Πανήγυρις Ι. Μ. Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής

Σκαρμούτσος

Κωνσταντίνος
#1
Αύριο στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Συνοδική Μονή του Οσίου Συμεών Ν. Θεολόγου Καλάμου Αττικής θα τελεσθεί όπως κάθε χρόνο η πανηγυρική ΟΛΟΝΥΚΤΙΟΣ αγρυπνία προς τιμήν του ουρανομύστου θεοφόρου οσίου πατρός και προστάτου της Μονής. Αντιγράφω από την επίσημη πρόσκληση:

Προσκαλοῦμε ὅλους τούς εὐλαβεῖς χριστιανούς
νά συμπανηγυρίσουμε τή μνήμη
τοῦ Ὁσ. Συμεών τοῦ Ν. Θεολόγου.
1. Τρίτη 11 Ὀκτ. ὥρα 7.00 μ.μ.

Ὁλονύκτια Πανηγυρική Ἀγρυπνία χοροστατοῦντος Συνοδικοῦ Ἀρχιερέως μέ τή συμμετοχή πολυμελῶν βυζαντινῶν χορῶν.

Θά ἐκτεθοῦν σέ προσκύνηση ἡ χαριτόβρυτος δεξιά Χείρ τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος Ἐπισκόπου Τριμυθοῦντος τοῦ θαυματουργοῦ καί τά ἱ. λείψανα τοῦ ὁσίου Συμεών.

2. Τετάρτη 12 Ὀκτ. ὥρα 5.00 μ.μ.
Πανηγυρικός ἑσπερινός & κτιτορικό μνημόσυνο.

3. Πέμπτη 13 Ὀκτ.
α. ὥρα 5.00 π.μ.: Ὄρθρος & Θ.Λειτουργία τῆς ἀποδόσεως.

β. ὥρα 5.00 μ.μ.: Πανηγυρικός ἑσπερινός τῆς ἀποδόσεως & διπλοπαράκληση στόν θαυματουργό Ὅσιο Συμεών τόν Ν. Θεολόγο καί τόν ἅγιο Σπυρίδωνα Τριμυθοῦντος ὑπέρ ὑγείας & σωτηρίας τῶν προσκυνητῶν.Επιπλέον επισυνάπτω:
1. το Δοξαστικό των Αίνων από την νέα, ανέκδοτη πανηγυρική ακολουθία του οσίου (ζωντανή ηχογράφηση του έτους 2009). Τον πολυμελή δεξιό χορό διευθύνει ο μουσικολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Κυριακόπουλος.
2. τέσσερις φωτογραφίες του Καθολικού και μία του γέροντος Χριστοδούλου, καθηγουμένου της Μονής.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
 

Attachments

Last edited:

Σκαρμούτσος

Κωνσταντίνος
#3

Στο Δοξαστικό του Πολυελαίου χοραρχεί ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής π. Βαρσανούφιος Χάρης (αμφότεροι οι χοροί ενώθηκαν στο κέντρο).
Περιττό να αναφέρω την συμμετοχή πολλών εκλεκτών συναδέλφων, εκ των οποίων αρκετοί και μέλη του Ψαλτολογίου...

Καλή ακρόαση!Υ.γ.1: Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής το κράτημα Ιωάννου του Κουκουζέλους στο "Και νυν" των Πολυελαίων (Γράφοντας από το 34:48 μέχρι το 36:22 ο όσιος δεν επικοινωνούσε με τα επίγεια! Θυμίζει λίγο το δημοφιλέστατο "ουράνιο" κράτημα νεοφανούς μελοποιού;).
Υ.γ.2: Θα προσπαθήσω να προμηθευτώ από την Μονή το "Δόξα και νυν" του Πολυελαίου για να το αναρτήσω. Μεγάλης αξίας μαθήματα...
Υ.γ.3: Συγχαρητήρια στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ", ο οποίος μετέδωσε ολόκληρη την ακολουθία.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
 

Attachments

Last edited:

tb---

τσοπάνης
#4
...
Υ.γ.3: Συγχαρητήρια στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ", ο οποίος μετέδωσε ολόκληρη την ακολουθία.[/SIZE]
[/SIZE]
[/FONT]
Το "κορυφαίο" ήταν ότι μετά την θαυμάσια αγρυπνία , ο ραδιοφωνικός σταθμός ξεκίνησε την κλασική αναμετάδοση από την Αγία Τριάδα Πειραιώς...... οπότε και οι διαφορές φάνηκαν πολύ έντονες. Αλλά όπως λέγαμε με κάποιον άλλο μοναστήρι, άλλο ενορία, άλλο τραγούδι και άλλο όπερα. Λέμε για να μην τα ξεχνάμε~
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#5
Ότι και όποτε έχω ακούσει από πανηγύρεις της μονής αυτής είναι πολύ ωραία. Και τα μαθήματα και οι χοροί. Ευχαριστούμε πολύ και ότι άλλα έχετε που αξίζει να διαδοθούν, παρακαλούμε.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#6
Από εδώ: «τους ύμνους απέδωσε η βυζαντινή χορωδία του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, υπό τη διεύθυνση του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Πρωτοπρ. π. Χρήστου Κυριακόπουλου».
 

Attachments

Top