Ομαδοποίηση υλικού του forum

dimitris

Παλαιό Μέλος
#21
Γιώργο, αυτό που λες για access και αντιστοιχία πίνακα της access ή του excel στην ιντερνετική μορφή είναι το ίδιο. Δηλαδή ο πίνακας είναι η βάση δεδομένων sql, και η access είναι οι φόρμες που καταχωρούμε και οι ιστοσελίδες που αποτέλεσμα που φιλτράρεται και βλέπουμε στο ίντερνετ.
Κάποτε έφτιαχνα για μια ομάδα επαγγελματιών ένα πρόγραμμα που είχε φτιάξει μια ομάδα ρουμάνων και το ακριβοπούλαγε, δηλαδή τα δεδομένα της access ή του excel που έχω στο pc μου με ένα πάτημα κουμπιού ανεβαίνουν στην τάδε ομαδική ιστοσελίδα και όχι όλα αλλά όσα επιλέξω.
Αυτό θα ήταν καλό για τον κλάδο μας, αλλά ποιος ψάλτης έχει βάση δεδομένων στο pc του;
Χρειάζεται χρόνο και που να τον βρούμε;
Στο psaltiri.org πρέπει να συμπληρώσει κάποιος μερικά στοιχεία, ψάλλει ο τάδε, πότε, συνθέτης κ.α. Και αν πούμε ότι καλό είναι να σκανάρετε και το αντίστοιχο για να μαθαίνει η νεολαία είμαστε εκτός πραγματικότητος. Δεν υπάρχει χρόνος.

Νίκο, για μένα ήταν δύσκολο να φτιάξω το ψαλτήρι, για σένα είναι εύκολο και φυσικά για τον πληροφορικό που εχει ειδικευτεί στην Php ακόμα ευκολότερο.
Εχω ακριβοπληρώσει για εργαλεία και φόρμες για επαγγελματικές ιστοσελίδες και τα έχω πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.

Τίποτα πιστεύω δεν γίνεται αυτόματα και χωρίς κόπο.
Απλά να ευχαριστούμε το Δημήτρη τον Κουμπαρούλη, τον Χούπα , τον Παναγιώτη , τον Μιχαλάκη, κ.α. γιατί εφτιαξαν αυτές τις υπέροχες σελίδες που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα με κάτι Gb δεδομένων.
 
Last edited:

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
#22
Οπότε έχουμε και λέμε: ο Nikosthe κι εγώ είμαστε κάπως αισιόδοξοι, ο dimitris και ο διαχειριστής μας κάπως πιο απαισιόδοξοι, ο κ. Λιναρδάκης λίγο κι απ΄τα δύο....
Τι λένε τα άλλα μελη του φόρουμ, ιδίως αυτοί που ξέρουν κάποια πράγματα σχετικά. Τόσοι προγραμματιστές υπάρχουν, ας πουν έστω μια γνώμη, για να δούμε προς τα πού κλίνει η ζυγαριά.....
Φιλε Γιωργο
Δεν ειμαι λιγο και απο τα δυο . Ειμαι ασχετος , με οτι αυτο επιφερει .
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#24
Σωστά κ. Ζάχαρη, δεν το είχα δει -νεότερο μέλος γαρ- γι' αυτό άνοιξα νέα συζήτηση.
Να αρχίσω να απογοητεύομαι στη σκέψη ότι και τότε ναυάγησε η ιδέα; Δεν θα ήθελα. Απλως παρατηρώ πόσα μέλη τότε είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν. Μήπως έχει να κάνει με τη διαφορά "ολκής" ανάμεσα στους προτείνοντες; <αστειεύομαι>
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
#25
Σωστά κ. Ζάχαρη, δεν το είχα δει -νεότερο μέλος γαρ- γι' αυτό άνοιξα νέα συζήτηση.
Να αρχίσω να απογοητεύομαι στη σκέψη ότι και τότε ναυάγησε η ιδέα; Δεν θα ήθελα.
Τι να σου πω; Στα λόγια καλά πάμε.
Η ουσία είναι να τα πηγαίνουμε καλά και στα έργα. (και μιλάω πρώτα και κύρια για την αφεντιά μου-μην παρεξηγηθεί κανείς)

Μακάρι να πάει καλύτερα, από τότε...
Απλως παρατηρώ πόσα μέλη τότε είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν. Μήπως έχει να κάνει με τη διαφορά "ολκής" ανάμεσα στους προτείνοντες; <αστειεύομαι>
Μάλλον. Όταν το είχα πει εγώ μόνο ο Αιμίλιος προσφέρθηκε ουσιαστικά ενώ τώρα μετρώ τουλάχιστον 3 μέλη.:wink:
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#27
Ίσως αυτό που προτείνεις Γιώργο, είναι απλά μια φόρμα (ιστοσελίδα) που βάζει όποιος θέλει τα στοιχεία (επιλέγοντας από λίστα ή εισάγοντας νέο όνομα ψάλτη μέλους) και πατώντας υποβολή να ανανεώνεται μία άλλη ιστοσελίδα(ες) αυτόματα (με ένα cgi script) με τη νέα καταχώρηση (στοιχεία και σύνδεσμοι μόνο). Έπειτα να πηγαίνει κάποιος σε εκείνη την ιστοσελίδα (κατάλογο) ή να τη σώζει στο δίσκο του και να κάνει απλή αναζήτηση κειμένου ή να ανατρέχει αλφαβητικά κτλ.

Αυτό δεν είναι δύσκολο απόσο γνωρίζω απλά θέλει λίγο χρόνο για όποιον προτίθεται να το φτιάξει. Μετά προαιρετικά όποιος θέλει θα μπορεί να εισάγει στοιχεία και όχι μόνο αυτοί που ανεβάζουν.
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#28
Πολύ ωραία Δημήτρη. Επειδή δεν είμαι γνώστης προγραμματισμού, έχω δύο απορίες και μια πρόταση.​
Α)​
Στη φόρμουλα αυτή θα υπάρχουν υπερσυνδέσεις που θα σε στέλνουν στο ηχητικό;​
Β)​
(μάλλον απίθανο on-line) θα μπορεί κάποιος να κάνει ένα φιλτράρισμα των πληροφοριών, όπως στην acess ή στο excel (π.χ. θέλω όλα τα <διάσπαρτα> του Στανίτσα / θέλω όλα τα κομμάτια σε πλ.β / θέλω όλα τα χερουβικά κ.λπ.);

Η μήπως τελικά θα πρέπει να πάμε σε μια πλήρη βάση που θα υπάρχει ως εξωτερικό αρχείο, θα ενημερώνεται εβδομαδιαία και θα ανεβαίνει ως συνημμένο κάπου, οπότε όποιος θέλει θα μπορεί να την κατεβάσει;​
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#29
Α) Ναί, υπερσυνδέσεις μόνο.

Β) Θα μπορείς να κάνεις μία συνηθισμένη αναζήτηση κειμένου αρχικά (όχι και τόσο πρακτικό) ή να φορτώσεις τον κατάλογο στο Excel και να ταξινομήσεις μέσω αυτού. Ο κατάλογος θα είναι κείμενο χωρισμένο με κόμματα ή xml (απλό δηλαδή ώστε να διαβάζεται από διάφορα προγράμματα όπως το Εxcel).

Εάν πετύχει η προσπάθεια μπορεί να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη βάση δεδομένων.
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#31
Αυτό είναι μια καλή ιδέα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει έστω και στιαδιακά αρκεί να βρεθούν εθελοντές με όρεξη και χρόνο να το κάνουν. Είναι τεράστιο έργο όμως δεδομένου του πλήθους και μεγέθους του υλικού που υπάρχει στο Ψαλτολόγιον και μεγαλώνει συνεχώς.
 
Top