Παράταση περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας μέχρι και 11/4/2020

Status
Not open for further replies.

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
https://www.orthodoxianewsagency.gr...is-kathe-eidous-leitourgion-kai-ieropraksion/

1. Η ισχύς της με αριθμό 2867/Υ1/16-3-2020 (Β’ 872) κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται μέχρι και τις 11.4.2020.
2. Στο τέλος της παρ. 6 της ως άνω κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής: «Η διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας επιτρέπεται μόνο από το ίδιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του προσωπικού που έχει αναλάβει και την τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή».

να μαζευτούν κι αυτοί που λειτουργούν με το πρόσχημα της αναμετάδοσης........ youtube

Ολοι αυτοι ειναι παρανομοι!!! Και τα live streaming και ολα!!! Μονο οι τηλεορασεις και τα ραδιοφωνα εχουν δικαιωμα!!!!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Πολύ σωστὰ. Καιρὸς ἦταν ...

Δὲν θὰ πεθάνουμε ἐμεῖς ἀπό κάποιους ... ποὺ τὴν ἔχουν δεῖ ἀλλιῶς...
Ἄλλοι δουλεύουμε μετὰ φόβου καὶ τρόμου γιὰ νὰ γυρίσουμε ὑγιεῖς στὸ σπίτι μας καὶ ἄλλοι ... παίζουν μὲ τὴν ὑγεία μας.
 

ΠΜΧ

...
Σχηματίστηκε δικογραφία για Θεία Λειτουργία στο Άλσος Προμπονά
https://www.romfea.gr/diafora/36181-sximatistike-dikografia-gia-theia-leitourgia-sto-alsos-prompona

Σύλληψη ιερέα που κοινώνησε πιστούς
https://www.ant1news.gr/eyboia/arti...qdgK0ENKwpYkhN_8kWZFUcesQwkQcDs8eFOyWKG1cnX8k

~
Νομίζω, τα σχόλια είναι περιττά...
Ανυπομονώ να δω την απόφαση του ΣτΕ τον Μάιο. Βέβαια, και να δικαιωθεί η ομάδα των δικηγόρων, ποιός θα ασχοληθεί και τί να βγει;
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Πρὸς ἐπὶρρωσιν τῶν παραπάνω οἱ δηλώσεις τοῦ Ἐδέσσης ὅτι ἀπὸ τὸ τζάμι στὶς εἰκὸνες καὶ τὸ χειροφίλημα στὸν ἱερέα δὲν κολλᾶμε τίιποτε.

Ἄς συνεχίσει ἔτσι τὸ πράγμα μὲ τὴν περιφρόνηση τῶν μέτρων προφύλαξης. Ἡ πλειοψηφία τῶν μητροπολιτῶν ἔχουν τὴν ... «κατάλληλη» ἡλικία. Ἄν δὲν προσέξουν πολλοὶ ἀρχιμανδρίτες θὰ κάνουν πάρτυ ...

Πάντως ἐγώ κάνω πρόβα τὸ ... «Πεντηκοστὴν ἑορτάζομεν». Στὴν καλὴ περίπτωση ...
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Νομίζω, τα σχόλια είναι περιττά...
Ανυπομονώ την απόφαση του ΣτΕ τον Μάιο. Βέβαια, και να δικαιωθεί η ομάδα των δικηγόρων, ποιός θα ασχοληθεί και τί να βγει;

Ἐγὼ ἀνυπομονῶ να τελειώσει ὁ ΛΟΙΜΟΣ και να 'μαστε καλά. Οἱ δικολαβίες μκρὴ σημασία ἔχουν. Ἄλλωστε ἡ διοικοῦσα Ἐκκλησία τὸ φιάσκο τὸ 'χει χρεωθεῖ ἤδη βρέξει χιονίσει. Ἄλλο ἕνα λιθαράκι στὴν διάλυση πολυετῶν ψευδαισθήσεων.
 

ΠΜΧ

...
Νομίζω, τα σχόλια είναι περιττά...
Ανυπομονώ να δω την απόφαση του ΣτΕ τον Μάιο. Βέβαια, και να δικαιωθεί η ομάδα των δικηγόρων, ποιός θα ασχοληθεί και τί να βγει;
Συγγνώμη που συνεχίζω οφ τοπικ...
Όταν η πνευματικότητά μας πιάνει πάτο, τί ακριβώς περιμένουμε;
Γελοιότητες.
 

Georgios m

Νέο μέλος
. Ἐγὼ ἀνυπομονῶ να τελειώσει ὁ ΛΟΙΜΟΣ και να 'μαστε καλά
Καλα δεν θα ειμαστε μην κοροιδευουμε τον εαυτο μας.


Επιδημια του φοβου.

Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα πανδημίας του φόβου είχαν σημειωθεί με την ιστορία του Η1Ν1 το 2009. Θυμάμαι μάλιστα ότι αρκετοί από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους το 2009, κατά την ανάλογη περίοδο κρίσης Η1Ν1, είχαν ισχυριστεί ότι θα χρειαστεί να γεμίσουμε γήπεδα με βαρέως ασθενούντες και ότι θα είχαμε ανάγκη από εκατοντάδες κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας την ημέρα! Τίποτε από αυτά δεν συνέβη τελικά και η θνητότητα από H1N1 αποδείχτηκε ότι ήταν τόση όση και της εποχικής γρίπης. Μάλιστα η τρομολαγνεία στη χώρα μας τότε καλά κρατούσε για καιρό, ακόμη και μετά την δημοσίευση των πρώτων κλινικών δεδομένων από τον απολογισμό της επιδημίας Η1Ν1 (2009) στην Αυστραλία (είχαν δημοσιευτεί στο ευαγγέλιο της ιατρικής, στο New England Journal of Medicine). Η σημαντική δημοσίευση αυτή έδειχνε ότι τελικά η θνητότητα Η1Ν1 ήταν όση και της εποχικής γρίπης.

athensvoice
Μονο απο την φυματιωση καθε χρονο πεθαινουν 1.5 μεχρι 2 εκατομμυρια ,ομως ειναι μακρια και αδιαφωρουμε.

. WHO

Η τακτικη να μενουμε σπιτι καθολου δεν μου αρεσει.Λογικα απο οτι διαβαζω και ακουω απλως ειναι ενας πολεμος που καταργουν την ελευθερια του ανθρωπου.Το βλεπουμε και το ζουμε.Τωρα νομιζω ο καθενας που πεθαινει θα μας λενε οτι πεθανε απο τον κορωνοιο.
Νομιζω κακως δεν εχουμε ενα ξεχωριστο θεμα για το κορωνοιο.
Ας γραφει ο καθενας οτι θελει και μετα απο ενα μηνα το διαγραφετε.

Νανε βλογημενο.Αποφασιζεται εσεις.
 
Last edited:

dimitris

Παλαιό Μέλος
Πρέπει να κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία, Πατριαρχείο, Σύνοδο.
Στη δύση υπάρχουν εκατοντάδες αιρέσεις σχίσματα και όλα με βάση του ευαγγελίου. Καλύτερα να τύπτουμε το στήθος παρά το κεφάλι για να κατεβάσει ιδέες.
Φυσικά και τά θέματα σχετικά με την εκκλησία αφορούν τους ψαλτες.
Είναι ψαλτολόγιο και όχι μουσικολόγιο.
 

ΣταύροςΛ.

Νέο μέλος
Συγνώμη δεν κατάλαβα καλά δηλαδή υπάρχουν ατα και ιερείς εδώ που συμφωνούν με τη σύλληψη του ιερέως?? Ότι δηλαδή μεταδίδει τη νόσο?
 

ΣταύροςΛ.

Νέο μέλος
Και άμα θέλετε να μάθετε το ίδιο έκανε και ο επίσκοπος Κορίνθου εχθές και μπράβο του γιατί υπακούει στο Θεό και. Όχι στο ανθρώπινο η θεία κοινωνία είναι ΧΡΙΣΤΟΣ να το πάρουν χαμπάρι....
 

emakris

Μέλος
Φυσικά και τά θέματα σχετικά με την εκκλησία αφορούν τους ψαλτες.
Είναι ψαλτολόγιο και όχι μουσικολόγιο.
Πολύ σωστά! Εάν κρίνουμε, μάλιστα, από το διανοητικό επίπεδο κάποιων "επιστημονικών" άρθρων που δημοσιεύουν "ειδικοί" (νομικοί, θεολόγοι κ.λπ.) σε άλλους ιστοτόπους, μπορεί εμείς εδώ μέσα να είμαστε πολύ πιο λογικοί. Μετ' εξαιρέσεων, φυσικά.
Επαναλαμβάνω την αδελφική προτροπή του συναδέλφου: να ακούμε τον Πατριάρχη μας και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας. Προσευχόμαστε δε στον πανάγαθο Θεό να μην επιτρέψει ποτέ να επικρατήσουν οι γνωστοί φονταμενταλιστές στον δεύτερο από τους ανωτέρω ιερούς θεσμούς.
 

benediktos

Βενέδικτος Γαρουφαλής
Κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με την Κεραμέως πιθανότατα η Μ. Εβδομάδα.. Καλησπέρα..

Λάθος κάνεις, ψάξ' το επακριβώς τι είπε η υπουργός.
 

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Να φοβείσθε την επαύριον, ήτις εστί μετά .... τον κορωνοϊό. Και ας ελπίσουμε, η Μεγάλη Εβδομάδα, να μην είναι εβδομάδα των Παθών μας.
Κάθε τιμωρία που λαμβάνουμε για τις αξιοκατάκριτες πράξεις μας, σκοπόν έχει τον σοφρωνισμό μας και το εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν για να σωθούμε. Αυτή την θεώρηση, που οδηγεί στην μετάνοια, δεν πρέπει να την ξεχνάμε. Γιατί Άγιοι δεν είμαστε...
Και όσοι Ιερείς , λειτουργούν τις εκκλησίες τους, λαμβάνοντας τα μέτρα που απαιτεί ο Νόμος, είναι αξιέπαινοι. Έχουν δεν έχουν αναμετάδοση ! Καλή εβδομάδα με Υγεία.
 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο Χριστός δέν φορούσε φίμωτρο.
Κάποτε ρώτησαν μιά καμήλα άν τής αρέσει ο ανήφορος ή κατήφορος κι εκείνη απήντησε: "γιατί βρέ παιδιά, χάθηκε τό ίσιωμα;"
Κατόπιν τής τελευταίας αποφάσεως νά κάνουμε Ανάσταση στά σπίτια μας, τά προσχήματα όλα πέφτουν. Αυτό που ενοχοποιεί τήν αντίχριστη κυβέρνηση δέν είναι η απαγόρευση αλλά η άνιση μεταχείριση τών πιστών εν σχέσει πρός ένα σωρό άλλες επιτρεπόμενες συναθροίσεις!
Τό πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά μέ καλή θέληση λύσεις υπάρχουν. Απλώς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ (γιά νά μήν πώ δηλαδή ότι τό επιδιώκουν καί τό φχαριστιούνται...)
Κι όσο γιά κάποιους λίαν προκλητικούς εδώ μέσα που τό παίζουν νομοταγείς, συντασσόμενοι ουσιαστικώς μέ τό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, θά αποφύγω νά τούς απευθύνω τόν λόγο γιατί θά χάσω τήν ψυχή μου.
 
Status
Not open for further replies.
Top