Παρακαλώ διαβάστε: παραβίαση κανόνων του forum

Status
Not open for further replies.

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Συγνώμη που δεν επενέβην νωρίτερα. Είχα κάποιες ελπίδες οτι το θέμα θα λυθεί μόνο του.

Για την προστασία της ποιότητας του forum και των δικαιωμάτων των μελών του αποφάσισα να διαγράψω προσωρινά δύο θέματα στα οποία κατ'εξοχήν οι κανόνες του forum παραβιάστηκαν από κάποα μέλη του forum. Τα θέματα θα αποκατασταθούν στο δημόσιο forum σε πιό κατάλληλη μορφή στο μέλλον. Τα συγκεκριμένα μέλη του forum έχουν ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω όλους οτι το forum δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων σε φιλική ατμόσφαιρα ώστε όλοι να ωφελούμαστε από αυτό.

Οποιοσδήποτε θέλει περισσότερες πληροφορίες ή έχει κάποιο σχόλιο μπορείτε να μου στείλετε ένα PM.

Παραθέτω ξανά τους κανόνες του forum προς υπενθύμιση:

1. Η γλώσσα του Forum είναι τα Ελληνικά (κατα κύριο λόγο), όμως υπάρχει και σχετικό αγγλόφωνο μέρος για συζητήσεις στα Αγγλικά. Τα greeklish επιτρέπονται σε αυτούς που δεν έχουν γραμματοσειρά Ελληνική στον υπολογιστή τους (υπάρχουν πολλές δωρεάν στο internet) και καλό είναι να αποφεύγονται όσο αυτό είναι δυνατόν. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία All Greek to Me για να μετατρέψετε αυτόματα τα greeklish σε Ελληνικά και να τα βάλετε στα μηνύματά σας.

2. Απαγορεύεται η δημοσίευση μηνυμάτων με υβριστικό, συκοφαντικό, χυδαίο ή απειλητικό προσανατολισμό. Σε οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα οι υπεύθυνοι του πίνακα συζητήσεων έχουν κάθε δικαίωμα να επέμβουν δραστικά διαγράφοντας ή τροποποιώντας το. Ανώνυμες καταγγελίες ή συκοφαντίες είναι απαράδεκτες. Προσωπικές διαφορές και προηγούμενα θα πρέπει να λύνονται σε επίπεδο PΜ (Personal Message). Τυχόν δημόσιες επιθέσεις ή ξεσπάσματα θα διαγράφονται άμεσα.

3. Το περιεχόμενο και οι απόψεις των μηνυμάτων που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τους αποστολείς-δημιουργούς τους και όχι την ιστοσελίδα ή την ομάδα διαχείρισής της στο σύνολο.

4. Στηρίζουμε όλες τις θέσεις μας με επιχειρήματα. Μπορεί "έτσι να είναι, αν έτσι μου αρέσει", ωστόσο αυτές οι συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά και δε βοηθούν κανένα. Κάθε άποψη τεκμηριωμένη και βασισμένη στη γνώση του θέματος συμβάλλει στην άνοδο της ποιότητας του forum. Κάθε άποψη βασισμένη στο φανατισμό δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα.

5.
Έχουμε πάντα ανοικτό μυαλό και πιστεύουμε στην ελευθερία του άλλου και στο δικαίωμά του να έχει τη δική του άποψη – ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων. Καμία άποψη δεν είναι η απόλυτα σωστή, ούτε κι η δική μας – έστω και αν όλα συνηγορούν σε αυτό.

6. Σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν στην καλή λειτουργία του site-forum είναι πάντα ευπρόσδεκτα και όσο πιο συχνά γίνονται, τόσο καλύτερα.

7. Όταν γράφουμε στο forum, προσπαθούμε να γράφουμε προσεκτικά όπως γράφουμε μία έκθεση. Δηλαδή ολοκληρωμένες θέσεις, προτάσεις και όχι άμεσο προφορικό λόγο, σε στιλ διαλόγου. Αυτό βοηθάει τους άλλους στο διάβασμα. Όταν ολοκληρώσουμε το μήνυμά μας, πατάμε προεπισκόπηση ώστε να ελέγξουμε το μήνυμά μας πριν το υποβάλουμε στο forum.

8. Δεν γράφουμε κεφαλαία σε μία πρόταση εκτός αν είναι απόλυτα απαραίτητο. Δηλαδή όταν τονίσουμε κάτι ή θέλουμε να δηλώσουμε εκνευρισμό. Τα κεφαλαία δείχνουν επιθετικότητα και το πιο πιθανό είναι και οι άλλοι να μας αντιμετωπίσουν επιθετικά αν γράφουμε έτσι.

9.
[Προαιρετικό] Συστήνεται πρός όλους που θέλουν να συμμετέχουν στις συζητήσεις του forum να παρουσιάζουν τον εαυτό τους στο ειδικό sub-forum και να δηλώνουν την ταυτότητά τους, είτε γράφοντας το ονοματεπώνυμό τους στο τέλος κάθε μηνύματος, είτε γράφοντάς το στον "Τίτλο Χρήστη" που εμφανίζεται δίπλα σε κάθε μήνυμα.

Υπακούμε τους κανόνες που έχουνε θεσπιστεί ακόμη κι αν δεν μας αρέσουν.
Αν κάποιος παρεκτραπεί υπάρχουνε πάντα κι οι συντονιστές να τον συνεφέρουν...​

Δημήτρης
 
Status
Not open for further replies.
Top