Παρουσίαση βιβλίου για τις Εκκλησίες του Τυρνάβου και συναυλία του Βυζαντινού Χορού της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου

Γιώργος 123

Αναγνώστης
Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου (ΜΑΞΙΜ), στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από το μαρτύριο του πολιούχου και προστάτου της πόλεως, Αγίου Γεδεών του Οσιομάρτυρος (+1818).
Η εκδήλωση αυτή θα ξεκινήσει με την παρουσίαση του βιβλίου των μαθητών Μακαγιού Γεωργίου και Κουγιαγκά Γεωργίου με τίτλο «Οι Εκκλησίες του Τυρνάβου: Οδοιπορικό στις Εκκλησίες της ‘’Δεύτερης Ιερουσαλήμ’’», κατά την οποία θα μιλήσουν η κα Πατσή Κωνσταντινιά (Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Τυρνάβου), η κα Συρόγλου Μαγδαληνή (Φιλόλογος), η κα Παπαϊωάννου Ευδοκία (Θεολόγος) και ο κος Νούσης Κωνσταντίνος (Φιλόλογος - Θεολόγος), ενώ το συντονισμό θα έχει η κα Μπαρδάνη Δήμητρα (Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας).
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συναυλία από το Βυζαντινό Χορό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, υπό τη διεύθυνση του κ. Παπαδόπουλου Ηλία (Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ". Θα παρουσιαστούν διάφοροι επίκαιροι ύμνοι, ενώ θα ακολουθήσει και παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών από την Παραδοσιακή Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.


Υ.Γ.: Ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές του Ψαλτολογίου αν η ανάρτηση που κάνω είναι εκτός της θεματολογίας του forum, αλλά αν δεν έχετε αντίρρηση ας παραμείνει η δημοσίευση αυτή έως την Κυριακή και έπειτα αν υπάρχει πρόβλημα μπορείτε να την διαγράψετε! Πάντως, έχει γίνει μια φοβερή δουλειά από όλους τους συμμετέχοντες για την προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης και θα πρέπει έστω και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε στην "διαφήμιση" της εκδήλωσης ώστε να συγκεντρωθεί κόσμος!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση και συγνώμη για τυχόν "παρατυπίες" στους κανονισμούς του forum.



P (1).jpg
 
Top