:
Top