Παπαχριστοδούλου Κωνσταντῖνος - ἰδιόμελο "Λησταῖς περιπεσών..."

Ἀπό ἕνα ἐκλεκτό συνάδελφο, παλαιό καλό φίλο καί μέλος τοῦ Ψαλτολογίου τόν Κωνσταντῖνο Παπαχριστοδούλου, Σάμιο, Χοράρχη, Καθηγητή Βυζαντινῆς καί Παραδοσιακῆς Μουσικῆς καί Πρωτοψάλτη τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Προφήτου Ἠλιού Δήμου Ἁγίας Παρασκευῆς, ἀνεβάζω τό ἰδιόμελο τῆς Μ.Τεσσαρακοστῆς "Λησταῖς περιπεσών...".
 

Attachments

  • Λησταίς λογισμοίς Αργό Ιδιόμελον Ιακώβου.mp3
    7.3 MB · Views: 148

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Εξαίρετος. Υποδειγματικός. Ωραίος χρόνος, διαστήματα, αναλύσεις, ύφος γενικότερα (θυμίζει Τσαμκιράνη...). Ευχαριστούμε.
 

sokrates

Σωκράτης Μαραγκουδάκης
Εξαίρετος. Υποδειγματικός. Ωραίος χρόνος, διαστήματα, αναλύσεις, ύφος γενικότερα (θυμίζει Τσαμκιράνη...). Ευχαριστούμε.

Γειά σου Δάσκαλε Παπαχριστοδούλου!
 

Martinos

Νέο μέλος
Μπράβο Κωνσταντίνε!!! Άξιος και πανάξιος. Έπρεπε με την ευκαιρία να πω πως ο Κωνσταντίνος Παπαχριστοδούλου (που τον θεωρώ δεύτερον μου δάσκαλο-ο πρώτος είναι ο Άρχον Υμνωδός κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου) είναι πρώτα απ’όλα εξαιρετικός άνθρωπος. Λίγους τέτοιους συνάντησα στην ζωή μου. Τους μαθητές του εκτιμά πάρα πολύ και δεν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από όλους τους υπόλοιπους γι’αυτό και πάντα έχει στο αναλόγιο μια καλή ψαλτική ομάδα μαθητών τε και φίλων. Έχει ασχοληθεί χρόνια και με την ευρωπαϊκή μουσική και πολύ ορθά και διακριτικά συνδέει τα μουσικοψαλτικά πράγματα. Όσοι τον γνωρίζουν καταλαβαίνουν πολύ καλά τι ακριβώς εννοώ. Η ψαλτική δεν είναι μόνο η φωνή αλλά και το ύφος, η συμπεριφορά, η πίστη, η ζωή… Χρόνια πολλά και χίλιους μαθητές να σου δώσει ο Θεός δάσκαλε και φίλε!!!
Να μην ξεχνάμε και τον πανάξιο συνθέτη και ψάλτη κ. Δημήτριο Μαούνη, που συνοδεύει τον Κώστα στο αναλόγιο κάθε Κυριακή (Ι.Ν. Προφ. Ηλία Αγ. Παρασκευής)
 

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
Πραγματικά εξαιρετικός ψάλτης, χοράρχης και Άνθρωπος.
Ιδιαίτερα για εμάς που έχουμε την τύχη να είμαστε από το ίδιο χωριό και να τον γνωρίζουμε από τα εφηβικά του χρόνια (όταν ο Κώστας υπηρετούσε στο αναλόγιο της Οσίας Ματρώνης Μυτιληνιών εγώ ήμουν παπαδάκι στο Ιερό), είναι μεγάλη η χαρά μας για την τεράστια πρόοδο του τόσο στη Βυζαντινή όσο και στην Ευρωπαϊκή Μουσική.
Παρόλο που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα κάθε χρόνο επισκέπτεται το χωριό μας και έτσι έχουμε την τύχη να τον βλέπουμε και να ακούμε από κοντά.
Αγαπητέ Κώστα ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υγεία για να Τον υμνείς.
Επισυνάπτω τη διεύθυνση της χορωδίας του ''Βυζαντινές Φωνές'' στο facebook http://www.facebook.com/VizantinesFones
 
Top