Ορθρος Χριστουγέννων - Θεολογική Σχολή Χάλκης (1961)

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής
Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ανέβασα μία ηχογράφηση του όρθρου των Χριστουγέννων από τη Θ.Σ. της Χάλκης το 1961 όπου ψάλλουν οι χοροί της σχολής. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ονόματα των χοραρχών εκείνης της περιόδου δυστυχώς δεν γνωρίζω.
Έκανα λίγο editing στα αρχεία των καταβασιών και τη θ' ωδής καθώς το μέρος του α' χορού ψάλλεται από τον χωροστατούντα αρχιερέα και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ;-). Έτσι στα αρχεία που ανεβάζω περιλαμβάνεται μόνο του μέρος του β' χορού.
Η ηχογράφηση είναι από τις αγαπημένες μου και αυτό που πιστεύω πως ξεχωρίζει και εδώ είναι η εξαιρετική χρονική αγωγή.

Για όσους έχουν αργή σύνδεση, το μέγεθος του αρχείου είναι 57 mb.

Πάνος

http://www.analogion.com/psaltologion/OrthrosChristougennon-Chalki.zip

Υ.Γ. ευχαριστώ τον Δημήτρη για τη βοήθεια στο ανέβασμα του αρχείου.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ευχαριστούμε Πάνο. Πολύ ωραία ηχογράφηση, όντως ο χρόνος τους και η εκτέλεση γενικά είναι πολύ καλή. Μου άρεσε πολύ. Ομολογώ με παραξένεψε λίγο η δοξολογία σε τρίσημο όμως. Αν έχεις και άλλες τέτοιες ηχογραφήσεις εκείνης της εποχής στείλε.
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Να δωσω και εγω συγχαρητηρια στον κ.Σαπουντζη . Επειδη δε τυχαινει να εχω
μεταδοσει την εν λογω λειτουργια απο τις εκπομπες μου (Σαββατο 31-12-2005) , θα μου επιτρεψετε καποιες σχετικες πληροφοριες .
Κατ'αρχην η λειτουργια αυτη εχει κυκλοφορησει σε σιντι απο τον ''Συλλογο
Μουσικοφιλων Κων-λεως'' . Χοροστατει ο τοτε σχολαρχης της σχολης , μακαριστος πλεον Μητροπολιτης Σταυρουπολεως κυρος Μαξιμος , απο τους σημαντικωτερους τοτε ιεραρχες του Οικουμενικου Θρονου . Το Ευαγγελιον του ορθρου διαβαζει ο τοτε πρεσβυτερος και αργοτερα πρωτοσυγκελλος της
Ι.Α.Κ. και στην συνεχεια μητροπολιτης Γορτυνης και Αρκαδιας , μακαριστος πλεον κυρος Κυριλλος .
Οι χοροι αποτελουνται απο τους τοτε ιεροσπουδαστες της σχολης . Τον δεξιο διευθυνει ο τοτε ιεροσπουδαστης και αργοτερα θεολογος και πολυ καλος ψαλτης στην Θεσσαλονικη Γιωργος Κυρμελης . Τον αριστερο ο τοτε ιεροσπουδαστης και αργοτερα ιερεας , σημερινος ιερατικως προϊσταμενος (και
απο το 1965 περιπου) του Μητροπολιτικου Ιερου Ναου του Αγιου Μηνα Ηρακλειου Κρητης , μουσικολογιωτατος πρωτοπρυσβυτερος του Οικομενικου
Θρονου π. Αντωνιος Παπαδημητριου .
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Μπράβο ωραία ηχογράφηση. Σήμερα την άκουσα. Ευχαριστούμε πολύ κ.Σαπουντζή!
 

vasilis

Πέτρου Βασίλειος
Eμένα πάλι δεν μου αρέσει η ηχογράφηση οχι για τίποτε άλλο αλλά γιατί ακούγονται ασυντόνιστοι, ακούγονται διάφορες φωνές και δημιουργεί βαβούρα που κουράζει. Πάντως ευχαριστούμε για το υλικό που όντως είναι σπάνιο.
 

Xerouvim

xerouvim
Κύριε Σαπουντζη σας ευχαριστώ πολύ. Είμαι σχετικά νέος στον ψαλτικό "ιστοχώρο" και προσπαθούσα χώρις αποτέλεσμα λόγω λάθος χειρισμών να βρω τον όρθρο των Χριστουγέννων για κάποιον καθηγητή μου που με παρακάλεσε να του τον δώσω . Τώρα λοιπον θα εκπληρώσω την υποσχεσή μου . Ευχαριστώ και πάλι!!
 

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής
Στη σελίδα θεολόγων Χάλκης (και συγκεκριμένα εδώ) υπάρχει ολόκληρη η ηχογράφηση συμπεριλαμβανομένης και της Θ. Λειτουργίας.

Υπάρχει και επιλογή για την αγορά του cd.

ΥΓ. Μήπως θα ήταν καλύτερα το θέμα να μεταφερθεί στην ενότητα των ψαλτικών χορών;
 

Hristakis

Παμπάλαιο φθορικό μέλος
Θα μπορούσε να ανέβει αυτό το CD εδώ? υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα?
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Θα μπορούσε να ανέβει αυτό το CD εδώ? υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα?
Σαφέστατα υπάρχουν δικαιώματα! Αφού δεν είναι σε μορφή που να μπορεί (εύκολα:wink:) να κατεβεί, προφανώς οι άνθρωποι τα ανέβασαν για όποιον θέλει να τα ακούσει εκεί και να μην τα κατεβάσει. Κι επίσης υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας για την απόκτησή του.
 
Last edited:

Hristakis

Παμπάλαιο φθορικό μέλος
Αφού δεν είναι σε μορφή που να μπορεί (εύκολα:wink:) να κατεβεί, προφανώς οι άνθρωποι τα ανέβασαν για όποιον θέλει να τα ακούσει εκεί και να μην τα κατεβάσει

Τα κατέβασα γι αυτό το λέω...:D
 

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής
Με την ευκαιρία της εορτής, να θυμίσω τη παραπάνω ηχογράφηση και να ευχηθώ σε όλους χαρούμενα και ευλογημένα Χριστούγεννα!
 
Top