Ο καλύτερος ψάλτης!

Ποιον θεωρείτε τον καλύτερο ψάλτη

  • Ιάκωβος Ναυπλιώτης

    Votes: 66 19.1%
  • Κωνσταντίνος Πρίγγος

    Votes: 40 11.6%
  • Σπυρίδων Περιστέρης

    Votes: 14 4.0%
  • Θρασύβουλος Στανίτσας

    Votes: 124 35.8%
  • Αθανάσιος Καραμάνης

    Votes: 10 2.9%
  • Μανώλης Χατζημάρκος

    Votes: 19 5.5%
  • Αθανάσιος Παναγιωτίδης

    Votes: 13 3.8%
  • Χρύσανθος Θεοδοσόπουλος

    Votes: 25 7.2%
  • Χαρίλαος Ταλιαδώρος

    Votes: 16 4.6%
  • Λυκούργος Αγγελόπουλος

    Votes: 19 5.5%

  • Total voters
    346

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Εγώ πίνω Ιάκωβο Δανιήλ (αγγλιστί Jack Daniels!).
Η δημοσκόπηση θα είναι μονίμως ανοιχτή. Οπότε Χάρη αν θες να ετοιμάσεις δεύτερο γύρο ανέλαβέ το και εμείς ακολουθάμε!

Αδελφέ Νικόλαε δεν αναλαμβάνεις και ετέρα δημοσκόπηση δια την προτίμηση του καθενός μας όσον αφορά την πόσιν σε καυστικόν ύδωρ [νερό που καίει,κοινώς ουισκάκι] ; Ίσως μάθουμε πια ποτάκια βοηθούν τας φωνητικάς χορδάς.............:D
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Εν τω μεταξύ ο "παππούς" δεν μπαίνει καν στη βουλή! Τι σκηνικά είν' αυτά...
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Γιώργος Μ.;101488 said:
Εν τω μεταξύ ο "παππούς" δεν μπαίνει καν στη βουλή! Τι σκηνικά είν' αυτά...
4/149 = 2,68% !!! Από τη μια, εν πολλοίς προτιμήθηκαν οι δάσκαλοι των δασκάλων αυτών (και θα προτιμηθούν, πιστεύω, έτι περισσότερο στον β' γύρο). Από την άλλη, είναι ενδεικτικό του κριτηρίου μας...
 
Από την άλλη, είναι ενδεικτικό του κριτηρίου μας...

Εγώ καταλαβαίνω δύο ενδείξεις:
α. Αν ήταν 30 πχ οι επιλογές τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά
β. Αν ψήφιζαν 1500 επίσης διαφορετικά

εν κατακλείδι λίγα ή ελάχιστα συμπεράσματα εξάγονται
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
εν κατακλείδι λίγα ή ελάχιστα συμπεράσματα εξάγονται
Για την ακρίβεια εξάγονται συμπεράσματα για το ποιος είναι πρώτος, αλλά δεν είναι "βαρόμετρο" της συνολικής εκτίμησης που έχουν οι μεγάλοι ψάλτες από τον ψαλτικό κόσμο. (Επαναλαμβάνω το παράδειγμα Στανίτσας - Καραμάνης: 56 -4. Είναι δυνατόν;)

Μια άλλη ιδέα είναι να ψηφίζαμε με βαθμολογία. Να βαθμολογούσαμε όλους τους ψάλτες και να αθροίζονταν συνολικά οι μονάδες. Πιο δίκαιο. Τέλος πάντων...
 

aposapostolopoulos

Απόστολος Αποστολόπουλος
Το χαμόγελο δυστυχώς θα το χάσετε εσείς όταν ακούσετε το παρακάτω ελάχιστης χρονικής διάρκειας απόσπασμα Κασσιανής από τον Τιτάνα και θα κλάψετε πικρά που ρίξατε λάθος ψήφο!
Συγγνώμη που θα χάσετε τον ύπνο σας!:D

Πές τα Νικόλαε...! Δεν πειράζει όμως, γιατί δεν έχουν ακούσει... τον μεγάλο Παναγιωτίδη.
Και σ' αυτή την ηχογράφηση είναι μεγάλος ο Παναγιωτίδης. Πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εμείς με το Θανάση... θα είμαστε!

Με πολλούς συναδελφικούς, Παναγιωτίδικους χαιρετισμούς!!!
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
... Μια άλλη ιδέα είναι να ψηφίζαμε με βαθμολογία. Να βαθμολογούσαμε όλους τους ψάλτες και να αθροίζονταν συνολικά οι μονάδες. Πιο δίκαιο. ...

Πιο αντιπροσωπευτικό, σίγουρα. Έτσι, μπορεί να είναι κάποιος δεύτερος στην προτίμηση όλων, αλλά στην τελική κατάταξη θα είναι ...τελευταίος!
Όpως ακριβώς στη ..... Eurovision.:eek::eek:
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Γιώργος Μ.;101243 said:
Και μια τρίτη παρατήρηση: θα έπρεπε να υπήρχε δυνατότητα να ψηφίζουμε όχι μόνο τον πρώτο, αλλά και τον δεύτερο, ή και τον τρίτο, ώστε να συγκεντρώνονται αθροιστικά πόντοι. Θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό αυτό ως προς την αξιολόγηση των "μή πρώτων". Εγώ, για παράδειγμα, έκανα αυτό που μου είπε η λογική μου, να ψηφίσω Στανίτσα, ενώ η καρδιά μου έλεγε π.χ. Καραμάνη, ωστόσο δεν πιστεύω ότι η διαφορά Στανίτσα-Καραμάνη αποτυπώνεται σωστά με το 51 - 4.... (όπως είναι τώρα).

Σωστότατον! Μέθοδος με γνήσιο άρωμα μουσικού διαγωνισμού!:wink::cool:
Κι εγώ ήμουν ανάμεσα στον Πρίγγο και τον Ναυπλιώτη και έβαλα την καρδιά να επιλέξει!

Γιώργος Μ.;101492 said:
Για την ακρίβεια εξάγονται συμπεράσματα για το ποιος είναι πρώτος, αλλά δεν είναι "βαρόμετρο" της συνολικής εκτίμησης που έχουν οι μεγάλοι ψάλτες από τον ψαλτικό κόσμο. (Επαναλαμβάνω το παράδειγμα Στανίτσας - Καραμάνης: 56 -4. Είναι δυνατόν;)

Μια άλλη ιδέα είναι να ψηφίζαμε με βαθμολογία. Να βαθμολογούσαμε όλους τους ψάλτες και να αθροίζονταν συνολικά οι μονάδες. Πιο δίκαιο. Τέλος πάντων...

Πιο αντιπροσωπευτικό, σίγουρα. Έτσι, μπορεί να είναι κάποιος δεύτερος στην προτίμηση όλων, αλλά στην τελική κατάταξη θα είναι ...τελευταίος!
Όpως ακριβώς στη ..... Eurovision.:eek::eek:
Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!!!
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Δυο λεπτά βρε παιδιά.... Πείτε ότι ο πρώτος παίρνει 10, ο δεύτερος 9, ο τρίτος 8 μονάδες κ.ό.κ.
Έκατσα κι έκανα ένα (εντελώς) υποθετικό σενάριο: ότι όλοι όσοι ψήφισαν πρώτο τον Στανίτσα (10 μονάδες) έβαλαν δεύτερο τον Ναυπλιώτη (9 μονάδες) και όλοι όσοι ψήφισαν πρώτο τον Ναυπλιώτη (10 μονάδες) έβαλαν δεύτερο τον Στανίτσα (9 μονάδες). Το αποτέλεσμα φαίνεται στο excel.


Δεν είναι το 1406 - 1380 πιο δίκαιο από το 56 - 30;;

...(ακούς Χάρη;):wink:

Φαντασθείτε πόσο πιο ψηλά σε τελική βαθμολογία θα ήταν Παναγιωτίδης, Καραμάνης κ.λπ.

...(ακούς Νίκο;):wink:
 

SARADIS3

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡ
Γιατι δεν μπηκε ο Βασιλικος στην λιστα αυτη και αντι αυτου εχει μπει Αγγελοπουλος !!!Μαλλον πρεπει να επαναξεταστη αυτη η ψηφοφορια :wink:
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Για τον κ. Αγγελόπουλο κι εγώ εξέφρασα επιφύλαξη και σκέφτηκα μάλιστα ότι μπήκε για λόγους ισορροπίας προς πολλούς της Σχολής του που θα ψήφιζαν εκείνον - όπως κι έγινε. Πάντως αν ήταν να βγει, νομίζω ότι περιμένουν κι άλλοι στη σειρά πριν τον Βασιλικό (Φιρφιρής, Τσαμκιράνης, Μαϊντανόγλου, Αστέρης, Πετρόχειλος, Παϊκόπουλος, Νεοχωρίτης, Κετσετζής κ.ά). Πρέπει να σεβαστούμε τη λίστα όμως.

Παρεμπιπτόντως είχε γίνει προ 5ετίας σχετική συζήτηση και στο musicheaven, με ανάμικτα κριτήρια μάλλον.΄

(ένας έγραψε:
Ζητάω συγνώμη που επαναφέρω το θέμα για συζήτηση τώρα αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να συμμετέχω νωρίτερα ... δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά αυτή τη συζήτηση αφού σχετικοί και άσχετοι με το θέμα μπορούν πολύ εύκολα να σας διαβεβαιώσουν ότι ο καλύτερος Ψάλτης είναι με διαφορά ο Στάθης Ψάλτης!!!

Είναι μακράν ο γνωστότερος και πιο πετυχημένος από όλο το υπόλοιπο σόι του (από τους υπόλοιπους ψάλτες δηλαδή... ) αν και οι συμμετοχές του σε φτηνές βίντεο-ταινίες τον πήγαν λίγο πίσω επαγγελματικά.... )
.:eek::eek::eek:......
 
Last edited:

npapadimit

Νικόλαος Παπαδημητρίου - Πύργος
Επειδή είχα κάνει κι εγώ πρόταση στο Δημήτρη το Διαχειριστή παλιότερα για μια τέτοια δημοσκόπηση και τώρα μου άρεσε σαν ιδέα.
Όμως έχω να προτείνω το εξής:
Λόγω του ότι μπήκαν 10 ονόματα, κορυφαία μεν, αλλά υποκειμενικώ τω τρόπω δε, αφ' ενός,
αφ' ετέρου μπορούσε κάποιος πριν ψηφίσει να δει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και κατα συνέπεια να επηρεαστεί.... (όπως εγώ)
Θα πρότεινα αυτό που είχα πει στο Δημήτρη:
Δηλαδή να προτείνει ο καθένας το TOP 10 που αυτός θεωρεί καλύτερο
και μετά να γίνει απολογισμός για να υπάρχει αξιοκρατικό αποτέλεσμα!

Νομίζω ότι έτσι το αποτέλεσμα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον
και θα δούμε και άλλα ονόματα εκτός από τα 10 συγκεκριμένα που ναι μεν... αλλά υπάρχουν κι άλλοι επιφανείς που διεκδικούν μια θέση στη 10δα!!

Αν συμφωνείτε οργανώστε το !!!
 

farlekas 1980

Παλαιό Μέλος
Νικολαε , θεωρω οτι το ονομα που λειπει απο τη ,συγκεκριμενη λιστα , ειναι αυτο του μεγαλου συνεχιστη της μιας και μονης γνησιας μουσικης μας παραδοσεως , του Α.Π.Μ.Χ.Ε κυρ - ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΣΤΕΡΗ !!!
Οταν πολυ σωστα ξεκινας τη λιστα σου με τον μεγαλοπρεπη Ιακωβο Ναυπλιωτη , ο λαμπρος Αστερης ειναι ατοπημα να απουσιαζει .

Υ.Γ
Ποιος περισσευει το ειπαμε .......

ΦΙΛΙΚΩΤΑΤΑ
Βασιλης Νικολοπουλος
 

filomousos

Παλαιό Μέλος
1. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

2. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

3. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

4. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

5.ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Αν και η ψηφοφορία μου θυμίζει τους τηλεδιαγωνισμούς του STAR, νομίζω ότι Ναυπλιώτης έπρεπε να είναι εκτός συναγωνισμού. Αλλά αφού είναι εντός, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψηφίζεται ο όποιος άλλος. Ο Πρίγγος που τον γνώρισε δεν θα ψήφιζε Ναυπλιώτη;; τι συζητούμε τότε;
 

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Ευχαριστώ, Ηλία. Να διευκρινίσω πως δεν είπα τρεις (ισάξιες) προτιμήσεις, αλλά πρώτος, δεύτερος, τρίτος. Θα ήταν πιο δίκαιο αυτό για τη συνολική εικόνα των "μη νικητών" και θα επέτρεπε και πληρέστερη έκφραση της γνώμης.
Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει τέτοια τεχνική δυνατότητα στο φόρουμ - σε poll εκτός φόρουμ ίσως.

ΥΓ για τον Χάρη: πλάκα πλάκα με το παραπάνω σύστημα, αν οι προτιμήσεις μεταφράζονταν σε πόντους, ο Ιάκωβος θα ήταν τώρα πρώτος, γιατί είναι πιθανότατα η δεύτερη προτίμηση των περισσότερων που δεν τον ψήφισαν...

Βρε Γιωργο,για πες παλι σε παρακαλω τον τροπο ψηφοφοριας που προτηνεις,γιατι δεν τον ''συνελαβα'' καλα!:)
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Δεν ισχύει αυτός ακριβώς, αλλά παραπλήσιος. Τώρα ψηφίζουμε τους 5 καλύτερους κατά τη γνώμη μας -χωρίς καθορισμένη λίστα - και τους γράφουμε με σειρά προτίμησης. Η ψηφοφορία γίνεται εδώ, όπου θα δεις και παραδεἰγματα.
 
Η ύπαρξη αυτού του "διαγωνισμού - ψηφοφορίας" κατά τη γνώμη μου δε θα καταλήξει σε συμπέρασμα για το ποιος είναι ο "καλύτερος ψάλτης", αλλά μας δείχνει πάνω-κάτω ποιοι άνθρωποι έχουν καθιερωθεί στη συνείδησή μας ως "μεγάλοι ψάλτες", χάρη στην προσφορά τους στην εκκλησιαστική μας μουσική. Επειδή, πέρα από τους υπάρχοντες στη λίστα, η αναφορά άλλων ονομάτων με την "απαίτηση" να μπουν στη λίστα, είναι σαφής ένδειξη του ποιοι θεωρούνται οι μεγάλοι.
Βέβαια, θα ήθελα κι εγώ να αναφέρω κάποια ονόματα, που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι στη λίστα, αλλά και που δεν αναφέρθηκαν και στα σχόλια, όπως για παράδειγμα ο μεγάλος Βασίλειος Νικολαίδης, ο γλυκύφωνος Βασίλειος Εμμανουηλίδης, και ο ευσεβέστατος (αλλά όχι εντυπωσιακός φωνητικά, αυτό είναι βέβαιο) Γιάννης Χαριατίδης.
Τέλος, συμφωνώ (αναιρώντας τα παραπάνω λεγόμενα του εαυτού μου) με τα λεγόμενα ότι καλύτεροι ψάλτες είναι αυτοί που βρίσκονται στα χωριά και διακονούν κάθε μέρα αγόγγυστα την Εκκλησία, άνευ υλικής ανταμοιβής και δόξας...
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Με ποιο κριτήριο ψηφίζετε τον καλύτερο ψάλτη; Άλλοι είναι καλοί για τη φωνή τους, άλλοι για το ύφος τους, άλλοι για τη διδασκαλία τους, άλλοι έχουν γίνει μόδα, άλλοι είναι γνωστοί για ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά.

Το όλο θέμα είναι εξίσου ανούσιο με την ερώτηση "Ποιό είναι το καλύτερο αυτοκίνητο". Οι περισσότεροι θα ψήφιζαν Ferrari ή κάτι τέτοιο, παίρνοντας ως κριτήριο την ταχύτητα. Όσοι όμως εργάζονται στο κέντρο και ψάχνουν καθημερινά θέση στάθμευσης θα είχαν σε μεγαλύτερη υπόληψη ένα Smart από μια Ferrari. Η επιλογή είναι υποκειμενική, ανάλογα με τα κριτήρια του καθενός.

Δεν ψηφίζω τίποτα... :cool:
 
Top