Ο ήχος του Ελληνικού αίματος...

en_elladi

Μέλος
Δόξα σοι ο Θεός!

Χαίρεται!...
Γράφω για πρώτη φορά στο forum και επιλέγω το πρώτο μου θέμα απλά να εκφράζει μια άποψη που έχω υιοθετήσει από κάποιον σοφό δάσκαλο και μ' αρέσει τόσο πολύ!...
Αν το ελληνικό αίμα είχε ήχο,
αν το ελληνικό είμαι κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με το περιβάλλον ακουγόταν ο ήχος του,
τότε...
θα ακούγαμε αυτούς τους ήχους της βυζαντινής μουσικής και της παραδοσιακής μουσικής.
Είτε αρέσει σε κάποιους αυτό, είτε όχι, έτσι είναι! ΟΧΙ! Δεν υποτιμώ την αξία της ευρωπαϊκής μουσικής! Αλίμονο! Ιδίως με εμένα συμβαίνει κάτι το εντελώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ! Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση εγώ αυτός που θα πει ότι η βυζαντινή μουσική είναι καλύτερη-πιο ωραία-πιο πλούσια από την ευρωπαϊκή, ή το αντίθετο! Με το καιρό θα μάθετε... πιστεύω πως άλλο είναι η ευρωπαϊκή μουσική κι άλλο η βυζαντινή!
Συγχίζομαι όταν ακούω διάφορες απόψεις που υποτιμούν την αξία της βυζαντινής μουσικής και κάτι το οποίο παρατηρείται τα τελευταία χρόνια... οπωσδήποτε πια να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τη βυζαντινή μουσική και την παραδοσιακή!
Μα, από το αίμα μας αυτές οι μελωδίες ηχούν!!!

Πάρα πολύ αξιόλογη λοιπόν, η ύπαρξη-η προσπάθεια αυτού του forum! Αξιοθαύμαστη!
Συγχαρητήρια και ο Θεός να σας δίνει δύναμη όλους και όλες: Διαχειριστές, συντονιστές, μέλη και επισκέπτες!
 
Last edited by a moderator:

en_elladi

Μέλος
...και φυσικά κάνει..ΜΠΑΜ, ότι έγραψα για πρώτη φορά, αφού βλέπετε πόσο τεράστια γράμματα έκανα!...
Ζητώ συγγνώμη!
Πράγματι, τόσο μεγάλο μέγεθος που έβαλα μου φαίνεται αστείο...
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Αδερφέ πιο μικρά γράμματα την άλλη φορά, μας ξεκούφανες. :wink:
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Ως συντονιστής τροποποίησα τη γραμματοσειρά του μηνύματος.
Καλωσορίζουμε το νέο μέλος και ευχαριστούμε για τα ευμενή σχόλια.
 

petrosgrc

Πέτρος Γαλάνης
Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστούμε όλα τα μέλη του ψαλτολογίου για τα ωραία σου σχόλια και την καλή σου διάθεση. Πάντως ήθελα να κάνω μια παρατήρηση, ελπίζω χρήσιμη προς όλους. Η μουσική μας (όπως και κάθε τι ελληνικό πιστεύω), δε χρειάζεται φωνές για να την υπερασπιστούμε. Η ίδια η συνεισφορά που κάνουμε στη μουσική μας είναι αυτή που την κάνει να στέκεται ζωντανή και να αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα της σύγχρονης εποχής η οποία θεωρεί την παράδοση κάτι το μουσειακό και ξεπερασμένο. Δεν είμαστε πολιτικοί ακτιβιστές ώστε να φωνάζουμε συνέχεια τις ιδεολογικές μας απόψεις. Βιώνουμε κάποια πράγματα και αυτά τα βγάζουμε προς τα έξω. Όποιος θέλει, ας έρθει να γνωρίσει την παράδοσή μας, όποιος δεν θέλει, δε θα τον αναγκάσουμε με κάποιον τρόπο, αυτός θα χάσει:wink: Αυτά πάντως δεν τα λέω για να σε κατηγορήσω για κάτι καθότι πιστεύω ότι το μήνυμά σου το έγραψες με καλό λογισμό. Και ό,τι γίνεται με καλό λογισμό, είναι ευπρόσδεκτο καθότι δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον.
 

en_elladi

Μέλος
Αγαπητέ mmamais κι ο ίδιος ξεκουφάθηκα!... Άστα... ευχτυχώς που ο αγαπητός Panagiotis έσωσε την γκάφα μου και τον ευχαριστώ!!

Αγαπητέ petrosgrc, πράγματι συμφωνώ με όσα λες!
Ειδικά για το "αυτός θα χάσει"...;)
Να σαι καλά για τα καλά σου λόγια!
Ευχαριστώ!
 
Top