[Ανακοίνωση] Ολοκληρωμένες Ακολουθίες Γραμμένες με το πρόγραμμα "Μουσικά Κείμενα"

Gerasimos monaxos

Ο Αγιορείτης κακοφωνίξ
Ἔτσι ψάλλεται!
ΟΧΙ!!! Ετσι ψάλλεται όταν κάποιος ψάλλει την στιχολογία του Χουρμουζίου. Εμείς έχουμε μουσικό κείμενο του αειμνήστου Παπαγιάννη που δεν το ψάλλει έτσι. Οταν θα βάλουμε μουσική στιχολογία έτερου μελοποιού, που θα έχει τον στίχο χωρισμένο αλλιώς, τότε θα ακολουθήσουμε εκείνη την οδό.
Όσο γιά το "χύμα" κείμενο της στιχολογίας που υπάρχει στον πίνακα, έχει χωριστεί με βάση την αρίθμιση των στίχων από τα παλαιά (και μη) ψαλτήρια που έχω στην κατοχή μου, καθώς και από τον χωρισμό στιχων που έχουν τα εγκόλπια της Α.Δ. και της Σιμωνόπετρας.
Συνεπώς, δεν πρόκειται να αλλάξει.
Όποιος δεν αναπαύεται με τον συγκεκριμένο χωρισμό, έχει 3 επιλογές.
Ή δεν κατεβάζει την φυλλάδα ή εκτυπώνει και πλαστικοποιεί την στιχολογία του Χουρμουζίου και την έχει πρόχειρη γιά κάθε χρήση ή ψάλλει την στιχολογία από το χύμα κείμενο και το κόβει/ράβει όπου τον αναπαύει.
 

Gerasimos monaxos

Ο Αγιορείτης κακοφωνίξ
Κι ἄλλη φορά ἔγραψα: Γιατί δέν ἀπαντάει ὁ κ. Παπαδόπουλος;;;;
Οι φυλλάδες είναι εργο αποκλειστικά 2 ανθρώπων. Εμένα και του κ. Λουκά. Ο κ. Παπαδόπουλους φιλοξενεί τις φυλλάδες στην σελίδα του επειδή είναι γραμμένες με το δωρεάν πρόγραμμά του ΜΚ. Και φυσικά κάνει και την σχετική αναρτηση εδώ μέσα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν πως θα μπεί να απαντήσει για κάτι που εμείς αποφασίζουμε;;;;

Αυτό μπορείς να το απαντήσεις στην Α.Δ. Όχι σε μένα. Την στιγμή που όλοι σας εδώ μέσα έχετε ισοπεδώσει το ψαλτήρι και το έχετε αφαρέσει από τις ακολουθίες σας, είναι θλιβερό το να μου κάνεις εσύ κήρυγμα γιά παραδοση της Εκκλησίας. Εκτός, αυτού, ήμουν συγκεκριμένος. Ο Παπαγιάννης δεν το έχει έτσι...

Ἀμήν!
Ἄλλα ἀντ᾿ ἄλλων... ἀναφορικά μέ τό προηγούμενο: Οταν θα βάλουμε ...
Αν είχες γνώσει των σχεδίων μας δεν θα σου φαινόταν "Ἄλλα ἀντ᾿ ἄλλων". Εγραψα πώς όταν βάλουμε έτερο μελοποιο θα..... Δεν έχουμε όμως σκοπό γιά τα επόμενα χρόνια να βάλουμε έτερο μελοποιό. Αρα εγώ, έχωντας γνωση της πορείας της φυλλάδος, απάντησα πολύ σωστά, ενώ εσύ έχοντας αγνωσία περί πάντων, πίστεψες τον λογισμό σου. Να το προσέξεις αυτό....

Δέν εἶμαι ψάλτης καί δέν ψάλλω.. Ἁπλᾶ διεπίστωσα τό μπέρδεμα μεταξύ δύο χορῶν, πού ἔχει ἐπισημάνει καί ὁ Διαχειριστής.
Γιά καλό γράψαμε...
Τό ὕφος καί τρόπος γραφῆς ἀπαράδεκτα!
Πολύ σωστά. Ούτε ψάλτης είσαι, ούτε ψάλλεις. Ασε λοιπόν τα αιτήματα γιά την προσφορά μιάς εθελοντικής φυλλάδας, σε αυτούς που ψάλλουν. Και εγώ θεωρώ απαράδεκτο το να μην αναπαύεσαι με την απαντηση του άμεσα εμπλεκόμενου και να την σχολιαζεις με τόσο απαράδεκτο τρόπο. Είσαι και λειτουργός του Υψίστου, που την καθιστά ακόμα χειρότερη.
Λίγο με νοιάζει λοιπόν το αν θεωρείς το ύφος μου απαράδεκτο. Όπως βλέπεις τα αισθήματα είναι αμοιβαία...
Το ξαναγράφω και παρακαλώ να το λήξεις εδώ.... ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ας την κατεβάσει. Οι υπόλοιποι, ας κατεβάσουν έτερων μελών.
 

vaiacum

Ποιος είπε ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν ζει πια;;
Ντάξει, ούτε τη στοιχειώδη ευγένεια....
Εγώ που ψάλλω σε μετόχι Μονής, το ψάλλουμε όπως το λέει ο π. Μάξιμος. Και, μάντεψε, δεν είναι δική του πατέντα, παράδοση τηρούμε.
Και το ...ισοπεδωτικό πως όλοι μας εδώ μέσα έχουμε ισοπεδώσει το ψαλτήρι, διεκδικεί τον τίτλο της ατάκας της δεκαετίας!!!!

ΥΓ. Σε ευχαριστούμε που μας δίνεις και τρεις επιλογές, για να διαλέξουμε τη μία βρε!!!! Είσαι μεγαλόψυχος!!!!
 

papline

Παλαιό Μέλος
Κι ἄλλη φορά ἔγραψα: Γιατί δέν ἀπαντάει ὁ κ. Παπαδόπουλος;;;;

Ίσως πρέπει να απολογηθώ γιατί δεν απαντώ.
Δεν κάθομαι 24 ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή μου περιμένοντας να απαντήσω σε μηνύματα και ερωτήσεις που γίνονται στο «ψαλτολόγιο».

Την πρώτη φορά που αναρωτηθήκατε γιατί δεν απάντησα και το θέμα αφορούσε την σελίδα μου, απάντησε πριν από εμένα πολύ σωστά ο π. Γεράσιμος οπότε θεώρησα περιττό να ξαναγράψω τα ίδια.

Και τη δεύτερη φορά όταν είδα το σχετικό μήνυμα δεν είχα τη δυνατότητα να απαντήσω, όπως και πάλι σωστά έγραψε ο π. Γεράσιμος τις φυλλάδες δεν τις ετοιμάζω εγώ, κάτι το οποίο έχω επισημάνει στα πρώτα μηνύματα του νήματος.
 
Last edited:
Top