Παρακλητικοί Κανόνες

Τσακιτζής

Παλαιό Μέλος
Προχθές, όπως καθόμουν και δεν είχα να κάνω τίποτα σκεφτόμενος τη συμφορά που με βρήκε, άνοιξα το ραδιόφωνο στην Πειραική Εκκλησία, όπου μετέδιδε τον Εσπερινό και εν συνεχεία την Παράκληση. Έψαλλε κάποιος με πολύ ωραία φωνή, αλλά όταν έφθασε στα Πεντηκοστάρια, μου γύρισε το στομάχι ανάποδα. Τα έψαλλε σε καθαρό Β΄. Ήχο και με τις ανάλογες καταλήξεις του Ήχου. Πήρα στο τέλος τηλέφωνο το Ναό και ζήτησα να μάθω το όνομα και το τηλέφωνο, αυτού που έψαλλε. Μου το έδωσαν και τον πήρα τηλέφωνο. Ακούστε την στιχομύθια που ακολούθησε:
Καλησπέρα, ο κύριος ...Τάδε; Μάλιστα. Με ποιόν μιλάω ; Ιωαννίδης. Ο Άρχων ; Ναι Φίλε μου. Δάσκαλέ μου τι τιμή είναι αυτή, να με παίρνετε τηλέφωνο !! Σε τι μπορώ να σας φανώ χρήσιμος ; Δεν θα φανείς εσύ χρήσιμος σε μένα, αλλά εγώ σε σένα. Κατ' αρχήν , συγχαρητήρια για τη φωνή σου. Να την προσέχεις για να διατηρηθεί. Άκουσα σήμερα την Παράκληση και είδα ότι δεν ξέρεις πως ψάλλονται τα Πεντηκοστάρια. Καθόμαστε σχετικά κοντά. Έλα λοιπόν μια μέρα από το σπίτι, να σου βάλω να ακούσεις πως λέγονται όλ' αυτά, οπότε όταν ανεβαίνεις στο Αναλόγιο, να μη λές αρλούμπες.
Ξέρετε τι μου απάντησε ; Δάσκαλε, με όλο το σεβασμό, σας πληροφορώ, ότι δεν είμαι και κάποιος τυχαίος. Έχω Δίπλωμα Μουσικοδιδάσκαλου και διδάσκω στο....τάδε Ωδείο.
Ωραία! Να το χαίρεσαι το Δίπλωμά σου. Έμαθα ότι είσαι παντρεμένος. Πάρε λοιπόν από τη γυναίκα σου τη χύτρα ταχύτητος, γέμισέ την κατά τα 3/4 ξύδι, βάλε μέσα το Δίπλωμά σου, σφράγισέ την καλά και αφού την αφήσεις να βράσει 40 μέρες και 40 νύχτες, πιές το ζουμί, μήπως έτσι και καταφέρεις να γίνεις Ψάλτης.
Μετά απ' αυτό, σκέφτηκα ότι θα πρέπει να ανεβάσω τους 2 Παρακλητικούς στη μνήμη της Γυναίκας μου, ώστε να αποφευχθούν άλλες τέτοιες καταστάσεις.
Σημείωση : Οι Ηχογραφήσεις έχουν γίνει μέσα στο γραφείο, με σκοπό να χρησιμεύσουν σαν Μάθημα για τους Μαθητάς μου, οπότε μην έχετε μεγάλες ηχητικές απαιτήσεις.
 

Attachments

  • Μέγας Παρακλητικός Κανών - (Δημητρίου Ιωαννίδη).mp3
    14.9 MB · Views: 136

Τσακιτζής

Παλαιό Μέλος
Ανεβάζω και τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα.
 

Attachments

  • Μικρός Παρακλητικός Κανών - (Δημητρίου Ιωαννίδη).mp3
    14.3 MB · Views: 108

Pappous43

Παλαιό Μέλος
....Οι Ηχογραφήσεις έχουν γίνει μέσα στο γραφείο, με σκοπό να χρησιμεύσουν σαν Μάθημα για τους Μαθητάς μου, οπότε μην έχετε μεγάλες ηχητικές απαιτήσεις.

Καἰ ὅμως, τό ὕφος ἀκούεται τέλειον!
 
Top